28. juli 2015

DSCN3692 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her bag døren, skal “lærredet” være. Væggen består af osb plade, med en gipsplade. Jeg har derefter spartlet gipspladen og pudset den, så den kunne blive meget fin jævn. Derefter har jeg af flere omgange haft spartlet gipspladen med fin spartelmasse, og ligedes brugt meget fint sandpapir til at slibe med.

Efter spartelmassen var tør, købte jeg maling til væggen. Malingen er en rigtig god kvalitet loftsmaling, som har så lav en glans som 2. Det er meget vigtigt at vi generelt maler med så lav glans som muligt, da projektor og andet, ellers vil give genskin.

Når vi får tilsluttet elektronikken og får kalibreret det der skal, er det meningen at der skal optegnes noget mere på væggen. Det er ikke nødvendigt at have “lærred” på hele væggen. Yderst skal der være vægfarve. Udenom “lærredet”, skal der opmales en sort kant på ca. 8 cm. Det giver en pæn indramning.

En stor tak til Facebookgruppen Hjemmebiografen Projektor/Surround for alle de yderst kvalificerede svar vi har modtaget, når der har været noget som vi har været i tvivl om. Det har været til en meget stor hjælp. En af de meget professionelle, inviterede os på besøg i hans hjem på Vestfyn, hvor vi fik vist hans hjemmebiograf og hvor han forklarede en hel masse om, hvad udstyr vi skulle bruge og gav en masse gode råd til udstyr. Det var vildt godt.

DSCN3696

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henne ved hullet i podiet, skal der senere fremstilles en bred trappe.

DSCN3699

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi valgte at købe et gråt tæppe. Vi handlede hos TC tæpper på Rismarksvej. Der føler vi os altid godt behandlet. Vi valgte at påsætte tæppet på podiet først. Der var mange ting der skulle tages hensyn til. Bl.a. skulle der skæres huller til indbygningsspottene.

DSCN3697

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er John i gang med at måle om de angivne mål fra tegningen svarer overens med virkeligheden. Det gjorde de faktisk ikke helt. Og det skulle John så i gang med at korrigere, da fastgjorde stolene til underlaget.

DSCN3701

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John valgte derfor at starte med at fastgøre alle de armlæn der var til 2. række.

DSCN3705

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med hensyn til opmålingen, viste det sig, at centerafstanden mellem armlænene var beskrevet som 60 cm, men at i virkelighedens verden, var den kun på 58,5. Umiddelbart er det jo ikke noget som gør den store forskel, men da 1. række skal monteres, således at de skal rykkes i forhold til 2. række, har det alligevel en meget stor betydning.