15. oktober 2015

Blowerdoor-testen

Nu er tiden kommet, hvor vi skal have udført en blowerdoor test. Det er en test som fortæller om vores hus er tæt nok i forhold til de regler der er for nyt byggeri.

D. 1. februar 2008 kom der krav fra Erhvervs- og Byggestyrelsen om, at kommunerne skal kunne dokumentere tætheden i mindst fem procent af nye byggesager. Kravet kom samme dag som det nye Bygningsreglement – BR08 – trådte i kraft. Det er sokkel, ydervæg, og tag/loft som skal overholde nogle værdier. Tæthedskravet
Tæthedskravet er defineret via luftskifte pr. etagemeter med 1,5 l/s pr m2 ved trykprøvning med 50 pascal.

Vi var meget spændte. Vi har endnu ikke fået indsat inddækninger i vores Velux vinduer, og var meget spændt på, om det hele holdt oppe ved dampspærren. Vi skulle have haft vores energikonsulent ude for at trykprøve, men det blæste for meget den dag, så det måtte udskydes til i dag. Det må ikke blæse ret meget udenfor, da energikonsulenten ellers ikke kan forvente et resultat som er nøjagtigt nok.

20151015_100017

 

 

Her kan vi se den ramme og den blæser, der bliver brugt, for at skabe et undertryk i huset. (endnu ikke monteret)

 

 

 

 

 

 

 

 

Da vi har meget store døre i huset (både høje og meget brede), var det en opgave for energikonsulenten at få isat den speciialudformede ventilator.

 

Han fandt ud af, at vores badeværelsesdør ud til, var den nemmeste løsning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her har energikonsulenten isat ventilatoren, som sætter vores hus under overtryk eller undertryk, svarende til f.eks. et blæsevejr under en given vindstyrke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her checker energikonsulenten for mulige revner og utætheder i huset.

Der var ikke mere end der måtte være.

Hvis du klikker på punktet “Godkendelser” på forsiden, kan du der læse vores dokumentation på vores blowerdoortest.