Tirsdag d. 31. marts 2015

I dag blev vi kontaktet af Runøe og Teil, vedr. den ene af de døre fra Svendborg vinduer, ikke helt ville gøre det som håndværkerne ville have den til 😉 Jeg ringede til Svendborg Vinduer, og talte med deres søde medarbejder.

Hun ville rigtig gerne have at Runøe og Teil, lige kontakter dem, med hensyn til hvordan de kan gøre indtil videre. De har nemlig ikke mulighed for at sende en mand ud, før efter Påske.

Vi gik over på pladsen, og kunne høre at Runøe og Teil, var i gang med at tale med dem. De fandt en midlertidig løsning på problemet. Så afventer vi til efter påske med den endelige løsning. Det er jo hvad der kan ske. Så er det dejligt, at det er et firma, som vi føler, tager det alvorligt.

I dag havde vi stadeopgørelse med Runøe og Teil. Vi gennemgik det arbejde der var udført. Kvalitetssikringen, bliver udført alle de gange vi er på byggepladsen og taler med Runøe og Teil om det. Hvor er det bare dejligt, at der ikke bliver sprunget over hvor “gærdet er lavest”. Deres arbejdsomhed, fleksibilitet og grundighed er utrolig vigtig for os.

Vi regner med at der allerede kommer en faktura i aften på 25% af entreprisesummen. Så kan vi få den sendt til betaling i vores realkreditinstitut. Vi synes det er er en rigtig fin måde, at ordne økonomien på, i forhold til håndværkerne. Vi har fuld tillid til dem og synes at de stiller meget høje krav. Både hvad deres  fagligehed angår, men også deres “ordentlighed” i forhold til økonomien. Det synes vi, går igennem alle deres underentrepriser også.

Nu går vi hjem og får os en tår kaffe, og planlægger resten af dagen i detaljer. Der skal bestilles hårde hvidevarer. Det gør vi naturligvis hos Skousen i Bolbro. Det er bare SÅ skønt at handle dér. De har altid gode tilbud, og hver gang vi køber hårde hvidevarer hos dem, låner vi en sækkevogn, kører lige ind til os selv, læsser af, og kører  sækkevognen tilbage igen. Det er jo skønt, at man er (næsten) nabo til sådan en forretning. Når vi flytter i vores nye hus, har vi stadig samme mulighed. Dog vil vi denne gang bede dem bringe ud, da der er tale om både Amerikansk køleskab, frysere, emhætte og en tørretumbler. Det bliver vist for hårdt at køre med en sækkevogn – smiler.

John og vores søn skal hente en masse osb plader, der skal bruges til skabe i vores værksted. Vi har med vilje italesat overfor håndværkerne, at vi ønsker vores værksted færdiggjort allerførst.

Vi vil også tage ud til fliseimportøren og finde en fugefarve som passer til vores badeværelsesgulv. I badeværelset, har vi valgt nogle vægfliser som bliver fremstillet i Spanien, som hedder “Oxo Garden Arena”. Det er en flise som måler ca. 310 x 900 mm. Den faldt vi for, med det samme.

Oxo Garden Arena
http://ceramica-delux.com.ua/shop/125/99/item_1913_3631.html

 

Som gulvflise har vi valgt en flise som hedder Rodano Taupe. Det er en gulvflise som måler 443 x 443 mm. Den synes vi passer rigtig fint til den vægflise vi har valgt. Det er begge fliser, som er fremstillet på en fabrik i Spanien.

RODANO TAUPE 59,6X59,6(A)

 

 

 

 

 

 

 

Efter 3 køreture med ialt 30 osb plader, var sønnen godt træt 😉 hvorimod John var klar til at have kørt nogle flere. Dem skal John igang med i morgen. Da vi ikke kan opsætte gipsvægge endnu, har vi valgt, at John starter med at få fremstillet de skabe der skal anvendes i vores værksted. Så får han brugt tiden så hensigtsmæssigt som muligt. Han skal nok bare arbejde med opgaven inde i det rum, hvori de skal stå. Så går han ikke i vejen for håndværkerne.

Her til aften skulle vi lige over og se, hvordan VVS arbejdet så ud. Panik – det var ikke udført. VVSéren skal lægge den sidste rørføring inden gulves støbes. Det drejer sig om fjernvarmeindgangen, gulvvarmen i badeværelset og samle alle rørerne til teknikskabet. Det trænger vist også. Jeg er glad for at det ikke er mig som skal finde rede i alle de rør.

DSCN3116

Og vi vidste at mureren skulle til at støbe gulvene i morgen. Så kan gulvene stå og hærde her i påsken. Når temperaturen er ca. 5 grader, er betonen ca. 3 gange længere om at hærde, end hvis temperaturen var 20 grader. Så det er rigtig vigtigt for de efterfølgende entrepriser, at gulvet bliver støbt i morgen.

Vi skyndte os at skrive en mail, til både tømrerfirmaet og VVS manden, omkring vores bekymring. Men py-ha. “Blækket var næsten ikke blevet tørt”, da VVS manden skrev tilbage, at der var styr på det. Han ville komme i morgen tidlig og betonen til murerne kommer i morgen eftermiddag. Py-ha. Det var en skøøøøn meddelelse. Vi skyndte os at skrive tilbage og takker for den hurtige tilbagemelding.

Da der er mange flittige og dygtige folk på pladsen, vil jeg i morgen lige gå over med noget kaffe og rundstykker og basser. Det tror jeg godt at de kan trænge til. Sådan som de arbejder og slæber materialer, får de da godt nok brugt noget energi.

Når man ser håndværkernes indsats, er vi imponerede over, hvordan de går til den. Der sker rigtig mange ting på meget kort tid i øjeblikket. Nu er John også ved at indfinde sig på byggepladsen.

I morgen, skal jeg også have givet banken besked om at de skal betale 3. stade af byggeriet. Det går vel nok stærkt 🙂