14. april 2013

Vi underskrev købsaftalen på grunden. Nu var vi lykkelige indehavere af en lille byggegrund. Hvordan vi vil gribe hele sagen an, er vi ikke helt klar over endnu. Men det kommer nok 😉

Baggrund og ideen

En dag i marts 2013 opdagede vi at der var en lille ubebygget grund til salg på Lundsgårdsvej 2 i Odense. En smuk tidlig forårsdag d. 14. april 2013 (2 dage før vores sølvbryllup), skrev vi under på skødet til Lundsgårdsvej 2 i Odense.

Vi havde nogle ting der skulle gennemføres så godt som muligt, inden vi begyndte at overveje hvad vi kunne tænke os at bygge. Vi skulle holde Sølvbryllup, Renovere vores lille fritidshus i Assens, og John skulle have sin Master inden for læringsprocesser overstået (pyha det sidstnævnte var en hård opgave). Da det hele var vel gennemført, gik vi i gang med at tænke nogle tanker om, hvilket form for hus vi kunne tænke os at få bygget.

Vores krav var, at det skulle være et ”egoisthus”. Det betyder at det skulle bygges med lige præcis de muligheder som vi ønskede at få. Det var bl.a. Galleri, spisestue og køkken ud i ét, biograf i stedet for fjernsynsstue og et dejlig stort værksted, som vi kan arbejde i, når vi får lyst.

Der skal også være relativt højt til loftet, tagvinduer, intelligent belysning (noget i huset skal være intelligent) 😉 samt forskellige former for velfærdsteknologier.

Vores krav til huset var også, at det skulle være handicapvenligt og bygges med niveaufri adgang. Det betød, at John skulle indtænke bredere døre, plads i køkken og bad til at en elkørestol kan vende rundt, at husets materialer skulle være meget rengøringsvenlige og at vi ønskede at få indrettet huset, så det gav bedst mening. Vores tanke var, at det er vigtigt at vi (måske) kan undgå at komme på plejehjem, men i stedet for, bygge huset så det også kan blive en arbejdsplads for dem der kommer og skal pleje os lidt engang imellem, når vi bliver gamle og (måske) får behov for lidt hjælp.

Vi kontaktede Huskompagniet. Men det faldt hurtigt til jorden. De var søde og rare at tale med, men det gik hurtigt op for os, at det var kun var meget få af vores ønsker de kunne imødekomme. De havde deres egne huse, hvor deres mulighed for at opfylde vores behov, stort set var, at de kunne flytte skillevæggene lidt  Men det var slet ikke nok for os. Da vi fortalte at vi blot havde behov for at der var nogle der byggede klimaskærmen og John derefter selv tog over med alt det indvendige, var deres tilbud, at deres pris blot ville blive fratrukket med ca. 100.000 kroner. (Hmmm… alene materialerne til køkken og bad, overstiger 100.000 kroner, så vi tolkede deres tilbud som om, at dét var de bestemt ikke indforstået med).

Ingen typehus for os, tak – John begyndte derefter at tegne vores hus færdigt. Alt imens havde vi vores egen villa (kun ca. 2-300 meter fra vores nye byggegrund), som vi havde behov for at få givet det der mangler. Der var mange ting vi ville have ordnet, så det kunne blive et godt hjemsted for de kommende købere. Vi kan godt tænke os, at de bliver ligeså glade for huset som vi har været.

John begyndte at tegne og beregne. Han brugte Revit, således vi til sidst kunne opnå en samlet oversigt over bl.a. byggemateriale, pris, hvilke byggematerialer der skal bestilles samt hvor meget. De oversigter John kan trække ud fra Revit, kaldes også BIM projektering. (Building information modelling) Vi flyttede vægge, vi gjorde rummene større og mindre. Vi talte om energikilder, gulvmateriale mm.