30. juni 2016 – Afsluttende kommentarer

Nu føler vi selv, at byggeriet er vel til ende. Det har været en rejse på et par år, som nu er fuldendt. Der har været rigtig mange gode oplevelser, og MEGET ny læring, da vi selv var vores egne rådgivere.

Da det er mig som er skribenten på disse indlæg, bærer det også meget præg af, at jeg ikke altid kalder tingene ved deres rigtige navn. Det må I bære over med indtil videre. Vi har bare haft meget fokus på, at skrive indlæggene, og da John (af gode grunde) ikke har haft tid, har det været mig som har skrevet. John har dog lovet mig, at han i løbet af vinteren, vil gennemlæse det hele, og indsætte hans kommentarer og små specifikationer. Dette i respekt for, at vi også ønsker at vores dagbog skal kunne bruges både for de borgere som har lidt kendskab til byggeri i forvejen og dem som (ligesom jeg), ikke har det store kendskab.

En meget stor og dybfølt tak, vil vi dog begge to rette til de UTROLIG DYGTIGE håndværkere som vi samarbejdet med. Det er lidt utroligt at det er os som bygherrer som sommetider har prikket håndværkerne på skulderen og sagt “Øh, det behøves da ikke at være SÅ fint”. Det plejer at være modsat. Især kan jeg huske at der var et tidspunkt, hvor en af tømrerne var ved at opsætte vores Ivarplank. Jeg bemærkede, at plankerne var sat så nøjagtig på, at de lige passede over alle døre og vinduer. Jeg bemærkede det. Tømreren fortalte at det tog også lidt længere tid, men “at han hadede, hvis det ikke var lige præcis”. DET var bare skønt at høre.

Vi har begge to følt og set, at det arbejde som er udført af Runøe og Teil, og deres dygtige underleverandører, er fuldstændigt perfekt i vores øjne.

Nu skal vi i midten af august, gennemføre et 1 års eftersyn sammen med Runøe og Teil. Både John og jeg har i forvejen været HELE VEJEN RUNDT og DER ER BARE IKKE NOGET AT BEMÆRKE 🙂 Alt virker som det skal og der har ikke været knirkende gulve eller andet som vi kan gøre håndværkerne ansvarlige for 🙂 – Så der bliver ikke noget som Runøe og Teil skal komme og udbedre til 1. års eftersynet 🙂

Ovenstående var omkring RESULTATET af håndværkernes arbejde. Men vi som har gået op og ned af dem dagligt, og skulle udføre nogle småjusteringer, er en anden ting MEGET vigtigt: At PROCESSEN og SAMARBEJDET var SÅ fin og at vi havde en rigtig god kontakt med dem. Hvis en af håndværkerne så en lille detalje, som de ikke kunne få til at passe, gik de ikke bare videre, før de havde fået konfereret med John.

Selvom John havde tegnet hele huset selv, var der et par steder hvor Runøe og Teil, kom med et andet forslag som de ville foreslå, i stedet for Johns løsning. De vidste godt, at det var helt ok, at komme med ændringsforslag.

Også oprydningen på grunden var helt i top. Vi har en lille grund på knap 700 m2, og et hus på 200 m2. Så der er ikke meget “albuerum”. Men de var supergode til at rydde pænt væk efter sig. Udover dette, havde de også en voldsom ting at kæmpe med. Nemlig adgangsvejen som ikke altid var lige fremkommelig. Kombineret med at de ofte skulle bære MEGET materiale ned til vores hus.

Vi har som bygherrer også ind imellem været som man er, når der er så store værdier på spil. (Ikke altid lige nemme :-)) Vi er blevet SÅ pænt behandlet HELE vejen igennem byggeriet – Lige fra det første intromøde, til de dygtige håndværkere forlod pladsen med al deres grej og værktøj. Den rummelighed og viden som de også har kunne sætte sig ind i, mht. være bygherrer har været en rigtig god følelse.

Vi vil her på faldrebet, gerne have lov til at sende de varmeste anbefalinger til:

Tømrerfirma og byggekonstruktører Runøe og Teil v. Mikkel Runøe og Martin Teil

www.runoeogteil.dk  / Facebook: Konstruktørfirmaet Runøe & Teil

VVS firmaet Martin v. Martin Steen / www.vvspecialisten.dk

Kloakmester E. Henriksen & søn / www.e-henriksen.com/

 

23. juni – 28. juni 2016

Så er John nået til det ALLERSIDSTE store projekt. Nemlig at male sternbrædder og vindskeder. Det er det eneste i forhold til hus og terrasse, der ikke er komposit, og det eneste vi fremadrettet skal male.

Vi sikrede os at træet var godt tørt. Det blev opsat af Runøe og Teil sidste sommer og var fint tørt. John startede med 2 x trægrunder. Derefter fulgte 2 x hvid maling. Opmærksomheden var henledt på, at John ikke kom til at spilde på vores nye terrasse. Så der måtte lægges mange stykker presenninger ud.

Malingen var vandbaseret og skulle kunne holde i 15 år før næste maling. (Det er vi så ikke helt sikre på, men det er også ok for os, hvis det skal males igen om 5 år)

hdr

hdr

hdr

11. juni 2016 – 19. juni 2016

Efter lang tid hvor vores “stjernehimmel” i soveværelset, kun har været med nogle stykker papir som skulle give os indtrykket af det færdige resultat, er det nu stjernehimlen som er i fokus arbejdsmæssigt.

Historien bag stjernehimlen er, at John havde bygget en i vores soveværelse i vores gamle hus. Den ide ville vi gerne videreføre i vores nye byggeri.

Stjernehimlen er en tro kopi, af hvordan stjernehimlen så ud på vores bryllupsnat d. 16. april 1988. John har brugt et par dage på, at bore små, mellemstore og store huller ud på pladen, da ikke alle stjerner er lige store.

Selve den plade der er lyseblå, er 1988 x 1988 mm. præcist, da målet refererer til det årstal vi blev gift.

Stjernehimlen er opbygget af et skelet (se dagbog d. 4-24. januar).

John har længe forsøgt at få mulighed for at få udskåret vores krydsfinerplader på et værksted, hvor man kan stanse dem ud med laser. Det lykkes ikke. Så John valgte at tage saven i egen hånd, og bruge hans lille dekupørsav

dav

John sad under overdækket i en hel del timer. Der er godt nok mange detaljer som skulle skæres ud 🙁 Men efterhånden blev alle udskåret.

Herunder er John ved at opsætte de første udskæringer

dav

Alle kanterne blev grundet med grundmaling som bruges under guldmaling. Begge dele havde vi fundet på nettet. Alt fik 2 gange grundmaling og 2 gange guldmaling. Vi købte også et tykt reb. Det er vigtigt at det var til at male guldmaling på. Rebet havde en diameter på 20 mm. Det synes vi var passende. Der er godt nok noget arbejde ved at male sådan et reb, men med lidt flid, bliver det faktisk pænt. Rebet vil blive hængt op som kant på den side af stjernehimlen ind mod midten.

Herunder nogle detaljebilleder:

Her bliver rebet som er malet guldfarvet, sømmet fast
Her bliver rebet som er malet guldfarvet, sømmet fast

dav dav

soveværelset med himlen i dagslys
soveværelset med himlen i dagslys
Soveværelset og himlen i dagslys
Soveværelset og himlen i dagslys

dav dav

 

22. maj 2016

Nu er tiden kommet til det sidste store stykke arbejde. Nemlig at fremstille og opsætte inddækning af vores 6 store velux vinduer.

Tiden er godt nok lidt imod os. John og jeg har begge meget arbejde og bestyrelsesarbejde. Og vi er nok også ved at være lidt “matte i sokkerne”, så vi har også valgt at holde et par fridage en gang i mellem.

Vi valgte dog at give os selv god tid, og ikke stresse. Selvom John selv skar alle inddækningerne ud af noget hvidt mdf plade og påsatte hjørnelister, tog det kun ca. 4-5 timer i arbejdstid. Det var ikke så slemt som forventet. Dog tog arbejdet med at opsætte og nedtage stillads, også noget tid.

Det ser nok lidt underligt ud, med de hjørner. Men det skyldes at når man monterer plader opad og får dem tilpasset fint i de profiler der er ved vinduerne, sidder de ikke mere i spænd, end de vil falde ned, hvis der ikke er noget der holder på pladerne, indtil John fik sat hjørnelisterne på.

Vi har valgt hvid mdf plader, og hvide kanter, da det giver mere lys. Udover dette, er vores loft også hvidt og ikke RAL 9010 (knækket hvid) som vores vægge.

dav

dav

Vi har valgt at få velux vinduer, hvor glassene er nanobehandlet. Det skyldes at snavs lidt lettere falder af, af sig selv. Vi har ikke valgt automatisk luk op/i, men det vil vi senere tilkøbe. Det er rimelig kostbart. Men til gengæld, har vi valgt at købe 6 x mørklægningsgardiner. Det skyldes, at det meget let kan blive meget varmt på en solrig sommerdag. Når vi bruger mørklægningsgardinerne, har vi derfor mulighed for at holde noget af varmen ude. Det virker også meget fint.

dav

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det samme gælder også ved de 2 vinduer som sidder ovenover vores arbejdsstation med vores computere. Der er det også rart at kunne mørklægge, efter behov.

13. maj 2016

Ak ja. Nu er den lille model af huset som John har fremstillet i tyndt træ mm. ved at have gjort det gavn den skulle. John mente at den nu skulle på nærgenbrugsstationen. Det var jeg ikke helt enig i. Men jeg nåede lige at få det sidste billede af modellen. Den har været til rigtig god gavn. Både når vi selv havde behov for et overblik, men også i forhold til vores samarbejdspartnere. Det giver lidt ekstra fornemmelse for byggeriet, når vi både havde byggeriet som 2D og 3D tegninger og også som model.

dav

5. maj 2016

Nu er tiden omsider kommet, hvor der sker lidt med noget nips og pynt. (Lige noget for mig) 🙂

Nu kan vi endelig få alle de solcelledimser og andet frem, som jeg købte sidste år. Så nu er det klar til at blive fordelt.

hdr

John får hurtigt opsat vores pavillion, så vi kan komme til at sidde i tørvejr, i så fald at det skulle komme til at regne.

dav

mde
Det er mit påfund med de lystræer – John er knap så vild med dem 😉
John fik hurtigt produceret 4 stk. kapillær skjulere i samme materiale som terrassen er fremstillet af.

3. april til 16. april

Nu er vi begyndt at kunne se at terrasseprojektet er ved at blive afsluttet. Det har været et hårdt, langt og koldt forløb, hvor mange timer er gået med bygningen af terrassen med pandelampe om aftenen og sommetider i regnvejr. (Jeg synes at John er sej…..)

20160403_182503 20160403_182554

 

Her er John i gang med afslutningen af fortrappen og vores indgangsparti. Af sikkerheds- samt designmæssige årsager har John påsat en metalliste på alle trinnene. Det betyder også at de bliver lettere at se, når vi går væk fra vores bolig

 

 

 

En anden ting som har betydet lidt arbejde, var at indsætte lysreb bag ved hvert trin. Det betyder, at så snart vi nærmer os vores hus, enten inde fra eller udefra, tænder lysrebet bag ved trinnene, så de lyser op. Det virker vha. en bevægelsesføler som John har opsat. Det ser så sjovt ud, når det er mørkt og trinnene lyser op. Så er der en masse små prikker, i stedet for lys som er jævnt fordelt.

dav

dav

25. – 27. marts 2016

Før trappen bliver opbygget og monteret, bliver trappeformlen udregnet endnu engang. Der bliver redigeret og udregnet endnu engang, justeres og udregnes igen. Til sidst er den ok. Trappeformlen betyder at trinene bliver så gode at gå på mht. stigningen. Dog bliver der lavet nogle ændringer som afviger lidt fra trappeformlen. Det skyldes at John kan se at der er andre fordele ved det.

20160326_185304

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der bliver arbejdet på fuld kraft. Alle de plader der lå midlertidigt, skal fjernes og der skal nu lægges de rigtige terrrasseplader på. Der skal udjævnes og nivelleres  og udjævnes igen.

20160325_123012

20160326_110707

 

 

 

 

 

 

20160326_112336

20160326_153808

 

 


 

 

20160326_111434

20160326_112259

 

 

 

 

 

 

 

Nu er klokken 20:05 d. 26. marts. John sidder stadig udenfor og monterer trappe.

Det er godt nok mørkt. Her på billedet hjalp det lidt at der var lys, men ellers sad han og monterede i lyset fra sin gode pandelampe.

Sådan har han knoklet på, siden vi startede med forberedelserne til byggeriet for ca. 2 år siden. Selve byggeriet har kun stået på i godt et år, og vi er heldigvis snart ved at nå til vejs ende.

20160326_194523

 

19. – 21. marts 2016

Så kommer der vand og el i haven. Vi har planlagt, at vi gerne vil have opsat et vandingssystem hvor vi ikke skal slæbe rundt med lange slanger. Det samme gælder udendørs el-udtag.

På billederne kan vi se, at John er ved at lægge vandslange i tomrør til nedgravning.

20160319_131151

20160321_104123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20160321_172406 20160323_180407

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18. marts 2016

Efter at John har støbt vores fod til flagstangen, er vi nu klar til at rejse den. Det har været et vigtigt element, da vores søn fylder 20 år, d. 24. marts. Efter at flagstangen er blevet vasket grundigt af, kan vi nu få den rejst.

20160318_103010 20160318_103013

 

 

 

 

 

20160318_110028

20160318_110054

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi havde behov for en ny flagknop. Vi ønskede at få en flagknop med solceller, og hvor der er lys i. Det betyder at lysene vender nedad mod vimplen, så vi også kan se flagstangen når det er mørkt. Vi tænkte at det også vil være med til at lyse vores grund lidt ekstra op. Huset ligger nemlig ca. 50 meter væk fra vejen.

 

20160326_195040

 

 

 

 

 

5. – 14. marts 2016

Nu er turen kommet til at skuret skal beklædes. Beklædningen er den samme slags som huset er beklædt med. Nemlig Ivar Cedral, som er vedligeholdelsesfrit. Da terrassepladerne skal gå helt ind til beklædningen af skuret, skal skuret beklædes før end John kan komme videre med terrassebeklædningen ude foran.

 

20160305_123911_HDR

20160305_155227

 

 

 

 

 

 

20160311_180941John har forsøgt at få linjerne i beklædningen til at svare helt overens med beklædningen på huset. Det er lykkes ret godt 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20160313_152723_HDR 20160314_175242

 

 

 

 

 

 

Til sidst blev tagrenden opsat. Så nu mangler der kun at blive malet vindskeder og sternbrædder til sommer. De skal være hvide, ligesom på huset.

18. marts

20. – 26. februar 2016

Det næste stykke tid, vil arbejdet bestå af den sidste del af terrassen. Der er mange ting som skal måles ud, nivelleres og rettes til. Det er også optimalt, at have så lidt spild som muligt. Billedserien viser forskellige udsnit fra vores terrasseområder.

I øjeblikket er det østfacaden som er igangværende. Fra starten af, var det meningen at det blot skulle være en gangsti. Det skyldes, at lige da John havde tegnet terrassen, blev der fældet en masse træer for enden af gangen. De træer havde skygget så meget. Men nu kan der blive plads til et større terrasseområdet ved østfacaden. Det er bare skønt.

20160219_161331

20160220_142656

 

 

 

 

 

20160216_145633

20160217_104311

 

 

 

 

 

 

 

Her er det en del af vores syd terrasse.

20160215_174504

 

 

 

 

 

 

 

 

20160216_145654

20160215_174509

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er det vores vestfacade, som bliver belagt med terrassebrædder.

20160220_171921 20160221_091718

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20160221_173047

20160226_102642

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu er turen kommet til terrasse og trappeområdet omme foran huset. Arbejdet bliver en kombination af at beklæde skuret og opsætte en terrasse. Det skyldes, at beklædningen af skuret på den side ud mod terrassen, skal være færdig før end beklædningen på terrassen kan blive færdiggjort.

20160221_173127 20160221_173055 20160226_125030 20160227_082001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter reglerne er blevet målt ud og der er kommet understøtninger i form af fliser, kan arbejdet gå ind i næste etape.

Nemlig at komme videre med opbygningen af terrassen:

20160227_082023 20160228_095532 20160228_131233

14. – 17. februar 2016

Tiden fra stjernehimlen blev sat på “stand by” og til nu, er gået med at komme lidt videre med vores terrasse. Der er ca. 170 m2 terrasse som skal opsættes.

Status på terrassen, kan ses på følgende billeder:

20160214_135108 20160214_135119 20160215_174504 20160215_174509 20160216_145633 20160216_145654
20160216_145702
20160217_104311

 

 

9. – 24. januar 2016

Nu skal John i gang med vores loft i soveværelset. Det er det sidste loft der mangler at blive færdiggjort.

Vi skal have opsat en stjernehimmel. Det har vi haft før i vores gamle hus, men ønsker alligevel at lave en ændring i forhold til det sidste sted vi boede.

20160109_122559

20160110_182615

 

 

 

 

 

 

Loftet består af en OSB plade. Der bliver opsat en ramme som bliver skåret til, i forhold til ventillationssystemet.

20160113_183153 20160114_210031

 

 

 

 

 

 

Der bliver nu opsat et “skelet” af lægter som skal holde pladerne oppe. Derefter måtte vi fremfinde nogle loftsfatninger. Det var meget svært at få fat i. Vi forsøgte i mange byggemarkeder uden held. Så vi måtte bestille dem via Internettet.

Vi synes at loftsfatninger, giver en god hjælp, når pærerne skal fordeles så jævnt. Så vi måtte jo bare vente på at de blev sendt til os.

20160116_080404 20160116_080427

 

 

 

 

 

 

Som vi kan se på billedet, har vi fået boret nogle huller. For at se hvor store “stjernerne” skal være i praksis, er der lige fremstillet en lille prøveplade, hvor der er angivet en bordiameter så vi kan se, hvilke huller der passer til de forskellige stjerner.

20160116_19223220160116_192236_HDR

 

 

 

 

 

 

På billedet, har John fået malet stjernehimlen, og opsat den. Billedet er fotograferet i dagslys.

20160122_231704

På dette billede, ser vi hvordan stjernehimlen ser ud, når mørket er faldet på. Det vi ser, er selve stjernehimlen. Vi kan selv bestemme om vi kun vil se selve stjernerne, eller vi som her, ønsker at få en lys kant rundt også.

Vi styrer lyset i vores stjernehimmel med en fjernbetjening.

 

 

BILLEDET AF VORES STJERNEHIMMEL NU

Som vi kan se på billederne, er stjernehimlen ikke helt færdig. På udsnit af himlen, kan vi se der hænger nogle papirmodeller. Disse modeller er klippet ud, således vi kan se om de har den korrekte størrelse. Det har vi nu fået tilpasset. Da John arbejder rigtig meget i øjeblikket, har han ikke haft dagtimer hvor han har kunne få skåret træ ud, som skal være i stedet for de modeller i papir.

Tanken er, at de “tunger” der bliver skåret ud, skal laserskæres for at kanterne bliver så pæne som muligt. “tungerne” skal males i en meget lys råhvid farve (RAL 9010). Selve kanten af tungerne skal males med guldmaling.

Stjernehimlens dimensioner og stjernebillede er ikke valgt tilfældigt 🙂

Stjernebilledet er som himlen så ud på vores bryllupsnat d. 16. april 1988. Selve dimensionen på den plade som fungerer som stjernehimmel, er 1988 mm x 1988 mm. (Altså det år vi blev gift) <3

Projektet er dog sat på Stand by for en tid, indtil John får tid til at tage afsted med alle de plader han vil skære ud. Fra i morgen, vil han derfor gå videre med terrasse og beklædning af skur.

 

23. december 2015

Så blev gæsteværelset færdigt og indrettet.

Det bliver spændende at høre hvad Valdemar siger til rummet, når han flytter hjem fra London i overmorgen 🙂 Han har jo ikke været hjemme i de sidste 8 måneder, så der bliver noget nyt at kigge på 🙂

20151223_165159_HDR 20151223_165210 20151223_165229

I tiden op til d. 19. december 2015

20151219_175658Nu er badeværelset færdiggjort

I tiden op til d. 19. december, har John fået færdiggjort inddækningen med fliser ved vores vandhane.

Det var en hel del arbejde med at skære i fliserne. Heldigvis har John en god vinkelskærer, som han brugte til arbejdet.

 

20151219_175706

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er det færdige resultat som viser den væg som John har fået opsat:

20151219_175723

 

 

 

 

 

 

 

12. december 2015

 

 

 

Nu er turen kommet til opsætning af badeværelsesloftet. John opsætter nogle reglar som skal danne grundlag for de kommende loftsbrædder.

 

 

 

 

 

 

 

 

20151212_231600

Her har John fået opsat det meste af loftet på badeværelset.

 

 

 

 

 

 

 

4. december 2015

Gæsteværelset har haft fokus et stykke tid, men kommer lige til at vente med det sidste. Vi skal nemlig have færdiggjort vores badeværelse helt.

Det vi mangler i badeværelset, er den ene væg, loftet og at beklæde væggen ved armaturet.

20151204_213817 20151204_213904

 

 

 

 

 

Det er fliser som er importeret fra en lille produktion i Spanien. De kommer samme sted som vores fliser på badeværelsesgulvet og i vores brusenice. Fliserne som John er i gang med at hænge op, er købt ved Danesp ved Rosengårdscenteret. De kalder sig også “Flisekompagniet”.

Fliserne måler ca. 31 * 90 cm.  Flisen heder Oxo Garden – Arena (Arena er den lidt beige farve)

Vi har købt et sæt som skal hjælpe med at holde fliserne på plads under opsætningen.

12. november 2015

Nu er det gæsteværelset som står for tur.

Efter at gæsteværelset kun har været brugt til at opbevare byggematerialer i, er tiden nu inde til at gæsteværelset skal påbegyndes. Det skyldes også at vores 19. årige søn som har boet i London siden maj, kommer hjem på juleferie, og dermed har behov for et sted at sove.

20151112_204840

Vi har valgt temaet sort/hvid/grå samt enkelte ting som skal være røde.

Vægtapetet vi har købt, skal opsættes af 4 stykker. Det kræver en væg med en ensartet overflade. Der skal anvendes noget speciallim til arbejdet.

På billedet har John opsat de 3 ud af de 4 felter som skal fyldes ud.

 

 

 

 

Det er ikke meget kunst vi har i huset, som John ikke selv har malet.

Men da vi skulle købe vægtapetet, så vi lige billedet som ville passe fint til den anden væg. Så vil Valdemar også kunne ligge og kigge på noget som han er så glad for. Nemlig London.

Desuden passer den røde dobbeltdækker godt ind i, at vi netop ønsker at det er dén farve som skal gå igen.

 

17. oktober 2015

Nu starter John med projektet:

20151017_143302Her er John i gang med at lægge en masse fliser som skal understøtte terrassen og fungere som en form for punktfundamenter.

Vi har ledt meget efter fliser, vi kunne købe brugt og som var store nok. Dem fik vi hentet.

Der skal alligevel bruges temmelig mange fliser.

 

 

16. oktober 2015

I dag starter vores nye projekt. Vi har igennem længere tid, været undersøgende i, hvilke materialer vi kan få som er vedligeholdelsesfrie til vores terrasse.

Der er godt nok blevet brugt mange timer på, at undersøge hvilke terrasseplanker vi kan købe og til hvilke priser. Til sidst blev vi enige om at bruge en planke i kompositmateriale som hedder Kirkedal. Det skyldes at der på den ene side, er nogle brede riller, men på den anden side, efterligner mønstret en træstruktur.

Den kan fås i flere farver, men vi val60x10_d_klister_1-300x300gte farven Teak.

Der er også i tiden her op til, gået mange timer med at bestille og indkøbe de regler der skal bruges nedenunder, så vi kan få en terrasse som er hævet ca. 30 cm. fra terræn. Al materialet fylder også meget på så lille en grund så der skal bruges meget tid på at transportere materialerne rundt 🙂

Den farve vi har valgt er den der kaldes “dark teak” og den der ligger til højre i eksemplet.

Der skal anvendes specielle samlingsbeslag og sidestykker, men dem producerer Kirkedal også.

Lige i øjeblikket ser vores baghave sådan her ud. Den kan vist godt lige trænge til en kærlig hånd:

20151016_175749

15. oktober 2015

Blowerdoor-testen

Nu er tiden kommet, hvor vi skal have udført en blowerdoor test. Det er en test som fortæller om vores hus er tæt nok i forhold til de regler der er for nyt byggeri.

D. 1. februar 2008 kom der krav fra Erhvervs- og Byggestyrelsen om, at kommunerne skal kunne dokumentere tætheden i mindst fem procent af nye byggesager. Kravet kom samme dag som det nye Bygningsreglement – BR08 – trådte i kraft. Det er sokkel, ydervæg, og tag/loft som skal overholde nogle værdier. Tæthedskravet
Tæthedskravet er defineret via luftskifte pr. etagemeter med 1,5 l/s pr m2 ved trykprøvning med 50 pascal.

Vi var meget spændte. Vi har endnu ikke fået indsat inddækninger i vores Velux vinduer, og var meget spændt på, om det hele holdt oppe ved dampspærren. Vi skulle have haft vores energikonsulent ude for at trykprøve, men det blæste for meget den dag, så det måtte udskydes til i dag. Det må ikke blæse ret meget udenfor, da energikonsulenten ellers ikke kan forvente et resultat som er nøjagtigt nok.

20151015_100017

 

 

Her kan vi se den ramme og den blæser, der bliver brugt, for at skabe et undertryk i huset. (endnu ikke monteret)

 

 

 

 

 

 

 

 

Da vi har meget store døre i huset (både høje og meget brede), var det en opgave for energikonsulenten at få isat den speciialudformede ventilator.

 

Han fandt ud af, at vores badeværelsesdør ud til, var den nemmeste løsning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her har energikonsulenten isat ventilatoren, som sætter vores hus under overtryk eller undertryk, svarende til f.eks. et blæsevejr under en given vindstyrke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her checker energikonsulenten for mulige revner og utætheder i huset.

Der var ikke mere end der måtte være.

Hvis du klikker på punktet “Godkendelser” på forsiden, kan du der læse vores dokumentation på vores blowerdoortest.

13. oktober 2015

 

Nu hvor dagene er blevet kortere og mørket hurtigere indfinder sig om aftenen, er det tiden for at vi får elektrikeren ud for at tilslutte lys i vores lamper. Vi vil have lyset til at tænde automatisk, så snart vi når et lille stykke ned af vejen.

Når lyset tændes på adgangsvejen, tænder det også oppe foran ved vores hus. Så kan vi også bedre se at låse døren op, og vi kan også bedre se, når der kommer gæster på besøg, når lyset tændes.

 

 

 

 

 

 

25 september

20150925_145049 Her kommer vognlæsset med al det grus der skal bruges til terrænreguleringen.

 

 

 

 

 

 

 

Det ser meget voldsomt ud:

20150925_145158

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men i morgen kommer der et firma som arbejder med haveanlæg og fordeler gruset rundt om vores sokkel.

Ultimo september

Nu er tiden kommet, hvor vi snart kan forvente at frosten indfinder sig. I øjeblikket er det rigtig lunt, men vi skal være sikre på, at der bliver lavet terrænregulering rundt om huset. Terrænreguleringen skal ligge således at der kun er max. 20 cm. frit af soklen.

20150924_090239Som I kan se på billedet, er det nu gjort klart til at der kan komme grus på området.

15. september 2015

Efter en lang arbejdsdag for John, snuppede han lige en lille blunder, så han kunne få opsat lidt mere loftpaneler. Han havde som mål, at opsætte loftpanel i vores walkin closet. Da jeg kom hjem fra arbejde lidt over kl. 22, var han færdig med loftet.

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. september – 14. september 2015

Torsdag og fredag, var vi i gang med at få opsat stillads og fremfundet stiger og materiale til opsætning af pynteloft i storrummet. Vi klargjorde vores værktøj i form af hhv. elektrisk klammepistol og klammepistoler på trykluft. Vi talte også meget om, hvordan lofterne skulle opsættes. Det er en vigtig overvejelse. For hvis vi ønsker der visuelt skal være højt til loftet, skal panelerne gå op mod kippen. Vi skulle også finde ud af, til hvilke sider fer og not i loftsbrædderne skal vende. Det skyldes, at hvis vi vender loftpanelerne på den ene orientering, vil vi se en lille tynd skygge når vi kigger op på loftet. Det ønskede vi ikke, så vi skulle sørge for at de blev opsat i den ønskede orientering.

Det loftpanel vi opsætter, har vi købt hos Jem og Fix. Det skyldes, at vi godt kunne lide den hvide blanke flade. Det var ikke engang ret dyrt 🙂

http://www.jemogfix.dk/Loftsbeklaedning__1695/Vaeg-og-loftpanel-hvid-struktur_9034298

1

 

Vi var lovet at Johns storebror Ole ville skifte sine løbesko ud med en klammepistol. Lørdag morgen startede Ole og John så på opsætningen af pyntelofterne.

 

Der blev arbejdet i højderne og arbejdet skred hurtigt fremad. Loftpanelerne har fer og not (også i endestykkerne). Det betyder, at panelerne får en pæn afslutning. De er forholdsvis nemme at montere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

Her er de 2 loftarealer som John og Ole har beklædt med vores loftprofiler.

 

 

 

 

 

Her er en af de andre loftsarealer. Det modstående havde Ole og John fået opsat. Dette her opsatte John og jeg om mandagen.

 

3

Statusbilleder d. 29. august 2015

Mange har spurgt mig om, hvor langt vi er nået med byggeriet og indretningen. Det vi mangler er bl.a. gæsteværelset. Det bruger vi i øjeblikket til at lagre byggematerialer. Det vi mangler er også generelt i huset, vores pyntelofter og andet “småtteri”. Billederne kan desuden ses under “Fotos”, hvor de så også er uploadet i en noget bedre kvalitet.

Vi har heller ikke arbejdet med at indrette udendørs. Det er altid svært at forklare hvor langt man er kommet, men da der er mange der efterhånden har efterspurgt billeder af huset indvendigt, bliver disse statusbilleder indsat herunder. :

 

Biograf (1)

 

Indgangen til biografen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biograf (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biograf (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

Biograf (8)
Vores søn Kalle, skulle lige indvie vores klaptræ, som vi har fået af en god veninde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biograf (7)
lys i EXIT skiltet som vores gode veninde også har skaffet os 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biograf (5)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN3775
Bryggers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN3774

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN3773

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN3771

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Køkken (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

Køkken (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Køkken (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Værksted (3)
Værkstedet med reolvæggen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Værksted (1)
Værkstedet med reolvæggen

 

 

 

 

 

 

 

 

Værksted (2)
Den grafiske afdeling i værkstedet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Johns atelier i stuen
Johns atelier i stuen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stue-kontor (8)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stue-kontor (7)
Ved hovedindgangen i stuen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ud mod haven
Ud mod haven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stue-kontor (5)
Vores kontor i stuen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stue-kontor (4)
Sofahjørnet. De hvide lærreder, skal males i naivistisk stil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vitrineskabene ind mod spisebordet
Vitrineskabene ind mod spisebordet

 

 

 

 

 

 

 

 

Stue-kontor (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vores soveværelse
vores soveværelse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN3744

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN3745

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN3746
Vores vaske/tørre toilet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et kig ind i vores walkin closet
Et kig ind i vores walkin closet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soveværelset ind mod stuen
Soveværelset ind mod stuen

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 2015-08-12 11.23.19
Selvom VI har travlt, kan Fifi (vores golden retriever) og Fluffy (vores kat), sagtens slappe af 😉

30. august til 9. september 2015

I denne periode, har vi været i gang med en hel masse småting:

John har monteret alle soklerne på skabene i hhv. køkken, bryggers og badeværelse.

John og jeg har ligeledes opsat vores Amerikanske køleskab på en sokkel, så det flugter med de skabe der er hen over.

Der har været arbejde med de sidste ledninger i forbindelse med biografen

John har fået “hul igennem”, således han har kunne få vores administratorkode til vores IHC til at virke. Det betyder at han selv kan omprogrammere vores IHC til strømmen. Vi skal dog lige have checket op på, at elektrikeren får lavet det sidste. Det har de såmænd selv foreslået at gøre, men vi har bare ikke været klar endnu.

10. august – 30. august 2015

I denne periode, er der sket rigtig meget. Det vi bl.a. har været i gang med i den periode er:

John har færdiggjort vores skabe i bryggerset omkring teknikken.

John har bygget vores redskabsskur op og beklædt det med en pressenning. Beklædningen bliver opsat så snart der er tid til det.

Vi har fået ophængt og tilsluttet vores musikanlæg i stuen.

De sidste højttalere, projektor, blueray afspiller/harddisk optager mm. er indkøbt og tilsluttet.

Der er blevet trukket kabler til de forskellige rum.

John har færdiggjort vores gulvlister imellem vores rum.

Han er nu i gang med at opsætte sokler på skabe i køkken og bad

Jeg er i gang med indretningen og sørger stadig for at finde (gode) priser på de byggematerialer vi skal bruge.

Det der nu venter i de kommende måneder er:

Færdiggørelse af gerekter, opsætning af pyntelofter, opsætning af fliser på den ene væg i badeværelset, stjernehimmel i soveværelse samt færdiggørelse af gæsteværelset.

Kontakt til elektriker, vedr. det sidste el. Vores IHC, kan nemlig endnu ikke styres via internettet.

Der ud over, mangler der at blive jordpåfyldning som terrænreguleringer samt starte på vores udendørs terrasse. John skal også have færdiggjort teknisk dokumentation til byggesagen, ligesom jeg skal have afsluttet vores entrepriseforsikring, så den overgår til en alm. villaforsikring.

Til næste sommer skal vi i gang med at arbejde udendørs, mht. belægninger, vikingebad, samt planter og frugttræer.

På den næste side, er der statusbilleder fra de forskellige rum.

10. august 2015

Nu fik vi fat i nogle Zensor højttalere (men ikke i dem alle). Vi fik også fat i en receiver. Så nu kan vi begynde at få samlet lidt af det.

DSCN3718

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg skulle ud og have fat i et mørklægningsgardin. Selvom vi har lamelgardiner som mærklægning, synes vi ikke at det virker mørkt nok til at give en biografstemning. Så jeg købte yderlige nogle mørklægningsgardiner i stof.

8. august 2015

Nu kommer stuen i mellemtiden, i forhold til musikanlægget. Jeg har et par store højttalere, som lyder rimelig ok. De skal bruges til både musikanlæg og mixerpult, men også til når jeg tager mit keyboard frem. Det var en udfordring at finde ud af, hvor de skulle anbringes. Både mht. indretningen men også til hvor lyden skulle komme fra.

DSCN3714

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN3716

 

 

 

4. august 2015

Nu er tæppet lagt i biografen, og stolene er opsat som vi ønsker. John har i mellemtiden også fremstillet en lille trappe, som fører op til podiet. Den blå kant henne ved podiet, er blot plasticbeskyttelse for gulvlisten.

DSCN3709

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN3708

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En af vores gode veninder, var klar over at vi søgte efter et EXIT skilt. Så det nåede hun at give os i en gave, inden vi selv nåede at bestille det. Så det hænger fint over døren 🙂

DSCN3713

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu venter vi blot på elektronikken 🙂

2. august 2015

Mens vi går og venter på at få bestilt og indkøbt alle de forskellige dele til biografen (projekter, højttalere mm.), går ventetiden med at inddække teknikken i bryggerset. Her er John i gang med at opsætte et skab udenom vores VVS teknikskab samt det skab som vores blødgøringsanlæg skal stå i.

DSCN3707

28. juli 2015

DSCN3692 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her bag døren, skal “lærredet” være. Væggen består af osb plade, med en gipsplade. Jeg har derefter spartlet gipspladen og pudset den, så den kunne blive meget fin jævn. Derefter har jeg af flere omgange haft spartlet gipspladen med fin spartelmasse, og ligedes brugt meget fint sandpapir til at slibe med.

Efter spartelmassen var tør, købte jeg maling til væggen. Malingen er en rigtig god kvalitet loftsmaling, som har så lav en glans som 2. Det er meget vigtigt at vi generelt maler med så lav glans som muligt, da projektor og andet, ellers vil give genskin.

Når vi får tilsluttet elektronikken og får kalibreret det der skal, er det meningen at der skal optegnes noget mere på væggen. Det er ikke nødvendigt at have “lærred” på hele væggen. Yderst skal der være vægfarve. Udenom “lærredet”, skal der opmales en sort kant på ca. 8 cm. Det giver en pæn indramning.

En stor tak til Facebookgruppen Hjemmebiografen Projektor/Surround for alle de yderst kvalificerede svar vi har modtaget, når der har været noget som vi har været i tvivl om. Det har været til en meget stor hjælp. En af de meget professionelle, inviterede os på besøg i hans hjem på Vestfyn, hvor vi fik vist hans hjemmebiograf og hvor han forklarede en hel masse om, hvad udstyr vi skulle bruge og gav en masse gode råd til udstyr. Det var vildt godt.

DSCN3696

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henne ved hullet i podiet, skal der senere fremstilles en bred trappe.

DSCN3699

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi valgte at købe et gråt tæppe. Vi handlede hos TC tæpper på Rismarksvej. Der føler vi os altid godt behandlet. Vi valgte at påsætte tæppet på podiet først. Der var mange ting der skulle tages hensyn til. Bl.a. skulle der skæres huller til indbygningsspottene.

DSCN3697

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er John i gang med at måle om de angivne mål fra tegningen svarer overens med virkeligheden. Det gjorde de faktisk ikke helt. Og det skulle John så i gang med at korrigere, da fastgjorde stolene til underlaget.

DSCN3701

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John valgte derfor at starte med at fastgøre alle de armlæn der var til 2. række.

DSCN3705

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med hensyn til opmålingen, viste det sig, at centerafstanden mellem armlænene var beskrevet som 60 cm, men at i virkelighedens verden, var den kun på 58,5. Umiddelbart er det jo ikke noget som gør den store forskel, men da 1. række skal monteres, således at de skal rykkes i forhold til 2. række, har det alligevel en meget stor betydning.

26. juli 2015

Arbejdet med biografen skrider stille og roligt fremad.

DSCN3680

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu er podiet færdiggjort og nu da John er begyndt at male, kan vi begynde at kunne fornemme rummets størrelse.

DSCN3686

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malingen til en hjemmebiograf, er meget vigtig. Den skal helst være helt mørkegrå. Den skal have så lidt glans som overhovedet muligt. Vi har købt en mørkegrå, med en glans 5. Men det er også vigtigt at malingkvaliteten er god.

På podiet mod gulvet, samt bag ved hvor “kys og kram” rækken skal være, har vi placeret nogle skarpe lamper. De vil give noget inddirekte belysning, når biografen er færdig. Det var godt nok et problem at få dem samlet.

Hos Ikea, havde jeg fulgt anvisningerne så pærer og fatning skulle passe sammen. Det gjorde de ikke 😮  – Det betød at en teknisk designer som mig, måtte ud og forklare dem, at uanset hvor meget de reklamerede på deres website med at det hele passede sammen, var det en ganske umulig løsning. De fik efterfølgende givet deres hovedkontor besked om, at fejlen skulle rettes. Men endelig langt om længe, fandt jeg sammen med Ikea, frem til en størrelse pære som passede til indbygningsspottet 🙂

DSCN3690

24. juli 2015

Det er så dette (rode)rum der skal blive til en biograf 😉

DSCN3654

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er svært at se, at om lidt tid, er det omdannet til en biograf 🙂

Men nu er stolene lige blevet leveret 🙂 Vi har købt dem hos www.biograf-stole.dk. Det er et firma som vi har været rigtig glade for,  at vi har handlet hos. De var flinke, og meget dygtige. Nedenfor kan vi se alle kasserne med de 10 biografstole i, som lige er blevet leveret. Vi har købt stolene som er i samme gode kvalitet som i de øvrige biografer. Stoffet er uhyre slidstærkt på dem. Men hold op, hvor var de bare tunge at bære.

DSCN3658

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu er der blevet lavet skillerum, så biografen og gæsteværelset er blevet adskilt.

DSCN3678

 

 

 

 

 

 

 

 

3. juli 2015

I denne weekend, er John i gang med at opsætte et skur. Vi har fået bestilt beklædningen, men er klar over, at vi ikke når at sætte den på i denne weekend. Skuret er på 3,6 x 3,6 meter. Hældningen på taget er ca. 10 grader. Det er valgt for at få et lidt diskret  tag. Det skyldes, at når der kommer sternbrædder på, kan de skjule taget.

DSCN3643

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN3647

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN3657

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her i baggrunden, kan vi se at skuret er dækket af en presenning, indtil vi får tid til at lægge beklædning på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22. + 23. juni 2015

D. 20. juni, startede John med at lægge gulve. Status er her d. 23. juni, at han i går fik lagt gulve i vores walkin closet og soveværelse. I går begyndte han at lægge gulv i storrummet. Han håber at blive færdig i dag. Det er et stort gulv at lægge, og derfor har han afsat 2 dage til det.

Vi lægger et helt billigt laminatgulv. Det skyldes, at vi ikke helt ved, hvordan vi vil bruge huset. Vi havde talt om at lægge linolium, men det er forholdsvist dyrt. Vi vil derfor bruge et par år på at vi ser, hvordan indretningen bliver optimal. Når vi så har fundet ud af, hvordan møblerne skal stå, kan vi derfor bedre finde ud af, hvordan et evt. mønster kan se ud i forhold til møblerne.

Jeg er i fulde gang med at tømme vores gamle hus, og sætte på plads i det nye.

I dag d. 23. juni, har elektrikeren været her. Han har opsat vores inverter, og den virker fint. Det eneste at elektrikeren nu mangler, er at opsætte lys ved vores indkørsel og tilslutte emhætte.

20+21. juni 2015

I denne weekend er jeg meget på arbejde. Men jeg har mulighed for at gå lidt til hånde og sætte i skabe og skuffer.

John har malet de sidste 2 vægge i storrummet, lavet vores køkkenbord helt færdigt, og er nu begyndt at lægge laminatgulve på. Vi har valgt at købe et billigt laminatgulv, indtil vi ser hvordan vi indretter os. Vi har i tankerne at vi om et par år, måske kan finde på at lægge linolium på gulvet. Derfor er det ikke noget vi vil ofre så mange penge på.

Jeg har været undersøgende omkring loftbeklædninger og købt nogle småting ind. Jeg har hentet et enkelt brædt som John kunne prøve at save over, og se om det er håndterbart. Det er et hvidt brædt, med struktur i. Det er 30 mm. bredere end de almindelige listelofter som vi ellers har haft i tankerne at opsætte.

Her da jeg kom fra arbejde kl. 22:15, var John lige ½ time før, blevet færdig med at lægge gulvet i vores walkin closet og soveværelse. Det bliver skøøøønt, når vi kan få vores egen seng herover, i stedet for den 3/4 seng (som boksmadras) vi har nu.

19. juni 2015

I dag er dagen, hvor Runøe og Teil, kommer for at lave afleveringsforretning på vores hus. Nu er alle håndværkerne efterhånden færdige. Martin Teil kom allerede kl. 6:45. (Det var godt nok tidligt). Men det er altid hyggeligt at se nogle dygtige håndværkere. Han havde inden han kom ned til os, sørget for at komme græsfrø på de områder oppe ved den gamle renserigrund, hvor deres containere havde stået og ødelagt græsset. Ligeledes har Runøe og Teil fået fjernet det gamle hegn rundt om renserigrunden, og lavet et helt nyt hegn 🙂

Afleveringsforretningen gik rigtig fint. Vi kunne jo kun rose dem for det de have arbejdet med. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med dem og deres underleverandører. Det har stor betydning, at vi har følelsen af at vi ikke skal kæmpe for vores ønsker til byggeriet, men at håndværkerne (både kloak, murer, vvs og tømrerne), har været så gode til at bidrage med deres erfaaringer, hvis der er nogle ting som de mente der kunne gøres anderledes. Det er bare guld værd. Vi kan kun anbefale dem på det varmeste 🙂

I dag var dagen hvor vi fik den glædelige nyhed, at vores overmontør accepterede at købe vores inverter fra det sted som der har dem på lager. De vil give besked i næste uge (mandag) når de har dem, med henblik på at aftale en dag hvor de kommer og opsætter den.

John og jeg er i fulde gang med at installere vores tøj i vores walkin closet.

16+17. juni 2015

I disse dage, er vores murere ved at opmure vores sokkel til huset. Vores golden retriever Fifi, synes det er vildt skønt, at håndværkerne er nede i hendes højde. Det benytter hun sig af.

DSCN3634 DSCN3632

 

 

 

 

 

 

 

 

I mens, er John og jeg i fulde gang med at få pakket ting i kasser fra Rømersvej.

Onsdag, fik vi den glædelige oplysning, at alle papirer vedr. salg af vores gamle skole på Rømersvej er gået helt i orden. Det var en dejlig oplysning. De nye ejere er nogle helt unge mennekser, som virker utrolig søde. Vi håber at de bliver ligeså glade for huset som vi har været.

Det er egentlig lidt skægt at tænke på, at vi lige nu, ejer både Bolbros ældste bygning (fre 1885) og Bolbros nyeste hus. Derudover har vi købt Danmarks mindste hus som ligger i Assens. Det “hus” har vi lavet til fritidshus. Det er kun 12 m2 og ligger på en grund på omkring 40 m2. Det har været et gammelt pumpehus, som John selv har renoveret. Der er i det ene lokale, både en ende til køkken, med køkkenelementer, induktionskogeplade, køleskab og ovn. I den anden ende, står der en sovesofa som kan trækkes ud. I midten står et lille spisebord med plads til 2 personer. Der har også været mange nede og kigge i tidens løb.

Vi fik også at vide, at vores inverter til solcellerne først kan leveres d. 2. juli tidligst. Det er vi så ikke helt tilfredse med. Vi har meldt tilbage, at de har vidst det så længe, at det ikke er noget som må ske. Der var også noget roderi, om hvem der havde bestilt inverteren og hvornår. Det satte vi os for at opklare.

Inverteren er nødvendig at have, før vi kan få glæde af vores solceller, da det er det apparat som kommunikerer med Energi Fyn.

Overmontøren fortalte at han havde ligget vandret i 2 dage for at fremskynde leveringen af inverteren. Men vi Googlede modellen, og fik i løbet af 15 minutter, lovning på, at elektrikeren måtte ringe til dem, så ville de have den i løbet af en dags tid.

12. juni 2015

I dag, har jeg fået olieret vores køkkenbord en sidste gang. Der kom også et lille visit fra en af vores naboer. Det er nu altid så hyggeligt.

John har været på nærgenbrugsstationen med det sidste affald, murerne er blevet færdige med at pudse sokkel, og mangler nu kun en lille klinke i badeværelset.

Vi skal prøve at indrette lidt og rydde lidt væk. Vi har inviteret nogle mennesker i aften til mad. Det er mennesker som vi ikke har set længe. Selvom der ikke er lagt gulv og kun har gulvspånplader, er det ikke et problem. Gulvet er jo fint og plant. Så det bliver helt rart med en hyggeaften uden at skulle arbejde 🙂

Vi har lige talt med Runøe og Teil. Der mangler nemlig at blive tilsluttet en kogevandhane og opsat nedløbsrør. Men det kan vores VVS` er først tirsdag og onsdag.

På næste fredag, bliver der holdt afleveringsforretning med Runøe og Teil. Der vil vi sammen gennemgå, om der skulle være noget som vi i den næste uge opdager der mangler eller skal udbedres. Men det bliver minimalt, hvis der overhovedet bliver noget. Mage til godt arbejde og omhu, skal man godt nok lede længe efter. Vi føler at vi har haft en rigtig god dialog med Runøe og Teil samt deres underleverandører. 🙂

Når vi har holdt afleveringsforretning, er det tiden for den sidste stadebetaling. Vi var enige om, at de sidste 10% af entreprisesummen vil blive betalt, når afleveringsforretningen er gennemført 🙂

11. juni 2015

I dag har er murerne begyndt at pudse vores sokkel på huset. Det medfører en meget stor forskel på huset, når det er gjort.

Her er mureren i gang med at pudse soklen på huset.
Her er mureren i gang med at pudse soklen på huset.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.... Men heldigvis har han dog også tid til at klappe Fifi lidt ;-)
…. Men heldigvis har han dog også tid til at klappe Fifi lidt 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elektrikeren er nu færdig med at installere IHC. Det er så dejligt at vi føler at der kommer en så kompetent og behagelig elektriker ud. Især når der er tale om funktioner, hvor det er en klar fordel, at vi har en god kommunikation.

Efter installeringen, fik vi et A4 ringbind, hvor elektrikeren har angivet hvilken kontakt der gør hvad 😉

Jeg skulle på arbejde om eftermiddagen, men John og jeg fik opsat vores “guld” tapet i hhv. walkincloset og vores soveværelse. Det var en rigtig lækker tapet at arbejde med. Først skulle vi lime væggen med tapetlim (ikke det celluloselim vi køber i pakker), men det i spande. Derefter skulle vi opsætte banerne. Det er tykt tapet, så det var let og hurtigt at sætte op.

Tapetet har vi købt hos Tapet Nyt, Ejbygade 12, 5220 Odense SØ. (tlf: 66 14 28 70).

Han har ingen webiste, så vi tog derud. Vi fik den skønneste betjening, vi kunne ønske. Han havde styr på alt, og havde et meget stort udvalg i tapet. Han delte med glæde ud af sin viden. Derfor vil vi med glæde anbefale ham.

Ellers fik John god hjælp af en vi kender i Bolbro, til at få flyttet et par ting herover.

Lige meget hvor travlt vi har, er det altid hyggeligt at få en god snak med en af vores nye naboer 🙂

DSCN3631

9. juni 2015

I dag har det været en dag, hvor vi virkelig har kunne se en forskel fra vores husprojekt morgen til her i aften sent.

John fik færdiggjort vores bordplader i køkkenet og isat vask og kogeplader samt installeret vores opvaskemaskine. Vasken er købt ved Vordingborgkøkkenet sammen med vores køkkenskabe. Min opgave var at oliere køkkenbordene. Jeg var faktisk overrasket over, hvor pænt det blev.

IMG 2015-08-03 07.35.40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mens jeg lige var hjemme i vores gamle hus, fik John ryddet pænt op i vores storrum og kørt  på nærgenbrugsstationen.

Elektrikeren var her for at programmere vores IHC. Vi havde på forhånd bestilt en fast IP adresse, efter elektrikerens besøg i går. Der var lige lidt arbejde for elektrikeren i, at få det hele til at virke. Men det lykkes til sidst. Vi fik hentet vores app i google play og fik startet med at prøve at tænde og slukke lyset via vores mobiltelefon. Elektrikeren kommer igen i morgen. Nu er klokken næsten 00:30 og vi vil til at gå i seng.

 

8. juni 2015

I dag har tømrerne været i gang. De har monteret vores loftslem færdig. De er godt i gang (og næsten færdige) med at rydde væk ude ved vejen. De havde forventet at være færdige i dag.

Men da loftslemmen drillede lidt, og de samtidig var alle vores døre rundt for at checke om de var for stramme, tog det lidt mere tid end de forventede. De kommer derfor i morgen og sætter bånd ved døre og vinduer, samt rydder det sidste væk på grunden.

Men py-ha. Dagen i dag, er også dagen, hvor jeg har været meget forvirret over at det roder lidt over det hele, og at tingene også i dag driller lidt. Heldigvis er John en meget tålmodig mand. Han synes ikke at det er så galt 😉

Vi talte lidt om det, og var enige om, at selvom der er mange projekter i gang, så sker der pludselig en masse. John har det store “forcromede” overblik og tålmodigheden. Så det skal nok gå det hele.

Jeg fik lige kogt lidt rabarbergrød som vi lige har fået her i aften.

Tømrerne kommer i morgen tidlig kl. 7 og elektrikeren vil komme lidt senere.

Vi har fra vores antennefirma, nemlig Internet fra Stofa. De forlanger at der skal være en fast IP adresse til vores Internet, i stedet for en dynamisk. Det er fordi at når vi skal have IHC, skal der være en fast IP adresse. John var ikke lige hjemme da jeg talte med elektrikeren om det. Elektrikeren kunne nemlig ikke forstå, at vores IHC ikke virkede. Men da jeg nævnte for ham at vi har dynamisk Internet, så fandt han ud af hvorfor det ikke virker.

Men heldigvis kan vi få fast IP adresse fra Stofa, ved at betale et oprettelsesgebyr på 99 kroner og et fast månedligt beløb på 29. kroner. Det vil de få bestilt i morgen.

7. juni 2015

I dag har vi været i gang med mange projekter. John har været i vores have på Rømersvej og slå græs, og jeg har vandet de blomster der står i krukker rundt om på grunden.

Det er også en af de dage, ligesom de foregående, at der har været rigtig mange ting som har drillet. Det har været projekter vi har været i gang med som har drillet lidt, eller hvor vi har opdaget at vi har manglet en dims.

Men de projekter der er blevet færdige, er vores  bryggers ø, hvor vi har fået monteret en dobbeltvask og et armatur med udtræksslange. Da vi har skuffeskab hvor vasken skal være, har John været nødt til at blænde den øverste skuffe af, så det nu blot er en “narreskuffe”. Han ville gerne undgå at rørene og afløbet fra vasken forstyrrer den næste skuffe for meget. Derfor har han monteret afløbsrørene så de ligger dels på den indvendige side af skufferne og dels ligger på den udvendige del. Det betyder nemlig, at skufferne stadig kan bruges. Der bliver til sidst sat en pæn plade, som så kan skrues af, når John har behov for at rense vandlåsen mm.

Her ligger John og samler rørerne til vores bryggersvask. Han lader dem gå lidt "bagud" i forhold til den allerede monterede bagplade. Efterfølgende opsætter han en ny. Det giver mulighed for så optimal brug af vores skuffer som muligt.
Her ligger John og samler rørerne til vores bryggersvask. Han lader dem gå lidt “bagud” i forhold til den allerede monterede bagplade. Efterfølgende opsætter han en ny. Det giver mulighed for så optimal brug af vores skuffer som muligt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi er også kommet lidt videre, i forhold til vores køkkenbord. I morgen skal der saves ud til vask og komfur. Så kan jeg komme i gang med at oliere køkkenbordpladen. Jeg har allerede øvet mig på et stykke overskydende træ. Vi er blevet anbefalet at oliere køkkenbordpladen. De andre gange har vi blot slebet den og givet den skibslak. Men mange anbefaler olien. Så vi tog til Silvan og fik en dygtig medarbejder til at hjælpe os.

Når vi skal oliere en bordplade skal vi først aftørre bordpladen med noget trærens. Derefter skal den tørre. Når pladen er tør, slibes med en korn 150. Når det er gjort, kan man give godt med olie på bordpladen. Enten med en pensel eller en mikrofiberklud. Man lader pladen suge i ca. 20 minutter og går hen og giver mere olie, der hvor det trænger. Til sidst poleres pladen.

Jeg selv har ordnet en masse poser rabarber fra vores gamle have. Inden der kommer nye ejere og overtager huset på Rømersvej, vil de rabarber være kedelige. Så kan vi jo ligeså godt få lidt rabarbergrød ud af anstrengelserne 🙂 Det er meget sjældent at John giver udtryk for hvad han lige kunne tænke sig, men jeg blev ikke i tvivl om, at John ønsker at jeg skal lave rabarbergrød. Gerne så hurtigt som muligt 😉

I dag troede vi faktisk, at håndværkerne var helt færdige. Men det nåede de ikke. De kommer i morgen og arbejder videre.

Tømrerne mangler at opsætte trappelem, fugebånd og rydde væk. Både på vores grund, men også på den grund som de har fået lov til at anvende til at have deres materialecontainer samt deres mandskabsvogn stående.

VVS mangler at opsætte vores kogevandhane, når vi er klar til det, samt at opsætte nedløbsrør.

Mureren mangler en lille stykke sokkelkant, samt at pudse vores sokkel udvendigt.

Elektrikeren færdiggør deres arbejde, efterhånden som vores arbejde skrider frem. Han kommer i morgen og tilslutter vores lampeudtag på loftet.

6. juni 2015

Hold op hvor det regner. Det regner bare hele dagen. Men John har fået tilsluttet vores opvaskemaskine, så jeg kan starte med at bruge den.

Han har også været ude og købe ind til vores walkin closet. Han har købt galvaniserede rør som skal bruges til vores bøjletøj.

Han er også gået i gang med bord, vask og armatur i bryggerset.

Jeg selv, går og vasker en hel masse op. I forbindelse med vores igangværende flytning, har jeg købt nye spisestel og bestik og andet som skal vaskes op

4. juni 2015

Tømrerne som har været her hele dagen, er nu (næsten) færdig med deres arbejde og mangler stort set kun den udvendige oprydning. De klarer resten på mandag.

DSCN3581

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN3589

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elektrikeren har lige været her og opsætte diverse loftsudtag, og vvs manden har så fint, været hele vejen rundt for at opsætte radiatorer.

Det vi mangler nu fra håndværkernes side er, at de kommer og opsætter en enkelt sokkelflise (jeg havde købt én for lidt), samt at de kommer og pudser vores sokkel rundt om huset.

Elektrikerne mangler at opsætte en inverter. Den er i restordre, men kommer forhåbentligt inden så længe, så vi kan få glæde af den forhøjelse af PSO afgiften som vi har fået tilsagn om. Den medfører at vi vil få 102 øre pr. ubrugt enhed, i stedet for 60 øre.

Elektrikerne er også i fulde gang med at programmere vores IHC.

Nu er der ro på. Om et øjeblik, skal vi ned i byen og hente bordplader. Derefter kommer turen til (igen) at hente en masse kasser samt vores opvaskemaskine.

Vi har dog været rundt om huset, og kigget. Det er meget positivt. For alt passer bare sammen 🙂  al beklædning er blevet opsat så smukt.

1. – 3. juni 2015

Meget arbejde for os begge. Men har måtte en tur hjem på Rømersvej for at pakke mere. MEN, men, men – hold da op, hvor det regner. Det står bare ned i stænger. Det betyder at der vil gå et par dage før vi kan få vores flyttekasser som er pakkede, med over på Lundsgårdsvej.

Og øv – den vej som John så fint har revet og brugt et par timer på, ser igen bare ikke pæn ud mere 🙁 så den kommer han til at rive en anden gang.

Vores tømrere, har også deres problemer med at fragte deres byggematerialer fra vejen og op til vores hus.

29. – 31. maj 2015

John har opsat en vægreol i Walkin closet. Så nu kan jeg begynde at lægge tøj i de grå kasser og indsætte i vægreolen.

DSCN3567

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John har fået opstillet en del skabe i bryggerset. Så nu kan jeg snart begynde at sætte på hylder.

DSCN3587

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da vi er så meget herovre, har vi valgt at vi vil flytte herover så hurtigt som muligt. Da vi har en lille mis, og den skal være lukket inde i inimum 14 dage før hun må komme ud, er det rart hvis de 14 dage kan blive “overstået”, inden det bliver alt for varmt, og vi gerne vil have dørene åbnet. Derfor har John isat en dør fra storrum til soveværelset. Så kan lillemis, gå rundt i soveværelse og blive tryg der. For hun ikke kommer til at kede sig, vil hun kun få adgang til de andre lokaler, efterhånden. For 14 dage som indekat, er meget lang tid for en lille nysgerrig mis.

Da adgangsvejen op til huset havde været meget pløret og kørt til af tunge biler og materialer, samt at den nu var ved at tørre, ordnede John adgangsvejen op til huset. Det så rigtig fint ud.  😉

DSCN3562-r

26. maj 2015

I dag er det en helt speciel dag. Udover at der er meget livlig aktivitet i byggeriet, er det for engang skyld, uden vores medvirken.

John er 50 år i dag, og vi har besluttet at vi vil holde en hel dag fri.

flag1

 

 

 

 

 

 

 

 

Men imens vi har holdt fri, har håndværkerne haft susende travlt.

Fjernvarmen er i gang med at grave op. Hold nu op – det er hverken til at komme frem eller tilbage 😉

DSCN3555   DSCN3523

 

 

 

 

 

 

 

Vores VVS montør, har været i gang med at tilslutte et blødgøringsapparat. Den virker ved at man tilsætter lidt salt. Den virker som en ionbytter, således vores kalk ikke sætter sig fast i vores armaturer, vaskemaskiner, fliser mm. Vi har naturligvis ubearbejdet vand i vandhanerne, samt i vores amerikanske køleskab. Jeg har læst meget om systemet og haft kontakt til både nuværende brugere, samt vandværker, for at finde ud af, hvorvidt det er noget fusk eller ej. For det ville være ærgerligt, hvis man køber noget der er så forholdsvist dyrt (ca. 15.000 kroner) og så det ikke virker efter hensigten.

Blødgøringsanlæg
Blødgøringsanlæg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VVS montøren er også i gang med at installere vores vaske- tørre toilet. Der er godt nok mange dele der skal holdes styr på. Det bliver væghængt.

DSCN3537

 

 

 

 

22. maj 2015

I dag, har der igen været tømrere på pladsen. De er i fulde sving med at opsætte beklædning på huset. De er startet i nordgavlen, hvor fjernvarmen i næste uge (tirsdag og onsdag) skal etablere vores fjernvarme.

Vi har i dag fået opsat flere køkkenskabe, nogle skabe i badeværelset, fået nogle kasser tømt og sat i skabe.

John har også fået malet lidt i storrummet.

21. maj 2015

Så er tømrerne i gang med at beklæde huset. Det er med eternit som er vedligeholdelsesfrit. Det er noget dyrere end med almindeligt træ, men til gengæld sparer vi at skulle male udvendigt.
Så er tømrerne i gang med at beklæde huset. Det er med eternit som er vedligeholdelsesfrit. Det er noget dyrere end med almindeligt træ, men til gengæld sparer vi at skulle male udvendigt.

DSCN3485

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hold nu op – hvis jeg i går følte  mig lidt ”alene” henne i byggeriet, skal jeg nu love for at der er aktivitet på pladsen.

ACT innovation, kommer nu med alle vores solceller som skal opsættes på vores tagflade.

DSCN3484

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er som jeg ser, 3 tømrere i gang. De er både i gang med at fastgøre solceller, samt at opsætte beklædning på huset.

Solcellerne er ved at blive monteret.
Solcellerne er ved at blive monteret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elektrikeren er også i fulde gang. Jeg ser at der er elektrikere i fulde gang med at opsætte og montere solcellerne. En tømrer er i gang med at fastgøre de beslag som fastgør solcellerne.

Beklædningen er nemlig lige kommet. Da gavlen skal være klar til at fjernvarmen kan komme til d. 26 + 27. maj, skal beklædningen være i orden.

Tømrermæssigt, mangler der kun at blive isoleret en smule på loftet samt at få færdiggjort loftslemmen.

Jeg selv har lige været i gang med at spartle væggen i walkin closet for 2. gang. Så nu skal det bare tørre og slibes. Men det når jeg ikke i dag.

20. maj 2015

I dag har der været HELT stille i huset. Det skyldes, at den beklædning der skulle have været kommet i mandags, endnu ikke er kommet. Så jeg så ikke en eneste håndværker i huset.

Jeg brugte tiden før jeg tog på arbejde, med at få spartlet den sidste væg i vores walkin closet.

19. maj 2015

Efter arbejde, tog John hen og opsatte gipsplader op på den sidste væg, som lige nu var blevet forberedt med osb plader. Det var den sidste væg i vores walking closet.

DSCN3531

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imens gik jeg og pakkede ned i vores gamle hus.

16. – 18. maj 2015

I disse dage er jeg i gang med at sætte ting fra kasserne i værkstedet op på hylderne. Der er mange ting, men heldigvis også mange gode grå EU-kasser. Det hjælper på systematikken 🙂

John og jeg begyndte at tapetsere hele storrummet. Det blev vi færdige med. Så nu skal det bare tørre og så skal det males. Det var en ordentlig omgang. Tapetbanerne er næsten 5 meter lange.

Dagen i dag, er også afskedens dag. Vores yngste søn Valdemar på 19 år, har valgt, at han flytter hjemmefra i morgen. Han har fået job i London som kunderådgiver, og har derfor skaffet sig bopæl i London. Så vi er klar over, at det nok kommer til at vare noget tid før vi ser ham igen. Vi glæder os vildt på hans vegne, og håber på at han vil få en tid som giver ham nogle gode erfaringer, som han kan bygge videre på senere.

15. maj 2015

I dag gjorde John reolen i værkstedet færdig. Så nu kunne jeg starte med at aftørre alle hylderne, samt begynde at indsætte alle de kasser som skulle ind i reolen

John og jeg holdt et lille familiemøde, hvor vi talte om, i hvilken rækkefølge, vi ville arbejde os frem i. (Det gør vi meget tit – næsten dagligt). Det skyldes, at forholdene mange gange kan ændre sig fra time til time. Der hører meget planlægning med, da der er mange forskellige håndværkerentrepriser som skal koordineres.

Her er vi i gang med at planlægge de næste opgaver.
Her er vi i gang med at planlægge de næste opgaver.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vores værksted vil vi gerne have færdigt. Så jeg er så småt begyndt at tømme nogle af de kasser, hvori der er ting som skal være i værkstedet.

I resten af weekenden, vil vi fortsætte med at tapetsere i storrummet. Så kan jeg fortsætte med at pakke kasser ud til værkstedet på mandag morgen. Jeg skal nemlig først møde på arbejde om eftermiddagen.

14. maj 2015 (Kristi Himmelfartsdag)

I dag har vi tilladt os at sove meget længe. (Helt til kl. 8) Det var rart at få sovet ud. Vi har haft nogle meget lange arbejdsdage i den seneste tid.

I dag har vi været i gang med at spartle 2. gang i storrummet. Det er vel nok rart, at vi nu kun mangler at opsætte gipsplader samt spartle og tapetsere ½ walkincloset. Det er hurtigt gjort, når den sidste væg er lukket af.

Her er John i gang med at færdiggøre gipsvæggene i storrummet
Her er John i gang med at færdiggøre gipsvæggene i storrummet. Heldigvis har John fået købt et højt stillads at stå på.
Imellem disse reoler, er det meningen at der skal indrettes et lille værksted til John. Det skal senere kunne lukkes af med skydelåger.
Imellem disse reoler, er det meningen at der skal indrettes et lille værksted til John. Det skal senere kunne lukkes af med skydelåger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbejdet med reolerne i værkstedet, er ved at være færdiggjort. Nu mangler der blot at blive lavet reoler til vores walkin closet. Det kan han dog ikke gøre før end den sidste side er lukket af med osb plader.

 

Heri de grå kasser, skal vi have alle vores kreative ting liggende. Det er materialer til papir og andet.

Heri de grå kasser, skal vi have alle vores kreative ting liggende. Det er materialer til papir og andet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På vej på arbejde i dag, var jeg forbi en som havde en herre gine til salg. Den ville John gerne have til hans kjole og hvidt. Den kan fint stå i vores walking closet. John har dog forsøgt at være lidt vittig, ved at sætte hans lilla sikkerhedshjelm på hovedet af “manden”

DSCN3475

 

 

 

 

 

 

 

 

Også vores børn hjalp lidt til. Valdemar har hjulpet rigtig meget. Kalle har haft meget travlt på det sidste, så vi har ikke ville gøre så meget brug af hans hjælp.

Her er Kalle ved at give en hjælpende hånd med malearbejdet.
Her er Kalle ved at give en hjælpende hånd med malearbejdet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valdemar i gang med at tapetsere
Valdemar i gang med at tapetsere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selv en "sej" fyr, kan have behov for et lille hvil. Den er Fifi med på :-)
Selv en “sej” fyr, kan have behov for et lille hvil. Den er Fifi med på 🙂 – Hun elsker at hjælpe til med at sove til middag 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Køkkenet skrider også langsomt - men sikkert frem.
Køkkenet skrider også langsomt – men sikkert frem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heldigvis har John fået indrettet et skab som er hans. Det kan han bruge, hvis jeg er på arbejde og han skal spise alene.

Ravioli og Odense Pilsner - fint til når "huskokken" er på arbejde :-)
Ravioli og Odense Pilsner – fint til når “huskokken” er på arbejde 🙂

 

13. maj 2015

John var i fulde sving med at opsætte reoler i værkstedet. Vi har lige fået leveret en masse store og mindre grå EU kasser, af kraftig plastik, som vi vil bruge i vores værksted og walkin closet.

11. maj 2015

I dag er VVS manden i gang med at opsætte en cisterne til vores toilet. Han fortæller at han meget tit har opsat sådanne, men aldrig prøvet at opsætte det i et walkin closet.
DSCN3395
Det skyldes, at John ønsker at der skal være bedre muligheder for at tilgå de ting der er ved cisternen, såfremt der sker et eller andet som medfører at der er en lille del der skal udskiftes. Cisternen bliver opsat imellem reglerne i skillevæggen, således den ikke bliver synlig på badeværelset.

Også elektrikeren er i fulde sving. Han er i gang med at opsætte afbrydere, lampesteder samt starte med at opsætte et panel med IHC i bryggerset.

9. maj 2015

John fik arbejdet lidt mere med reolerne i værkstedet.

Valdemar og jeg fik afleveret en masse affald til nærgenbrugsstationen fra vores nye hus.

Jeg fik en glædelig opringning på mit arbejde. Det var Valdemar som ringede og fortalte at han nu også havde malet vores bryggers 2 gange. Hvor er det bare dejligt, med sådan en ung gut, når man lige føler behov for en hjælpende hånd eller 2.

8. maj 2015

Vi fik færdiggjort tegningerne af skabene til vores værksted, af de skabe der mangler. Vi ønsker at der i vores værksted, bliver fremstillet et par “ekstra rum”. Det ene rum, skal indeholde alt det vi skal bruge af papir og redskaber dertil. Det andet rum, skal indeholde alt det værktøj som vi hyppigt bruger. Der er plads til en borestander og andet værktøj som kan stå fremme hele tiden. Det er der fint plads til, i “ekstra rummet”.

Der kom en vurderingsmand fra Realkredit Danmark for at besigtige byggeriet. Han var tilsyneladende tilfreds med det. Det virkede som om, at han var enige med os i, hvor langt byggeriet var nået.

Der er godt gang i taglægningen. De er startet på østsiden. Vi har valgt eternit tagsten. Det er B7. Grunden til at vi netop har valgt den slags er, at de ikke er helt symmetriske. Det betyder at toppen og bunden er forskellige. Toppen er lidt mere spids end bunden er. Pladerne er heller ikke så lange, så de minder mere om “rigtige” tagsten.

Her er tømrerne begyndt at lægge taget
Her er tømrerne begyndt at lægge taget

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har valgt at alt udvendigt metal til huset, skal være galvaniseret. Det gælder både skotrende, tagrender og nedløbsrør.

Jeg skulle på arbejde om eftermiddagen og aftenen. Jeg ryddede lidt væk. Jeg blev ringet op af Nem forsikring, vedr. entrepriseforsikringen. Hun ville bare lige høre, hvordan det gik. Vi havde en fin og god snak.

Jeg blev så overrasket, da medarbejderen der har med vores entrepriseforsikring at gøre, spurgte mig om vi har venner eller familie til at hjælpe med at arbejde i huset. Jeg spurgte hende, hvorfor hun stillede spørgsmålet. Hun fortalte at det var fordi at jeg skulle være opmærksom på, at hvis vi har venner som hjælper til, og de kommer til skade, er det automatisk dækket af vores entrepriseforsikring. Det blev jeg meget overrasket men også glad for. Dog er der noget med, at for at forsikringen dækker, må der ikke udføres privat arbejde for mere end 400 timer. Hvis en af vores venner hjælper med et eller andet, og vennen kommer til skade, er det dejligt at man er bekendt med den.

Hun fortalte at forsikringen ikke dækker håndværkere, da de skal have deres egne forsikringer.

Hun henviste mig til at jeg kunne finde ordningen på webstedet:

http://www.naersikring.dk/Arbejdsskadeforsikring/400-timers-reglen.aspx

Det er sådanne informationer, som vi i hver fald ikke var klar over. Derfor er det så dejligt, at forsikringsselskabet selv er opsøgende i forhold til at give informationen videre til os som bygherrer.

Jeg blev så glad for opringningen. Jeg har i de mange år hvor vi har haft Nem-forsikring, ALDRIG følt mig dårlig behandlet. Derfor var det også Nem Forsikring som var vores 1. prioritering at spørge vedr. entrepriseforsikring.

Alle de medarbejdere vi har talt med i de mange år hvor vi har været kunder, har været meget søde og kompetente at tale med. De har givet en god faglig rådgivning. Jeg har dog også mulighed for, lige at snige en lille reklame ind på sitet. Nem forsikring, finder I på https://nemforsikring.dk

Valdemar fik malet biografen, gæsteværelset og bryggerset 2 gange. Så det var en træt ung mand, der lagde sig til at sove om aftenen 😉

John fik opsat gipsvægge over øjenhøjde, samt fik spartlet det sidste over biografen, gæsteværelset og badeværelset, samt ind mod soveværelset.

Alt i mens fik jeg tapetseret i bryggerset

Vi fik kontaktet den sidste forsyning som mangler. Nemlig fjernvarmen. Men de kommer og graver op i slutningen af maj. Det passer os fint. For der har elektrikerne fået transporteret solceller til huset, og R&T har fået leveret den beklædning der skal uden på huset.

John skal også i gang med at samle al den dokumentation der skal bruges til at dokumentere byggeriet. De skal nemlig indsendes og godkendes, inden huset kan blive færdigmeldt, og dermed indflytningsklart.

2. maj 2015

Valdemar og jeg arbejdede videre. Valdemar fik malet i biografen og gæsteværelset.

Jeg fik opsat tapet i soveværelset. Jeg fandt faktisk ud af, at rutex er lettere at opsætte selv. (Der er også kun 2,7 meter til loftet i de almindelige rum). Der imod er det ikke let at opsætte selv, når det er med meget højt til loftet.

Alt imens, går John og knokler med køkkenet. Så der er gang i den flere steder.

DSCN3341

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vores anden søn Kalle, var også i gang med malekosten. Han havde lige mulighed for at hjælpe lidt til den ene dag, da han ellers har en meget travl dagligdag selv.

DSCN3342

30. april 2015

I dag foretog jeg kvalitetssikringen og stadeopgørelsen med Runøe og Teil (vores tømrerfirma). Vi gik en tur på pladsen, og fik talt om, hvor langt de var nået og hvor mange penge de skulle have, efter denne stadeopgørelse. Vi aftalte at det nok var omkring 17% som skulle betales denne gang.

Det er penge som vi ikke er kede af at komme af med til dem. De har murere/kloakmestre og vvs som samarbejdspartnere. Det går bare SÅ fint, og vi er så glade for at vi valgte lige netop dét firma. De er bare så dygtigte, gode at tale med, finder altid nogle løsninger sammen med os, og leverer et stykke arbejde, som vi føler er ud over det vi forventede. Det er faktisk lidt af den omvendte orden. Ofte er det bygherren som fortæller håndværkerne at de bør gøre noget bedre, men her er det håndværkerne der gør det så fint, at vi sommetider selv siger til dem at “nu er det vist fint nok”. De kan simpelthen ikke få ros nok.

Det var så fedt, at der til byggemødet både var elektriker, murermester, Teil og os. Vi havde også på forhånd fortalt dem alle, at det var vigtigt at de alle deltog, da der er så mange forskellige entrepriser, som skal koordineres.

Vi fik planlagt hvilke arbejder der skulle startes op på Lundsgårdsvej.

29. april 2015

Vi var hos FAE antenne. De sælger antenne og netkabler. Vi fik bare SÅ fin en rådgivning fra dem. Det er rart at handle steder, hvor de ved hvad det drejer sig om. Efter en masse gode råd, og en lidt mere slunken tegnebog, tog vi tilbage til huset. Nu havde vi fået materielerne til TV og internet (med kabler) i hus. Vi ønsker både at have mulighed for kabler og trådløst internet. Det skyldes at når vi streamer fra f.eks. biografen af, er det vigtigt med en så god udnyttelse af vores Internet som muligt.

27. april 2015

I dag kom alle de hårde hvidevarer som vi har købt hos Skousen. Hold nu op, hvor det hele fylder meget. Midt i storrummet står alle vores skabe til både køkkenet, bryggerset, badeværelset og nu også alle vores hårde hvidevarer.

Nu er tapetseringen i fuld gang. Det er et stort arbejde, når der er så højt til loftet. Vi fandt dog hurtigt en metode, som gik gnidningsfrit – og vores ægteskab holdt fint:-)

Mureren er stadig i gang med vores badeværelse. Det skyldes, at fliser også skal hærde inden han kan gå videre med arbejdet.

Det her er endda skabene. Da der kom hårde hvidevarer, fyldte det endnu mere  ;-)
Det her er endda skabene. Da der kom hårde hvidevarer, fyldte det endnu mere 😉

24. april 2015

I dag sker der rigtig meget. Vordingborkøkkenet skal leveres. Det betyder at vi får rigtig travlt. Heldigvis har både John og jeg fri.

Nu kommer vores køkkenmøbler / bryggersmøbler og badeværelsesmøbler.
Nu kommer vores køkkenmøbler / bryggersmøbler og badeværelsesmøbler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vores søn Valdemar og jeg, startede dog dagen med at stå i kø hos Davidsen i Odense. Det skyldes at firmet Festool havde en stand hvor de solgte de industristøvsugere som vi gerne vil have en af.

Så bliver der installeret Internet. Dét kan bestemt ikke undværes ;-)
Så bliver der installeret Internet. Dét kan bestemt ikke undværes 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er også i dag, hvor Stofanet kommer og leverer Internet. (Uh, det ville være skrækkeligt, hvis det ikke bliver installeret så hurtigt som muligt 😉

 

Nu da der er blevet installeret Internet, kan vores søn Valdemar godt have sin computer stående. Det er rart for ham at have lidt at slappe af med, når han ikke lige hjælper os.

Her sidder Valdemar og holder et "frikvarter"
Her sidder Valdemar og holder et “frikvarter”

Torsdag d. 23. april 2015

Nu er John i gang med at opsætte gipsplader i bryggerset. Det bliver altså rart at få overstået.

Gipspladerne på væggene i værkstedet er nu også sat op og spartlet 2 gange.

Her er John i gang med at opsætte gipsplader
Her er John i gang med at opsætte gipsplader

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er rart at vi efterhånden kan se, hvordan vores storrum bliver lukket til mod loftet og lukket af mod isoleringen. Der mangler dog lige en trekant op mod loftet.

Det giver lidt mere varme og vi undgår at skulle kigge på isoleringen. Der mangler dog at blive lukket af med osb, ud mod terrassen.

Det er interessant at se, hvordan lyset ser ud igennem veluxvinduerne. John har tegnet huset så vinduerne i taget ikke blænder eller giver direkte lys. I stedet for har han placeret dem således at vinduerne giver indirekte lys.

Her kan vi se, at der lige mangler en trekant op mod loftet
Her kan vi se, at der lige mangler en trekant op mod loftet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er også blevet opsat gipsplader og spartlet i biografen og gæsteværelset. Også i lysningerne.

For at kanterne i lysningerne skal blive mere holdbare, har John opsat en metalprofil. Profilet er et hjørneprofil. Det bliver opsat og spartlet og derefter kommer der tapet udenpå. Så de kommer ikke til at kunne ses.

I disse dage bliver der også lagt klinker i badeværelset. Vi er meget spændte på, hvordan det kommer til at se ud.

Her er badeværelsesgulvet ved at blive lagt.
Her er badeværelsesgulvet ved at blive lagt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gipspladerne i soveværelset er også ved at blive opsat. De kan bare ikke blive opsat alle sammen, da vi mangler at håndværkerne skal færdiggøre lysningerne.

I vores walkin closet er der ikke sket så meget. Der er kommet nogle forsyningsledninger op. Men det er også alt.

I morgen bliver vores Vordingborgkøkken leveret. Så vi har travlt med at lave plads til alle skabene. Det betyder at der bliver leveret skabe til både køkken, badeværelse og bryggers. De kommer til at fylde godt.

Tirsdag d. 21. april 2015

Nu har mureren lagt en vådrumsmembran på bryggersgulvet. Normalt må det kun lægges af to gange, og ikke af én. Men Lip har noget vådrumsmembran, som er ok at anvende i kun ét lag. Til gengæld har mureren lovet at benytte en større spartel, således laget bliver lidt tykkere end det ellers ville blive.

DSCN3254

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her ser vi hvordan det ser ud, når vådrumsmembranen er blevet påført:

DSCN3253

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I dag kom Glentevejens Antennelaug og tilsluttede os til fællesantenne. Da teknikeren så de tykke kabler vi havde fået fra Glentevejens Antennelaug, var han nødt til at hente nogle andre og større dele til at samle med. Han undrede sig over det kraftige kabel. Jeg fortalte ham, at det skyldes at kablet skulle være 90 meter langt og så var det ikke godt nok med et standard kabel.

Fredag d. 17. april 2015

I dag kom mureren og lagde klaplag på, i bryggerset. Klaplaget ligger ovenpå styropor isoleringen. Bryggers og badeværelse er de eneste rum, hvor der skal klaplag på. Det skyldes at der i bryggers og badeværelse, skal ligge fliser.

Her er mureren i gang med klaplaget som danner grundlag for anlæggelse af fliser
Her er mureren i gang med klaplaget som danner grundlag for anlæggelse af fliser
Sådan ser betondækket ud, inden mureren fremstiller klaplaget.
Sådan ser betondækket ud, inden mureren fremstiller klaplaget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herunder viser billedet, hvordan badeværelset ser ud når betondækket er støbt:

DSCN3225

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle de andre gulve bliver ”lette” gulve. De bliver opbygget af strøer, isolering og gulvspånplader.

Der er også gang i arbejdet med at isolere på loftet. Der anvender de den gule traditionelle glasuld.

Her er tømrerne igang med at lægge isolering på loftet.
Her er tømrerne igang med at lægge isolering på loftet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På væggene anvender de Knauff isolering fremfor den “almindelige” gule. Det skyldes, at tømrerne hellere vil anvende Knauff isolering, da det er lidt mindre generende at arbejde med, end det andet.

 

Her kan vi se den karakteristiske farve som isoleringen har.
Her kan vi se den karakteristiske farve som isoleringen har.

16. april 2015

I dag, var John på arbejde indtil klokken 12. Jeg har her til formiddag, været i fulde sving, med at ordne en hel masse forskellige indkøb til huset. Også returneringer af varer. Jeg havde fået lagt en masse rutex tapet til side hos Jem og Fix. Der skulle returneres en loftslem til Bauhaus (Jeg kunne købe den næsten 500 kroner i Silvan). Der skulle også hentes nogle  metalskinner til badeværelset hos Danesp. Super, at vores yngste søn er så sød til at hjælpe.

Over middag, gik vi alle hen i huset. Vi så at der var 4-5 tømrere i huset. Nogle ovenpå taget, i gang med at isætte veluxvinduer. Andre i gang med at opsætte vådrumsgips i badeværelset.

Vi havde mulighed for at få spartlet nogle af de gipsplader som John har fået sat på væggene. Desværre kunne vi ikke nå længere, da der ikke var lukket så meget af, at vi kunne gå videre med opsætning af gipsplader. Derfor blev alle de gipsplader der var opsat i hhv. soveværelset og biografen, spartlet.

Vi havde kaffe og brød med til håndværkerne. Vi har nemlig 27 års bryllupsdag i dag. Så det måtte jo give kaffe med brød – smiler.

I morgen, skal vi have talt med håndværkerne om at lukke værkstedet helt af. Ellers har vi slet ikke noget vi kan arbejde med i weekenden. Når vi taler om at håndværkerne skal lukke det af, betyder det, at de skal isolere de steder der skal isoleres, for derefter at opsætte osb. plader. Derefter kan John gå i gang med at opsætte gipsplader og jeg kan spartle. Det vil være rart at få værkstedet færdigt.

Men også storrummet er meget vigtigt at få gjort i orden. Det skyldes, at der kommer både køkken/bryggers/bad elementer, men også hårde hvidevarer på næste fredag.

15. april 2015

I dag den 15. april, var jeg lige kortvarig på pladsen. Hold nu op, hvor der blev arbejdet. Der var ikke mindre end 6 tømrere på. I løbet af dagen kom der også elektriker og VVS.

Udenfor på pladsen, lå der 6 store kasser. Jeg kunne se at der stod “Velux” udenpå. Hmmm…. Jubii. Det er vores nye ovenlysvinduer. Jeg kunne se, at de var i gang med at indsætte det første vindue. Det bliver underligt, når der kommer noget mere lys ind i huset. Men også skønt. I øjeblikket er der lidt køligt i huset. Men det ophører, når vi får isat nogle ovenlysvinduer så vi kan få lidt sol og varme ind. Men også når huset bliver lukket helt af.

 

Mandag d. 13. april 2015

I dag var vi igen i huset. Vi kan ikke rigtig komme videre før der bliver lukket mere af. Der er projekter i gang alle steder 😉

Vi sonderede, om det nu også kan lykkes at alt er klart til at vi får leveret et utal af køkken, bryggers og badeelementer d. 24. april. Samme dag, får vi hårde hvidevarer.

Her i aften skrev vi så en mail til Runøe og Teil vedr. vores bekymring. Vi fik en meget behagelig og beroligende mail tilbage om, at de havde styr på alle processerne. Hvor er det bare dejligt, at vi har en håndværkervirksomhed, der svarer så hurtigt tilbage. Også selvom arbejdsdagen er omme.

Det er et godt arbejde de leverer, og så giver det os ro på “bagsmækken”.

Ellers har vi i dag, gennemgået bygningen og checket om vores egen plan nu holder. Med meldingen fra Runøe og Teil, ser det fint ud.

Jeg skulle alligevel ud til Rosengårdsområdet, og fik den supergode ide at købe de stålskinner med hjem, der skal sættes i kanten af brusenichen. Da jeg havde fået dem købt, opdagede jeg til min rædsel, at jeg ikke er god til at vurdere vores bils størrelse 😉 Der manglede lige præcis 10 cm. i, at jeg kan have dem i bilen. Så jeg måtte aftale med den søde sælger hos Flisekompagniet (Danesp) på Rødegårdsvej, at vi måtte komme og hente dem en anden dag.

Weekenden d. 11. og 12. april 2015

Her i weekenden har vi været ude hos www.flisekompagniet.dk. Det ligger på Rødegårdsvej i Odense. Vi har handlet der en hel del før. Vi har ikke set et flisefirma, hvor vi har fået en flottere service end hos dem. Dem anbefaler vi varmt. Det er lang tid siden at vi fandt de fliser vi ville købe. De skulle hentes i Spanien, så der var lidt leveringstid på. Men vi bad om en prøveflise, som de fik hjem dernede fra. Det skulle vi ikke betale noget for. Da vi så opdagede at den ville være fin til badeværelset, fik vi bestilt alle badeværelsesfliserne dér. De har ligget på deres lager i et stykke tid. De har ikke på nogen måde skubbet på at vi skulle komme og hente dem. Dét selvom fliserne først er blevet betalt i denne weekend, da vi ikke har været der i et stykke tid. Så glade var vi for, at få vores fliser hjem.

Der skulle også slæbes gipsplader ind i huset. Der var blevet leveret 165 styk som var blevet leveret et stykke fra huset. Dem bar John og vores yngste søn Valdemar ind i huset. Heldigvis var Runøe og Teil så søde, at de tilbød at vi måtte låne den lille vogn de kører byggematerialer på. Det var vi rigtig glade for. Der skulle transporteres ikke mindre end 3300 kg. fra fortovet og ind i huset. Derudover skulle fliserne også transporteres ind. De vejer ialt 850 kg. Så mon ikke der er et par stykker som sover godt i nat? 😉

Ellers står arbejdet her i weekenden på, at opsætte skillerum i badeværelse, opsætte gipsplader samt færdiggøre de skabe som John har været i gang med i værkstedet.

Her er John i fulde sving med at opsætte skillerum til brusenichen
Her er John i fulde sving med at opsætte skillerum til brusenichen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var en stor hjælp fra John, at han må få lov til at låne en gipsskruemaskine af vores tømrere. Det var dog med tungen lige i munden, da det også kræver et håndelag at bruge den. Men efterhånden kom træningen alligevel. 🙂

Her har John været i gang med at opsætte gipsplader
Her har John været i gang med at opsætte gipsplader

Fredag d. 10. april 2015

Vi afholdt byggemøde. Runøe og Teil var repræsenteret. Og som en overraskelse, deltog vores elektriker også. Det var vi rigtig glade for. Vi var stillet i udsigt at ingen af elektrikerne kunne komme, så glæden var stor.

Der er jo rigtig meget der skal afklares i øjeblikket. Især er det på elområdet, tømrerområdet og så vores eget arbejde der skal koordineres. Vi er nået et punkt, hvor vi let kommer til at “forstyrre” hinanden. Så en god koordination og afklarende spørgsmål som besvares imellem entrepriserne, er en nødvendighed 🙂 Der er også mange ting der skal planlægges, fordi entrepriserne især i denne tid, lapper meget over hinanden. F.eks. skal det nøje overvejes, hvordan tømrerne kan lukke af med osb plader, så det er muligt for elektrikeren at få kablerne ført igennem pladerne. Og igen, hvordan arbejdet skal udføres, når John så opsætter det sidste lag beklædning, nemlig gipspladerne.

Vores opgave er så, at undersøge fugefarver, indkøbe loftslem og opsætte starten på skillevæggen indtil brusenichen. Min opgaver er som sædvanlig at gå lidt til hånde, og sørge for at alle indkøbene bliver gennemført samt at alle regningerne bliver betalt.

Dagen i dag, er også dagen, hvor der endelig kommer nogle konkrete udmeldinger vedr. den forhøjede PSO støtte vi har søgt i forbindelse med opsætning af solceller. Jeg har dagligt været inde og kigge på www.energinet.dk, for at checke, hvor langt de er nået i sagsbehandlingen af ansøgere som ønsker et forhøjet PSO. (PSO er egentlig en afgift, men kan også være en støtte til alternative energiformer).

http://energinet.dk/DA/El/Nyheder/Sider/Ingen-lodtraekning-om-solceller-til-private-husstande-indsendt-16–marts.aspx

Endelig er der i dag kommet en udmelding om, at alle ansøgninger som er korrekt udfyldt, og som er indsendt d. 16. marts, kan forvente at opnå den forhøjede PSO støtte (Jubii….). Dem der opnår støtten, vil i løbet af den kommende tid, modtage et brev om det. Vi afventer dog, da intet jo er 100% sikkert. Tænk hvis vi er nogle af dem som ikke har udfyldt ansøgningen korrekt.

Dem der opnår den forhøjede PSO støtte, får 102 øre pr. “ubrugt” kW, i stedet for 60 øre. Det lyder ikke af meget, men det betyder meget i løbet af mange år. Så vi venter spændt.

Torsdag d. 9. april 2015

Ja, der har været noget stille på dagbogsfronten den seneste tid. Men det betyder ikke, at arbejdet på byggepladsen har stået stille.

Tømrerne er i fulde gang med at opsætte osb plader, så John efterfølgende kan opsætte gipsplader. Men der har også været en påske imellem, og vi har derfor brugt noget af påsken til at få planlagt i tiden der kommer.

Vi har siden sidste indlæg, fået indkøbt materialer til nogle af de arbejdsopgaver vi har i huset. Men også undersøgt priser forskellige steder. Alene gipspladerne, skal vi bruge 165 stk. af, så stykprisen er også meget afgørende.

Vi har også fået indkøbt en masse osb plader. Det skyldes at John i påsken har været i gang med at fremstille reoler til vores værksted.

Tirsdag d. 7 og i resten af dagene i den uge, har der været tømrere på pladsen. Men også en elektriker kom og startede på at føre elkabler rundt i huset. Der var rigtig mange ting vi skulle tage stilling til. Bl.a. hvor måleskabet skal hænge, og i detaljer, hvor vores afbrydere skal være.

Vi fik dog også nogle smil på læben, da en af de elektrikere som har hovedansvaret for vores opgave fortalte os i telefonen at “han aldrig har været ude for bygherrere som flytter så meget rundt i køkkenet efter at udbudsmaterialet har været tilsendt”. Det grinte vi meget af, for det eneste vi har flyttet rundt med af køkkenskabe er, at vi har byttet om på 2 underskabe 🙂 Og vi taler om at vi alene i køkkenet har 23 køkkenskabe, så den ombytning af de 2 af skabene, burde vist ikke volde de store kvaler 🙂

Ligesom med tømrerne, var det også en sød og rar elektriker som gik og opsatte el-kabler. Vi var på pladsen ind i mellem, for at sikre os, at vi kunne få talt om nogle af de el ting som er svære at tegne ind på en tegning.

Tømrerne tog også godt fat, i de opgaver de kunne. Så det går stille og roligt fremad. Det er lidt svært at forholde sig til, hvad der bliver lavet i huset. For der er så mange ting i gang. Men det er tydeligt, at vores tømrerfirma, har helt styr på processerne. Det er bare SÅ skønt, at vi aldrig skal spekulere på, om vores tømrere nu husker det hele 🙂

Onsdag d. 1. april 2015

I dag er dagen før påskeferien for de fleste af vores håndværkere. Vi besluttede at vi ville gå over til byggeriet med rundstykker, basser og frisklavet kaffe.

Der var på det tidspunkt 5 håndværkere i fuld sving. Vores VVSèr var i gang med at installere gulvvarme i badeværelset.

DSCN3127
Her er et billede af gulvvarmen i badeværelset
Her er VVS manden i gang med arbejdet.
Her er VVS manden i gang med arbejdet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han vil senere gøre VVS arbejdet i bryggerset færdigt. I eftermiddag ved 15 tiden, kom der beton til gulvene. John var også på sin plads 🙂 Han har været i gang med at fremstille skabe til værkstedet.

John er i gang med at måle op til skabene i værkstedet
John er i gang med at måle op til skabene i værkstedet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN3145
Her er et af skabene som skal stå i værkstedet
DSCN3142
Der bliver målt op til det næste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der kom også en elektriker for at tilslutte jordforbindelse til armeringsnettet i både bryggerset og badeværelset.

På et tidspunkt var der ikke mindre end 10 håndværkere og John i gang: 4 tømrere, 1 VVSère, 1 elektriker og 4 murere, så der skete meget i løbet af meget kort tid.

Murerne fik støbt gulvene i hhv. badeværelset og bryggerset:

11 1

1111 111

Tirsdag d. 31. marts 2015

I dag blev vi kontaktet af Runøe og Teil, vedr. den ene af de døre fra Svendborg vinduer, ikke helt ville gøre det som håndværkerne ville have den til 😉 Jeg ringede til Svendborg Vinduer, og talte med deres søde medarbejder.

Hun ville rigtig gerne have at Runøe og Teil, lige kontakter dem, med hensyn til hvordan de kan gøre indtil videre. De har nemlig ikke mulighed for at sende en mand ud, før efter Påske.

Vi gik over på pladsen, og kunne høre at Runøe og Teil, var i gang med at tale med dem. De fandt en midlertidig løsning på problemet. Så afventer vi til efter påske med den endelige løsning. Det er jo hvad der kan ske. Så er det dejligt, at det er et firma, som vi føler, tager det alvorligt.

I dag havde vi stadeopgørelse med Runøe og Teil. Vi gennemgik det arbejde der var udført. Kvalitetssikringen, bliver udført alle de gange vi er på byggepladsen og taler med Runøe og Teil om det. Hvor er det bare dejligt, at der ikke bliver sprunget over hvor “gærdet er lavest”. Deres arbejdsomhed, fleksibilitet og grundighed er utrolig vigtig for os.

Vi regner med at der allerede kommer en faktura i aften på 25% af entreprisesummen. Så kan vi få den sendt til betaling i vores realkreditinstitut. Vi synes det er er en rigtig fin måde, at ordne økonomien på, i forhold til håndværkerne. Vi har fuld tillid til dem og synes at de stiller meget høje krav. Både hvad deres  fagligehed angår, men også deres “ordentlighed” i forhold til økonomien. Det synes vi, går igennem alle deres underentrepriser også.

Nu går vi hjem og får os en tår kaffe, og planlægger resten af dagen i detaljer. Der skal bestilles hårde hvidevarer. Det gør vi naturligvis hos Skousen i Bolbro. Det er bare SÅ skønt at handle dér. De har altid gode tilbud, og hver gang vi køber hårde hvidevarer hos dem, låner vi en sækkevogn, kører lige ind til os selv, læsser af, og kører  sækkevognen tilbage igen. Det er jo skønt, at man er (næsten) nabo til sådan en forretning. Når vi flytter i vores nye hus, har vi stadig samme mulighed. Dog vil vi denne gang bede dem bringe ud, da der er tale om både Amerikansk køleskab, frysere, emhætte og en tørretumbler. Det bliver vist for hårdt at køre med en sækkevogn – smiler.

John og vores søn skal hente en masse osb plader, der skal bruges til skabe i vores værksted. Vi har med vilje italesat overfor håndværkerne, at vi ønsker vores værksted færdiggjort allerførst.

Vi vil også tage ud til fliseimportøren og finde en fugefarve som passer til vores badeværelsesgulv. I badeværelset, har vi valgt nogle vægfliser som bliver fremstillet i Spanien, som hedder “Oxo Garden Arena”. Det er en flise som måler ca. 310 x 900 mm. Den faldt vi for, med det samme.

Oxo Garden Arena
http://ceramica-delux.com.ua/shop/125/99/item_1913_3631.html

 

Som gulvflise har vi valgt en flise som hedder Rodano Taupe. Det er en gulvflise som måler 443 x 443 mm. Den synes vi passer rigtig fint til den vægflise vi har valgt. Det er begge fliser, som er fremstillet på en fabrik i Spanien.

RODANO TAUPE 59,6X59,6(A)

 

 

 

 

 

 

 

Efter 3 køreture med ialt 30 osb plader, var sønnen godt træt 😉 hvorimod John var klar til at have kørt nogle flere. Dem skal John igang med i morgen. Da vi ikke kan opsætte gipsvægge endnu, har vi valgt, at John starter med at få fremstillet de skabe der skal anvendes i vores værksted. Så får han brugt tiden så hensigtsmæssigt som muligt. Han skal nok bare arbejde med opgaven inde i det rum, hvori de skal stå. Så går han ikke i vejen for håndværkerne.

Her til aften skulle vi lige over og se, hvordan VVS arbejdet så ud. Panik – det var ikke udført. VVSéren skal lægge den sidste rørføring inden gulves støbes. Det drejer sig om fjernvarmeindgangen, gulvvarmen i badeværelset og samle alle rørerne til teknikskabet. Det trænger vist også. Jeg er glad for at det ikke er mig som skal finde rede i alle de rør.

DSCN3116

Og vi vidste at mureren skulle til at støbe gulvene i morgen. Så kan gulvene stå og hærde her i påsken. Når temperaturen er ca. 5 grader, er betonen ca. 3 gange længere om at hærde, end hvis temperaturen var 20 grader. Så det er rigtig vigtigt for de efterfølgende entrepriser, at gulvet bliver støbt i morgen.

Vi skyndte os at skrive en mail, til både tømrerfirmaet og VVS manden, omkring vores bekymring. Men py-ha. “Blækket var næsten ikke blevet tørt”, da VVS manden skrev tilbage, at der var styr på det. Han ville komme i morgen tidlig og betonen til murerne kommer i morgen eftermiddag. Py-ha. Det var en skøøøøn meddelelse. Vi skyndte os at skrive tilbage og takker for den hurtige tilbagemelding.

Da der er mange flittige og dygtige folk på pladsen, vil jeg i morgen lige gå over med noget kaffe og rundstykker og basser. Det tror jeg godt at de kan trænge til. Sådan som de arbejder og slæber materialer, får de da godt nok brugt noget energi.

Når man ser håndværkernes indsats, er vi imponerede over, hvordan de går til den. Der sker rigtig mange ting på meget kort tid i øjeblikket. Nu er John også ved at indfinde sig på byggepladsen.

I morgen, skal jeg også have givet banken besked om at de skal betale 3. stade af byggeriet. Det går vel nok stærkt 🙂

Mandag d. 30. marts 2015

I dag har vi haft meget travlt ved telefonen. Alt går i øjeblikket lige en kende stærkere, end vi føler at vi kan følge med 😉 Men det er jo selvfølgeligt positivt.

Vi har i weekenden været i gang med at kigge på priser på gipsplader til de indvendige vægge samt på osb plader til brug i vores værksted og walkin closet. Alene at skulle sammenligne priser der er udregnet i hhv. m2 meter og pladestørrelse mm, er noget vi skal være skarpe på. Men vi fandt ud af, at vi gerne vil benytte os af et tilbud som Runøe og Teil har været så søde at skaffe. Det er vigtigt at vi af hensyn til brandsikkerheden, benytter de rigtige gipsplader. Så vi benytter dem der er af kvaliteten A1 som er de plader som er godkendte til byggeriet.

Vi har også talt med Glentevejens antennelaug. Jeg ved ikke hvorfor jeg havde fået den tanke, at vi kunne få internet fra Glentevejen. Det kunne vi ikke. Vi er (sammen med mange andre), nødt til at vente til januar 2017 med at kunne få internet fra Glentevejens antennelaug. Øv . . .  men det er der ikke noget at gøre ved. Men vi har så hos Glentevejens samarbejdspartnter Stofanet fået bestilt en 40/20 hastighed på Internettet. Der bliver installeret internet d. 24. april. Vi er også i dag blevet tilmeldt Glentevejens antennelaug. Vi tog havde besluttet at vi kun vil have den lille fjernsynspakke, da vi ikke ser fjernsyn ret tit. Den bliver installeret d. 21. marts.

Vi smuttede også lige en tur på byggepladsen. Der var godt gang i arbejdet. Håndværkerne var igang med at lægge armeringsnet, i rum hvor der i overmorgen skal lægges beton. Vi har fået oplyst at mureren kommer og lægger beton i, på onsdag. Så det er vi rigtig glade for. Så kan det nemlig stå og hærde stille og roligt i påsken og så er vi klar til at der kan lægges fliser efter påske.

DSCN3105 DSCN3107

Men hvad er det, som håndværkerne har gang i? Allermest gætter vi på, at de ligger og kigger efter myrer eller andet. Vi må nok hellere kigge lidt nærmere 😉

DSCN3108

Hmmm – nej, det er sørme noget helt andet de er igang med.

DSCN3110

De er igang med sirligt at tætne radonspærren. Hvor er det bare skønt at se, at håndværkerne er så grundige 🙂

Rundt omkring kunne vi se, at arbejdet skrider godt frem. Vi fik talt med sjakbajsen vedr. det videre forløb, hvilke rum vi ønsker færdige først, hvordan vi kan selv kan arbejde i huset uden at forstyrre håndværkerne (alt for meget) osv. John og jeg gik rundt og kiggede, og forsøgte at danne os et overblik.

Vi fik oplyst at der kommer en VVSèr i dag, og at der kommer flere tømrere på byggepladsen i morgen. De kan desværre bare ikke helt gøre væggene klar til at vi kan arbejde videre før efter påske. Det er nemlig vigtigt at elektrikerne har mulighed for at lægge alle kabler mm. i én arbejdsgang. Så kan det ikke nytte, at der bliver opsat osb plader for tidligt.

Tømrerne fortalte at de har planer om, at indsætte de 3 dobbelte terrassedøre i dag. Det bliver vildt spændende. Vi har endda fået nøglerne 😉

Weekenden 28 + 29. marts 2015

Det er weekend. Også hos os. Som sædvanlig (i øjeblikket), bruger vi weekenderne på, at evaluere på ugen der er gået, samt den uge vi kommer ind i. Samtidig er der rum for alle de forskellige beslutninger der skal tages.

Vi startede med at gå en tur på byggepladsen, og finde ud af hvad der var optimalt at vi gik i gang med. Tømrerne er godt med. De kommer heldigvis også i næste uge 😉 Men ellers er vi ved så småt at kunne danne os et indtryk af ideer til indretning og vores del af arbejdet indtil huset står helt færdigt.

DSCN3087
Et kig fra biografen og ind til værkstedet
Værksted
Værksted

 

 

DSCN3082
Et blik inde i storrummet. På dette område skal der være kontor og atalier
Biograf og gæsteværelse
Biograf og gæsteværelse

 

 

 

Biograf og gæsteværelse
Biograf og gæsteværelse
Biograf og gæsteværelse
Biograf og gæsteværelse
Gæsteværelse
Gæsteværelse
Værksted
Værksted
Walkin closet
Walkin closet
Fra soveværelse og ind til walkin closet
Fra soveværelse og ind til walkin closet
Et kig til vores fugtadaptiv dampbremse (fugtspærre)
Et kig til vores fugtadaptiv dampbremse (fugtspærre)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I denne weekend, har dagsordenen været, at vi er igang med at pakke og flytte papkasserne over i det som skal blive til vores nye hus. Vi vil nemlig gerne sørge for, at vores gamle hus, hele tiden er i stand til at blive fremvist, hvis der kommer en potentiel køber.

Vi har i denne uge færdiggjort vores plan med værksted og walkin closet. Tanken var fra starten, at John selv ville fremstille nogle hylder, hvor vi så køber en masse kasser (i 2 forskellige str.), hvor kasserne så kan stå på hylderne i de 2 rum. Vi brugte et par timer på at “cykle” rundt mellem en masse andre muligheder også. Jeg fik ideen med, at vi kan købe en reol med en masse små rum. Men det endte alligevel med, at vi begge synes at den første ide vi fik, var den bedste.

John har fået udarbejdet en plan, som viser hvordan han har tænkt sig, at han vil gå frem. Den har han opsat på en tavle. For en gangs skyld, er planen ikke elektronisk. John har kun besat dage, hvor han har helt fri. Dage hvor han kan bruge nogle timer efter arbejde, er ikke medtaget. Han har planer om at være færdig ca. medio juli. Men nu må vi se. Der kan sagtens opstå situationer, hvor opgaven tager længere tid, end han regner med.

DSCN3104 DSCN3103

Vi er også i gang med at planlægge, hvornår vi skal indkøbe de forskellige materialer til byggeriet. Det er jo ikke nødvendigt at vi skal gå og falde over materialer, som måske først skal bruges om en måneds tid.

Torsdag d. 26. marts 2015

I dag var vi på byggepladsen. Der gik 2 tømrere og 2 murere.

Der var et mål som John ikke havde fået skrevet på tegningen. Men så er det jo godt, at vi lige kan komme forbi.

DSCN3072
John og Klaus er igang med at nærstudere tegningen og få angivet det korrekte startpunkt for rørføringen

Tømrerne var igang med at indsætte de nye døre og vinduer. De var også igang med at opsætte dampspærrer. De manglede noget tape som de havde bestilt for lidt af. Det skulle vist komme fra Sverige. Men det var ikke kommet endnu, så der var ikke arbejde til flere folk. Det er skønt, at håndværkerne ikke “bare” bruger noget andet tape, men at de er så omhyggelige med deres arbejde. Vi kan se, at det arbejde de udfører, bliver udført efter alle forskrifter.

DSCN3067 DSCN3060

DSCN3058

Tømrerne arbejder så sveden springer. Det samme gør vores  2 murere, som er igang  med at klargøre til at lægge beton i bryggers og badeværelse. Begge entrepriser, arbejder meget hårdt på, at den tidsplan som vi har ønsket kan gå op. Vi har fra starten af byggeriet, ønsket at vi kan begynde at arbejde indendørs pr. 1. april 2015. Og det er ingen aprilsnar 😉 Derfor har tømrerne som har det overordnede overblik, haft travlt med at sørge for at alle entrepriser, får det arbejde udført som er nødvendigt, for at vi kan begynde at arbejde indendørs pr. 1. april.

MEN… Vi må i dag i gang med at lægge vores egen tidsplan om. Det var meningen at elektrikerne skulle komme og trække kabler til vores strøm. Det er IHC system, og det skal derfor anlægges inde i væggene. Så elektrikerne er nødt til at udføre deres job, før vi kan få væggene lukket med osb plader og at vi selv kan komme til at opsætte gipsplader. Men de kontaktede os i dag og fortalte at de først kommer tirsdagen efter påske. Det var lidt “øv”. Men vi har aftalt med Runøe og Teil, at de forsøger at udføre deres arbejde, så vi har så meget som muligt at lave i påsken som muligt. Det var nemlig vores plan at indrette værksted og walkin closet, og opsætte hylder mm. Men den plan må vi lave om. Det skyldes at vi har taget en del feriedage, for at vi kan komme rigtig i gang og derfor vil udnytte vores fridage så godt som muligt.

Onsdag d. 25. marts 2015

Hold da op – Der er godt nok gang i den på byggepladsen. Der var ikke mindre end 6 tømrere på pladsen. Der var 2 tømrere som opsatte osb plader. Der var andre der var igang med at isætte døre og vinduer, og igen andre som arbejdede med at opsætte zinkkanter ved sternbrædder.

DSCN3036 DSCN3038 DSCN3042 DSCN3045 DSCN3053 DSCN3054

Det går rigtig fint fremad. Vi er også blevet lovet at de ville klargøre vores værksted, walkin closet og vores soveværelse, så vi kan få startet på nogle af rummene, når vi har fri i påskedagene.

Det var bare så fedt at se, at det første vindue var isat. Vi skulle straks prøve at åbne det. Uh, hvor vi glæder os, til det alle døre og vinduer er isat 🙂

DSCN3040 DSCN3039

I dag og i morgen, forventes det at de er færdige med at opsætte døre og vinduer. I denne uge påbegyndes dampspærre, krydsforskalling, indvendig isolering og osb plader. Dette arbejde forventes at være færdiggjort før påske.

En af de næste dage, kommer vores VVSèr ud og trækker de sidste afløb inden mureren kommer og støber gulve i badeværelse og bryggers. Vi har bedt om, at gulvene i badeværelse og bryggers, bliver støbt før påske, så der er lidt tid til at de kan hærde i ro og fred.

Arbejdet ser rigtig fint ud. Der er aftalt stadeopgørelse på fredag i denne uge. Der går vi rundt i byggeriet sammen med Runøe og Teil, og anslår, hvor meget der er bygget i procent, så de derefter kan sende en faktura til os, på endnu en rate. Samtidig med at vi bliver enige om, hvor stor en andel der nu er bygget, gennemgår vi sammen med Runøe og Teil, en fælles kvalitetssikring. Da John er på arbejde den dag, er det denne gang mig som skal gennemføre stadeopgørelsen sammen med Runøe og Teil.

Mandag d. 23. marts 2015

I dag har jeg været på byggepladsen og tale med håndværkerne. Der er et par ting som vi ønsker at få afklaret. Cheferne var der ikke, men jeg talte med en håndværker, som har rimeligt godt styr på, hvad der sker på byggepladsen.

Der er igang med at blive lagt gulvspånplade ud. Jeg fik talt med tømren om, at vi vil være meget taknemmelige for, hvis de kan færdiggøre rummene: værkstedet, walkin closet samt vores soveværelse. Det drejer sig om at vi efterhånden har temmelig mange flyttekasser som vi gerne vil have fjernet fra vores gamle hus som er til salg.

Vi ønsker også at der bliver støbt gulv i badeværelse og bryggers inden påske. Så kan det nemlig stå og hærde i påsken.

Der er også folk i gang med at lave udhæng. Det skyldes, at der er mange hænder i gang på byggepladsen, og at de tømrere som ikke arbejder inde, kan arbejde ude, for at benytte tiden bedst.

Da jeg stod og talte med en håndværker, kom en af dem fra kloakfirmaet. Da jeg talte med ham om, at det er vigtigt at gulvene bliver støbt så hurtigt som muligt, forstod jeg på ham, at de er klar så snart at de får et “go for it”. Jeg forstod også på ham, at han ikke ville være ked af at få støbt inden påske. Men nu må vi se. Vi vil ihvertfald lige kontakte Runøe og Teil, vedr. hvordan det hele kan komme til at foregå. Det er dem som har styr på det håndværksmæssige.

Vi håber også at alle døre og vinduer kan blive isat før påske. Det giver os bedre mulighed for at kunne arbejde derhenne. Vi har nemlig ingen aflåselig skurvogn eller container 😉

Jeg kunne også se det lille uheld som John har lavet derhenne i weekenden 😉 Det var blevet tapet rigtig fint. Så det må koste en “kvajbejer” når projektet er overstået. John havde i weekenden arbejdet med ventilation på loftet. Da der endnu ikke er en lukket etageadskillelse, skete der et lille uheld med at John tabte et stykke værktøj ned i stueetagen. Lige ovenpå den fine radonspærre, som håndværkerne havde udlagt. John lagde en lille seddel til hånværkerne om at de var ham som havde været uheldig. De søde håndværkere havde allerede udbedret den lille fejl 😉

DSCN3030
UPS !!! Det er godt med nogle søde håndværkere, der kan udbedre Johns små uheld 😉

Jeg har i dag haft fornøjelsen af at indbetale de 150.000 kroner som Vordingborg Køkkenet skal have for alle deres køkken, bryggers og badeværelsesskabe. Vi var i efteråret så heldige, at vi tilfældigvis kiggede hos dem, i den periode, hvor de havde deres bedste serie til salg med 50% rabat. Vi skulle bare bestille dem lige før d. 1. november 2014. Vi bestilte, men i år kunne vi se, at der var kommet lidt bedre låger. Så vi var i januar i Vejle, for at få det sidste rettet til.Det betød at vi kunne ændre vores bestilling på lågerne. i de 3 rum. Så vi var så heldige at de låger der var kommet i 2015, at dem måtte vi godt udskifte med dem som vi oprindelig havde bestilt. Dem glæder vi os til at se. I vores gamle hus, har vi et Ikea køkken. Det er vi også fint tilfreds med. Men ved Vordingborgkøkkenet, skal vi ikke engang samle skabene. Skabene kommer godt pakket ind, så der ikke sker dem noget. De monterer også lågerne fra fabrikken. Så John kan lige sætte dem ind på sokkel, og fastgøre det greb de skal have. De har endda boret for dér hvor John skal påsætte greb 🙂 Så kan det vist ikke blive lettere. 🙂

Jeg har også fået betalt de 28.000 kroner som det koster at få gravet vores el- og antenneledning ned i de 20 meter ude ved fortovet. Det var godt nok mange penge for en mand som kun skal grave 20 meter. Men der er nok ikke noget at sige til prisen. Han skal jo også sikrer sig en hel masse. Også om der allerede er gravet andet ned.

Lørdag d. 21.3. 2015

I går havde vi byggemøde. Runøe og Teil var repræsenteret. Det samme var den ene af vores elektrikere.

Tømrerne er en smule forsinkede, grundet at leveringen af sundulittpladerne var lidt forsinkede. Der har også været lidt sygdom. (Det er der mange steder i øjeblikket).

I næste uge, opsætter de osb plader og dampspærrer i de “lave” rum. Når der er opsat sider på vægge og lagt gulvspånplader indvendig, overtager vi (bygherrerne) derfra.

Elektrikerne er også klar til at gå i gang med opgaverne, men det skal lige koordineres med tømrerne. Det store samtaleemne er i øjeblikket, vigtigheden af, at alle entrepriserne taler med Runøe og Teil, vedr. reglerne for vores radonspærre. Vi har valgt at bruge ca. 25.000 kroner ekstra på, at der kommer en kraftigere kvalitet i radonspærren. Det skyldes opmærksomheden på, at der sker mange kræftdødsfald som skyldes forhøjet radon i indeklimaet. Da vores hus bliver meget tæt (lige som andre nye huse), har vi valgt, at fokusere ekstra meget på en god og kraftig radonspærre. Hvad der overrasker mig meget, er den grundighed i arbejdet med radonspærren. Hvis elektrikeren skal bore et hul igennem, eller VVS entreprisen bryder det, er der regler for hvordan utæthederne omkring installationen bliver tætnet. Det er skønt at se, hvor dygtige at håndværkerne er, og hvor stort et arbejde de gør, for at det hele skal blive i orden. De springer ihvertfald ikke over, hvor gærdet er lavest 🙂 så en stor ros til dem alle.

På billedet herunder, kan vi se den kraftige radonspærre med tapen. På billederne, kan vi se at der er fyldt noget flydende radonspærre ned i et hul som VVS manden har lavet. Det er meget vigtigt at man kun bruger radonspærre og tilbehør fra én producent, og nøje følger producentens vejledning.

DSCN3008 DSCN3011

Vi fik også talt med elektrikeren, vedr. lys i indkørsel. Det skal vi arbejde videre med.

Arbejdsopgaverne i weekenden for John, er bl.a. nogle af de opgaver som vi har talt om til byggemødet: John har været i gang med at udarbejde den sidste finpudsning af tegningerne, som elektrikerne skal anvende, når de installerer IHC i huset. Der var lige et par justeringer. Dem skulle han sende til elektrikeren. Men han mangler også at opsætte en lille smule ventilation. Det meste har han gjort i dag. Den sidste smule ordner han i morgen. Dét her er bare Johns yndlings arbejde. Jeg kan stadig huske hans begejstring over, da vi fik delene leveret. Det skyldes at John har speciale i klima- og komfort og det derfor også er indenfor hans store interesseområde.

DSCN3017 DSCN3021

DSCN3012

John vil i morgen i gang med at udjævne jorden lidt udenfor vores østfacade. Det vil gøre arbejdet for håndværkerne lidt lettere. Nu varer det ikke så længe, før John får en del arbejdstimer på pladsen. For efterhånden som håndværkerne gør deres arbejde færdigt indvendigt, giver det rum til, at John kan fortsætte.

På mandag vil tømrerne isætte døre og vinduer. Det bliver skønt at få det hele lukket af.

Torsdag d. 20. marts 2015

I dag, skulle vi tidlig op. Vi stod op klokken 2, da en af vores sønner skulle til Japan sammen med et band og spille koncerter. Så vi lovede at køre ham til banegården. Bum, bum, bum – hvad skulle vi så få tiden til at gå med, fra 3:30 til kl. 7:30 til min mand skulle køre på arbejde? Jo, vi kunne få tegnet vores værksted færdigt. John tegner skitserne til indretningen i hånden, så er det bagefter lettere at tegne over i 3D.

Vi har valgt en løsning i vores værksted som giver så meget skabsplads som muligt, er meget fleksibelt og som betyder at vi hurtigt kan rydde væk i det.

Vi indkøber eukasser i kraftig plastik, som kan stables, men som også kan vendes. 2 små kasser, svarer i omfang til én stor kasse.

I starten havde vi tegnet nogle brede hylder i begge sider af værkstedet. Men jeg kiggede efter ideer på www.pinterest.com. Der fik jeg nogle ideer om, at i stedet for at fremstille hylder til vores kasser, indretter vi to små rum i værkstedet. De er ikke store, men bliver delt op på den ene side, så der kan lukkes derind til. Det er meningen at der i det ene rum, skal være hånd- og elværktøj og i det andet rum skal der være stof og papir mm.

I aften, vil vi kigge nærmere på, at bruge lidt af de samme ideer til vores walkin closet. Det er om at man får overstået mange af disse opgaver, inden John for alvor skal over i huset og arbejde med de indendørs opgaver.

DSCN2995[1]

DSCN2997[1]

Tirsdag d. 18. marts 2015

I dag har jeg ellers fulgt lidt med i dagspressen, omkring omfanget af de ansøgninger der er indkommet til energinet vedr. ansøgning om forhøjet PSO-støtte. Som vi læser det, tyder det på, at dagens ansøgninger i går, allerede har “spist” hele portionen af PSO puljen på de 12MW. Som jeg også kan læse, ser det ud til at der bliver lodtrækning om, hvorvidt vi får en del af puljen eller ej.

I ansøgningen stod der at såfremt formularen ikke var korrekt udfyldt, ville den ikke komme med i puljen. Det fremgik også, at det var efter “Først til mølle princippet”. Begge dele har de så valgt (som jeg kan læse det), at trække tilbage. Det betyder, at selvom vores ansøgning kom igennem ved 10:30 tiden, kan vi ikke være sikre på, at være de heldige. Det kan ligeså godt være en af dem som indsendt kl. 23:59 som er heldige, da der vil blive trukket lod mellem hele dagens ansøgninger, såfremt puljen er opbrugt. Men vi krydser fingre, og har udtænkt en mulig plan B.

Mandag d. 16. marts 2015

Pyha, i dag har jeg godt nok “sommerfugle i maven”. Det er i dag, energinet.dk, åbner for ansøgning om den forhøjede PSO-støtte. Kort fortalt, kan man i dag opnå 60 øre pr. ubrugt kW. Men i går blev der åbnet for en pulje, hvor der er en mulighed for at opnå en såkaldt PSO-støtte. Det betyder at hvis vi er heldige, kan vi i stedet for 60 øre, opnå 102 ører pr. ubrugt kW, som solcellerne producerer.

Vi havde i aftes, undersøgt, hvilke oplysninger som energinet skulle have, for at vi lever op til kriterierne for ansøgning af det forhøjede tilskud. Vi skulle oplyse om navn, adresse, cpr nr, leveringsadresse, hvilken pulje vi ansøger om (i vores tilfælde underpulje 2 som dækker private husstande), om vi vil ønske at lægge ansøgning ind på en mulig pulje til efteråret hvis vi ikke er heldige denne gang, en oplysning om at vi ikke allerede har købt og tilmeldt, mm.

Da klokken var 10, sad vi ved computeren. Det var lidt svært at finde den korrekte formular, men det lykkedes. Da vi endelig fandt den rigtige, var det ingen problem at udfylde formularen. Det blev hurtigt gjort.

Nu må vi bare væbne os med tålmodighed. Der står i vores kvittering, at vi skal regne med ca. 14 dages ventetid. Så vi må bare være tålmodige 🙁

Fredag d. 6. marts 2015

Hmmm. Allerede nu, må jeg lufte mine røde ører. Årsagen til at vores tømrere igår ikke kom, var at jeg havde angivet et mødetidspunkt, hvor ugedag og dato ikke passede sammen 😉

Vi holdt derfor byggemøde med vores tømrere her i dag.

Som sædvanligt gennemgik vi punkterne på dagsordenen. Vi fik aftalt nogle afklarende løsninger vedr. vægkonstruktion, skotrende og fik kombineret vores tidsplan med deres tidsplan, således processerne kommer til at hænge sammen.

Vi fik også aftalt med dem, at det er dem som tager kontakten til Svendborg Vinduesfirma, når de kender den præcise dato for, hvornår de kan tænke sig, at få leveret døre og vinduer. Vi vil alle gerne have lukket af i huset, så hurtigt som muligt.

Ellers kører tingene jo (som sædvanligt) som de skal.

I øjeblikket, er der 3 svende og en lærling på byggepladsen. De har også bestilt ekstra køreplader, så det bliver så let fremkommeligt som muligt. Der er jo ingen tvivl om udfordringerne ved vinterbyggeri 😉

Banken har lige i dag bedt om at få kopier af vores entrepriseforsikringer med tilhørende storm og brand samt All Risk. De ønsker også en kopi af afsætningsplanen for huset.

Torsdag d. 5. marts 2015

I dag skulle vi afholde byggemøde. VVS havde ikke mulighed for at deltage. Da klokken var 14, sad vi klar sammen med de 2 elektrikere. Men der manglede noget . . .

Vi kunne simpelthen ikke se Runøe og Teil – Hmmm?

Vi ringede til dem, og fandt ud af, at de troede det først var i morgen. Vi plejer at afholde byggemøde om fredagen, så de blev med det samme undskyldt. Så vi snupper lige et byggemøde til i morgen 😉

Sammen med elektrikerne fik vi aftalt, at gennembrydningerne til de udendørs lampesteder, får tømrerne lov til at udføre. For så bliver det udført efter forskrifterne mht. produkterne.

Vi fik talt med med dem om, forskellige andre småting som lå os på sinde.

I dag fik vi sammen med elektrikerne underskrevet blanketten til at ansøge om den nye pulje på solceller. Lur mig – d. 16. marts, kl. 00,01 ligger vi nok og krydser fingre for, at vores ansøgning om den forhøjede sats for ikke-brugte kWh. Men nu må vi se 🙂

Efter byggemødet, gik vi en tur over på byggepladsen. De er godt nok nået langt. Der er blevet lagt undertag på det meste af taget. De er også startet med at lægge isolering, hvor der er loft til kip.

I aften tager vi en friaften. Vi skal hen og spise i Bolbrohallen. Det er et lokalt initiativ som betyder at man kan komme og spise med sammen med mange andre Bolbroborgere. Det lyder rigtig hyggeligt, og så får vi lige en aften uden arbejde 😉 At vi så heller ikke skal vaske op efter aftensmaden, er jo også et stort plus 😉

DSCN2623 DSCN2632 DSCN2627

27. februar 2015

Rejsegilde

I dag er en vigtig milepæl for vores byggeri. Nemlig rejsegildet. Rejsegildet er en tradition, hvor vi som bygherrer har mulighed for at takke vores dygtige håndværkere for det håndværk de har udøvet. Det er også den dag, hvor vi har lejlighed til at invitere nye naboer, familie og venner, til at komme og se byggeriet.

Oprindeligt blev der afholdt rejsegilde, fordi byggeprojektets succes afhang mere af gudernes humør end af håndværkernes dygtighed. For at berolige eventuelle onde ånder blev taget pyntet med planter, der indeholdt gode ånder, og de skulle så give gode kræfter videre til huset, så det blev sikkert at bo i.

Invitation til rejsegilde

 

Vi havde i forvejen udsendt en invitation til de nærmeste naboer, familie og venner:

 

Ingen tvivl om, at vi havde meget travlt op til rejsegildet. Det samme havde håndværkerne. Rejsegildet var blevet annonceret til kl. 12, og vi havde derfor planlagt at pølser og brød skulle være klart præcist. Selvfølgelig skulle det også være tørvejr og solen skulle da skinne 😉

 

 

 

Vejret holdt dog ikke helt – det var nogenlunde tørvejr, efter det havde regnet hele formiddagen. Al den regn var også årsag til, at da vores søn og jeg ankom til stedet klokken 11, gravede de stadigvæk. Heldigvis var de hurtigt færdige, men adgangsvejen var fuldstændig bundløst. Men takket nogle gode og hurtige håndværkere, blev der lagt køreplader hele vejen op. John kom heldigvis også over på grunden så hurtigt han kunne. Men der kom lige en leverance af byggematerialer i vejen, som han skulle tage imod.

DSCN2578

Med en tilladelse fra vores gode nabo Øjvind til at måtte komme under halvtag hos dem, og en skøn kollega og 2 dejlige familiemedlemmer som sørgede for at jonglere med de ristede pølser og brød, gav det os mulighed for at følges med de mange gæster der var ankommet.

DSCN2553  DSCN2556

Til at starte med, bød John på en rundvisning i det der senere skal blive til et hus 🙂

DSCN2524

Og en særlig tak til vores dygtige håndværkerfirma, Runøe og Teil:

DSCN2529
I dag afholdes rejsegilder som god skik og orden og for at takke håndværkerne på byggeprojektet. På den måde får det nybyggede hus en god start. Men nogle steder er det dog stadigvæk forbundet med en vis overtro.

Før i tiden hævnede håndværkerne sig, hvis bygherren ikke afholdt rejsegilde. De kunne finde på at hænge en dukke af halm eller gamle cementsække op – en såkaldt “død murer” – i stedet for kransen for at vise hele nabolaget, at her bor en bygherre, der ikke har sørget ordentligt for sine håndværkere.

Nu er talen nået til det punkt, hvor man ifølge en gammel overtro som arkitekt på huset, skal smadre en ølflaske til rejsegildet og sige: “Gid huset består i så mange år, som glasset går i skår.”

DSCN2534   DSCN2535

Og rejsegildet skal også helst foregå på den rigtige måde for at undgå dårlige varsler for fremtiden. For eksempel er det et dårligt tegn, hvis kransen blæser ned.

Selvom det er svært for vores energiske håndværkere at stå stille, fik vi dog fotograferet de fleste af dem:

DSCN2513 DSCN2516

Så var det tid til at pølserne var stegt færdigt og de indbudte kunne få lidt at spise og drikke.

DSCN2550

Efter en rigtig dejlig dag, kunne vi så afslutte vores rejsegilde med lige at skåle endnu engang med de sidste tilbageværende håndværkere og aftale detaljer for de ting som skal udføres i den kommende uge.

DSCN2563

Vi vil gerne have lov til at takke jer alle der deltog i vores rejsegilde og sendte gode tanker før gildet (det var ikke alle indbudte der har mulighed for at deltage pga. arbejde og sygdom), for at dagen blev en så glædelig begivenhed for os som den gjorde. Det var for os en skøn dag, hvor vi i høj grad forstod, hvorfor vi lige netop ikke vil væk fra Bolbro. Bolbro emmer af nærvær, forskellighed, samvær og en masse gode initiativer. Selvom vi kun har boet i Bolbro i 14 år, føler vi os i meget høj grad “hjemme” i nærværet med de skønne Bolbro borgere.

Vi fik ikke sagt tak til alle de der kom med en lille hilsen til os. Det vil vi ligeledes benytte lejligheden til nu 🙂

Vi glæder os til at vores byggeri bliver færdigt og til fortsat at være en del af Bolbro.

DSCN2586

12. februar 2015

I dag var vi på grunden. Nu kan vi virkelig begynde at fornemme, hvordan størrelsen af huset bliver – og det kunne naboerne vist også 😉 Der var vist kommet forespørgsel til Kommunen vedr. størrelsen og højden af huset. Hvortil vi smilende kunne fortælle, at det var som på myndighedssættet. Vi tror dog, at det er kombinationen af, at grunden ligger inde bagved og på den måde,  betyder at byggeriet ser noget voldsomt ud 😉

Vi har i dag sørget for at lægge ekstra køreplader og udjævne adgangsvejen så den er blevet lidt mere farbar end den har været før. Det er klart at med store biler som leverer materialer, kan en lille smal vej, ikke undgå at blive lidt mere ujævn. Vi observerede også lidt affald der var fløjet rundt efter al den blæst. Det fik vi ligeledes fjernet.

9. februar 2015

I dag har vi været en tur i Vejle og Fredericia.

Som sædvanligt, var det både hyggeligt og brugbart (og nødvendigt) at vi kørte endnu en tur op til Vordingborgkøkkenet i Vejle. Det skyldes at vi havde nogle enkelte ændringer, og at vi derfor lige ville tale med vores skønne køkkensælger. Vi fik alle detaljerne på plads, og afventer nu den endelige bestilling. Der er tale om rigtig mange skabe. Både til køkken, bryggers og badeværelse, så vi vil gerne være sikre på, at bestillingen er korrekt.

Efter nogle timer hos Vordingborg, tog vi turen til Fredericia, hvor vi var inde og kigge hos Davidsen som er et stort byggecenter. Vi ved, at når først John går i gang indvendigt og i haven, skal der købes temmelig meget ind. Så vi skulle ud og snuse lidt vedr. byggematerialer. Vi havde desuden bestilt 22 m2 fliser til vores bryggers som vi skulle afhente.

Vi blev noget klogere på de mange muligheder vi har, når vi skal til den indvendige abtering. Vi fandt ud af at de havde nogle ludbehandlede listelofter til en overkommelig pris. Vi kiggede også på materialer til vores terrasse. De havde kun vedligeholdelsesfrie terrassebrædder i lysegrå og mørkegrå.

Efter en 10 timers lang tur, var vi endelig hjemme og havde haft en superinformativ dag. 🙂

31. januar – 1. februar 2015

Denne weekend har jeg haft fri. Den er derfor gået med at få nogle af de løse ender i byggeriet på plads. Der er tænkt mange tanker og taget mange forskellige beslutninger:

Badeværelse: John og jeg har indrettet badeværelset i 3D. Vi har forsøgt at placere de funktioner som skal være der på den bedst mulige måde. Håndvasken var en udfordring. Vi ønskede skuffer under håndvasken. Men dem måtte vi flytte over som underskabe i vores højskabe.

En anden udfordring var, at vi ønsker berøringsfrit armatur. Det kan ikke lade sig gøre med de traditionelle armaturer til håndvaske, da vi har besluttet os for en vask som er 120 mm. høj. Derfor ønsker vi et vægarmatur. Men da hanen så ikke kan nå ud til midten af vasken, har vi måtte finde en mulighed for at få lavet en box som kan “forlænge” vandhanen.

Vi ønskede også at vores fliser på den store væg, skulle “gå igen” på et af de andre områder. Der valgte vi at de skulle gå igen bag toilettet. Vi fik disse og mange andre spørgsmål afklaret og har nu fået beregnet materialeforbruget i badeværelset.

Badeværelse - indretning Badeværelse - indretningen

John er i gang med mange af de småjusteringer som blev besluttet på sidste byggemøde. Ligeledes har John udarbejdet en tegning i 3D over ventilationssystemet, men skal have tegnet det ned til 2D.

Vi skal i aften have skrevet en mail til Runøe og Teil, som er tovholdere på råhusprojektet. De skal have info omkring ændringerne samt mange andre fokuspunkter.

En tur på Dyrskuepladsen med Fifi (vores golden retriever) blev det dog også til, i det fine solskin. Vi er nødt til at kunne abstrahere lidt fra arbejdet ind i mellem.

27. januar 2015

I dag var jeg på byggepladsen. Det var en underlig oplevelse. På en grund som hver gang jeg har været derovre og hvor der har været fuld aktivitet på, var der lige netop i dag HELT STILLE.

Det skyldes at al jordarbejdet er færdigt, og at vi nu venter på at tømrer- og konstruktørfirmaet Runøe og Teil, går i gang med deres entreprise. Vi skal i næste uge holde afleveringsforretning på den entreprise der har været i gang.

Vi skal nok også have en snak med Runøe og Teil, inden så længe. De skal have indrettet byggepladsen mm.

Men helt fantastisk 😉 Der er kommet byggestrøm på grunden. Så det er bare helt vildt skønt.

Men hold op, hvor er der meget mudder 😉 Heldigvis er jorden normalt fin og veldrænet. Men med alle de tunge lastbiler der har kørt, er der ikke noget at sige til det.

DSCN2426 DSCN2423 DSCN2422 DSCN2403 DSCN2411 DSCN2412

26. januar 2015

I dag var vi på byggepladsen. Det havde regnet kraftigt, og det ser ud til at fortsætte resten af dagen med finregn.

Der var god aktivitet og de folk der arbejdede over og under jorden, havde travlt med at færdiggøre det sidste arbejde. De var i gang med at grave kloak og færdiggøre fundamentet.

Der var blevet lovet byggestrøm til pladsen i dag. Men da jeg var derhenne ved 10 tiden, var der endnu ikke blevet lagt byggestrøm. Det må være lige “på trapperne”

Men op af den kolde jord, er der dukket en lille erantis op 🙂 – Det ligner at foråret er på vej 🙂

DSCN2391 DSCN2393 DSCN2394 DSCN2386

23. januar 2015

I dag vi vi igen henne og kigge på grunden. Det var et virvar af mennesker som arbejdede med deres opgaver. Hvor var det skønt at se den energi de lægger for dagen – Inden vi får tænkt os om, er det pludselig os som kommer i samme situation 🙂

DSCN2366

Der var blevet støbt fundament, der blev gravet forsyningsledninger ind i huset. Andre steder blev der bygget skillevægsfundamenter op. Det var meget fin mørtel som mureren brugte til de elementer der skulle bygges skillevægge op af. Mureren fortalte at det var det samme materiale, som man klæber fliser fast med.

Der blev målt og trukket snore. Alle var så pertentlige med deres arbejde og dejlige at tale med. Det er skønt.

Der var blevet udlagt 1 lag polystyren i det rum der bliver til vores badeværelse. Senere vil der blive lagt rør og derefter endnu et lag polystyren.

DSCN2351

Væk fra byggerodet, står der i hjørnet det signal, som fortæller at det er på vej til forår. Nemlig vintergækker 🙂

DSCN2377

 

21.01.2015

Byggemøde

I dag holdt vi byggemøde. Det var sammen med kloakmesteren og vores tømrere. Vores indkørsel er efterhånden noget sumpet. Vi håber på et par dages frost. I øjeblikket er der 3 kloakfolk på, og der bliver muligvis en ekstra i morgen.

Der var nogle præciseringer på tegningerne som blev gennemgået. Der blev talt om løsninger som John ikke havde set. Det var rigtig fint, at både kloakmester og Runøe og Teil, øste ud af deres erfaringer. Så nu kommer John lidt på nye opgaver med at tilrette tegningerne 😉 – Hold op, hvor er det skønt, at alle giver deres input og udfordrer os på den måde 🙂

Vi fik også talt med tømrerne om, at vi ønsker en (terrasse) dør fra badeværelset og udenfor, i stedet for et vindue. Det skal vi sørge for at få Svendborg Vinduer ændret i ordren. Det kan sagtens nås, for de er endnu ikke sat i produktion. Da soklerne under vinduerne er ens med dem under dørene, giver det ikke anledning til problemer.

John blev spurgt om han eller de andre skulle planlægge hvor de mange målere og andet teknisk udstyr som skal være i teknikrummet skal placeres. John fik fortalt at det ville han rigtig gerne. Det er hans “hjertebarn” da han selv underviser i tekniske installationer. Så han skal i gang med at lave en disponering af føringsveje i teknikskabet.

Allerede fra 2. februar, er det meningen at Runøe og Teil, skal starte deres tømrerarbejde på huset. De har planer om at starte med 3 mænd og måske en 4. mand i form af Mikkel eller Martin. Det er planen at det bliver 2 svende og en lærling.

John skal have talt med VVS´seren for at fortælle, at han ønsker gulvvarmen i badeværelset anlagt på en lidt anden måde end normalt. Ændringen er med til at give en bedre udnyttelse af varmefordelingen.

John er næsten færdig med ventilationssystemet. Han har fået talt med Runøe og Teil om, hvordan det kan passe ind i deres planer, mht. hvornår John kan komme til at montere. Det skyldes at det er vigtigt at rørene kommer til at ligge i isoleringen, og da der ikke må opstå kuldebroer, er det vigtigt at der bliver lagt lidt mere isolering på.

Vi fik talt om et et tilbud om ekstra store Veluxvinduer og en forbedret radonspærre. Da der er evidens for at radon er skyld i mange lungekræfttilfælde og vores hus bliver meget tæt, har vi valgt at betale ca. 23.000 ekstra for levering og montering af radonspærren, udover den udregnede pris for en standard radonspærre.

Der udover talte vi omkring tilbudet om ekstra store Velux vinduer.

På byggepladsen er godt gang i arbejdet. De er ved at færdiggøre den indvendige kloakering og skillevægsfundamenterne med tilhørende sokler.