17. oktober 2015

Nu starter John med projektet:

20151017_143302Her er John i gang med at lægge en masse fliser som skal understøtte terrassen og fungere som en form for punktfundamenter.

Vi har ledt meget efter fliser, vi kunne købe brugt og som var store nok. Dem fik vi hentet.

Der skal alligevel bruges temmelig mange fliser.

 

 

16. oktober 2015

I dag starter vores nye projekt. Vi har igennem længere tid, været undersøgende i, hvilke materialer vi kan få som er vedligeholdelsesfrie til vores terrasse.

Der er godt nok blevet brugt mange timer på, at undersøge hvilke terrasseplanker vi kan købe og til hvilke priser. Til sidst blev vi enige om at bruge en planke i kompositmateriale som hedder Kirkedal. Det skyldes at der på den ene side, er nogle brede riller, men på den anden side, efterligner mønstret en træstruktur.

Den kan fås i flere farver, men vi val60x10_d_klister_1-300x300gte farven Teak.

Der er også i tiden her op til, gået mange timer med at bestille og indkøbe de regler der skal bruges nedenunder, så vi kan få en terrasse som er hævet ca. 30 cm. fra terræn. Al materialet fylder også meget på så lille en grund så der skal bruges meget tid på at transportere materialerne rundt 🙂

Den farve vi har valgt er den der kaldes “dark teak” og den der ligger til højre i eksemplet.

Der skal anvendes specielle samlingsbeslag og sidestykker, men dem producerer Kirkedal også.

Lige i øjeblikket ser vores baghave sådan her ud. Den kan vist godt lige trænge til en kærlig hånd:

20151016_175749

15. oktober 2015

Blowerdoor-testen

Nu er tiden kommet, hvor vi skal have udført en blowerdoor test. Det er en test som fortæller om vores hus er tæt nok i forhold til de regler der er for nyt byggeri.

D. 1. februar 2008 kom der krav fra Erhvervs- og Byggestyrelsen om, at kommunerne skal kunne dokumentere tætheden i mindst fem procent af nye byggesager. Kravet kom samme dag som det nye Bygningsreglement – BR08 – trådte i kraft. Det er sokkel, ydervæg, og tag/loft som skal overholde nogle værdier. Tæthedskravet
Tæthedskravet er defineret via luftskifte pr. etagemeter med 1,5 l/s pr m2 ved trykprøvning med 50 pascal.

Vi var meget spændte. Vi har endnu ikke fået indsat inddækninger i vores Velux vinduer, og var meget spændt på, om det hele holdt oppe ved dampspærren. Vi skulle have haft vores energikonsulent ude for at trykprøve, men det blæste for meget den dag, så det måtte udskydes til i dag. Det må ikke blæse ret meget udenfor, da energikonsulenten ellers ikke kan forvente et resultat som er nøjagtigt nok.

20151015_100017

 

 

Her kan vi se den ramme og den blæser, der bliver brugt, for at skabe et undertryk i huset. (endnu ikke monteret)

 

 

 

 

 

 

 

 

Da vi har meget store døre i huset (både høje og meget brede), var det en opgave for energikonsulenten at få isat den speciialudformede ventilator.

 

Han fandt ud af, at vores badeværelsesdør ud til, var den nemmeste løsning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her har energikonsulenten isat ventilatoren, som sætter vores hus under overtryk eller undertryk, svarende til f.eks. et blæsevejr under en given vindstyrke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her checker energikonsulenten for mulige revner og utætheder i huset.

Der var ikke mere end der måtte være.

Hvis du klikker på punktet “Godkendelser” på forsiden, kan du der læse vores dokumentation på vores blowerdoortest.

13. oktober 2015

 

Nu hvor dagene er blevet kortere og mørket hurtigere indfinder sig om aftenen, er det tiden for at vi får elektrikeren ud for at tilslutte lys i vores lamper. Vi vil have lyset til at tænde automatisk, så snart vi når et lille stykke ned af vejen.

Når lyset tændes på adgangsvejen, tænder det også oppe foran ved vores hus. Så kan vi også bedre se at låse døren op, og vi kan også bedre se, når der kommer gæster på besøg, når lyset tændes.