Lørdag d. 21.3. 2015

I går havde vi byggemøde. Runøe og Teil var repræsenteret. Det samme var den ene af vores elektrikere.

Tømrerne er en smule forsinkede, grundet at leveringen af sundulittpladerne var lidt forsinkede. Der har også været lidt sygdom. (Det er der mange steder i øjeblikket).

I næste uge, opsætter de osb plader og dampspærrer i de “lave” rum. Når der er opsat sider på vægge og lagt gulvspånplader indvendig, overtager vi (bygherrerne) derfra.

Elektrikerne er også klar til at gå i gang med opgaverne, men det skal lige koordineres med tømrerne. Det store samtaleemne er i øjeblikket, vigtigheden af, at alle entrepriserne taler med Runøe og Teil, vedr. reglerne for vores radonspærre. Vi har valgt at bruge ca. 25.000 kroner ekstra på, at der kommer en kraftigere kvalitet i radonspærren. Det skyldes opmærksomheden på, at der sker mange kræftdødsfald som skyldes forhøjet radon i indeklimaet. Da vores hus bliver meget tæt (lige som andre nye huse), har vi valgt, at fokusere ekstra meget på en god og kraftig radonspærre. Hvad der overrasker mig meget, er den grundighed i arbejdet med radonspærren. Hvis elektrikeren skal bore et hul igennem, eller VVS entreprisen bryder det, er der regler for hvordan utæthederne omkring installationen bliver tætnet. Det er skønt at se, hvor dygtige at håndværkerne er, og hvor stort et arbejde de gør, for at det hele skal blive i orden. De springer ihvertfald ikke over, hvor gærdet er lavest 🙂 så en stor ros til dem alle.

På billedet herunder, kan vi se den kraftige radonspærre med tapen. På billederne, kan vi se at der er fyldt noget flydende radonspærre ned i et hul som VVS manden har lavet. Det er meget vigtigt at man kun bruger radonspærre og tilbehør fra én producent, og nøje følger producentens vejledning.

DSCN3008 DSCN3011

Vi fik også talt med elektrikeren, vedr. lys i indkørsel. Det skal vi arbejde videre med.

Arbejdsopgaverne i weekenden for John, er bl.a. nogle af de opgaver som vi har talt om til byggemødet: John har været i gang med at udarbejde den sidste finpudsning af tegningerne, som elektrikerne skal anvende, når de installerer IHC i huset. Der var lige et par justeringer. Dem skulle han sende til elektrikeren. Men han mangler også at opsætte en lille smule ventilation. Det meste har han gjort i dag. Den sidste smule ordner han i morgen. Dét her er bare Johns yndlings arbejde. Jeg kan stadig huske hans begejstring over, da vi fik delene leveret. Det skyldes at John har speciale i klima- og komfort og det derfor også er indenfor hans store interesseområde.

DSCN3017 DSCN3021

DSCN3012

John vil i morgen i gang med at udjævne jorden lidt udenfor vores østfacade. Det vil gøre arbejdet for håndværkerne lidt lettere. Nu varer det ikke så længe, før John får en del arbejdstimer på pladsen. For efterhånden som håndværkerne gør deres arbejde færdigt indvendigt, giver det rum til, at John kan fortsætte.

På mandag vil tømrerne isætte døre og vinduer. Det bliver skønt at få det hele lukket af.