30. april 2015

I dag foretog jeg kvalitetssikringen og stadeopgørelsen med Runøe og Teil (vores tømrerfirma). Vi gik en tur på pladsen, og fik talt om, hvor langt de var nået og hvor mange penge de skulle have, efter denne stadeopgørelse. Vi aftalte at det nok var omkring 17% som skulle betales denne gang.

Det er penge som vi ikke er kede af at komme af med til dem. De har murere/kloakmestre og vvs som samarbejdspartnere. Det går bare SÅ fint, og vi er så glade for at vi valgte lige netop dét firma. De er bare så dygtigte, gode at tale med, finder altid nogle løsninger sammen med os, og leverer et stykke arbejde, som vi føler er ud over det vi forventede. Det er faktisk lidt af den omvendte orden. Ofte er det bygherren som fortæller håndværkerne at de bør gøre noget bedre, men her er det håndværkerne der gør det så fint, at vi sommetider selv siger til dem at “nu er det vist fint nok”. De kan simpelthen ikke få ros nok.

Det var så fedt, at der til byggemødet både var elektriker, murermester, Teil og os. Vi havde også på forhånd fortalt dem alle, at det var vigtigt at de alle deltog, da der er så mange forskellige entrepriser, som skal koordineres.

Vi fik planlagt hvilke arbejder der skulle startes op på Lundsgårdsvej.

29. april 2015

Vi var hos FAE antenne. De sælger antenne og netkabler. Vi fik bare SÅ fin en rådgivning fra dem. Det er rart at handle steder, hvor de ved hvad det drejer sig om. Efter en masse gode råd, og en lidt mere slunken tegnebog, tog vi tilbage til huset. Nu havde vi fået materielerne til TV og internet (med kabler) i hus. Vi ønsker både at have mulighed for kabler og trådløst internet. Det skyldes at når vi streamer fra f.eks. biografen af, er det vigtigt med en så god udnyttelse af vores Internet som muligt.

27. april 2015

I dag kom alle de hårde hvidevarer som vi har købt hos Skousen. Hold nu op, hvor det hele fylder meget. Midt i storrummet står alle vores skabe til både køkkenet, bryggerset, badeværelset og nu også alle vores hårde hvidevarer.

Nu er tapetseringen i fuld gang. Det er et stort arbejde, når der er så højt til loftet. Vi fandt dog hurtigt en metode, som gik gnidningsfrit – og vores ægteskab holdt fint:-)

Mureren er stadig i gang med vores badeværelse. Det skyldes, at fliser også skal hærde inden han kan gå videre med arbejdet.

Det her er endda skabene. Da der kom hårde hvidevarer, fyldte det endnu mere  ;-)
Det her er endda skabene. Da der kom hårde hvidevarer, fyldte det endnu mere 😉

24. april 2015

I dag sker der rigtig meget. Vordingborkøkkenet skal leveres. Det betyder at vi får rigtig travlt. Heldigvis har både John og jeg fri.

Nu kommer vores køkkenmøbler / bryggersmøbler og badeværelsesmøbler.
Nu kommer vores køkkenmøbler / bryggersmøbler og badeværelsesmøbler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vores søn Valdemar og jeg, startede dog dagen med at stå i kø hos Davidsen i Odense. Det skyldes at firmet Festool havde en stand hvor de solgte de industristøvsugere som vi gerne vil have en af.

Så bliver der installeret Internet. Dét kan bestemt ikke undværes ;-)
Så bliver der installeret Internet. Dét kan bestemt ikke undværes 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er også i dag, hvor Stofanet kommer og leverer Internet. (Uh, det ville være skrækkeligt, hvis det ikke bliver installeret så hurtigt som muligt 😉

 

Nu da der er blevet installeret Internet, kan vores søn Valdemar godt have sin computer stående. Det er rart for ham at have lidt at slappe af med, når han ikke lige hjælper os.

Her sidder Valdemar og holder et "frikvarter"
Her sidder Valdemar og holder et “frikvarter”

Torsdag d. 23. april 2015

Nu er John i gang med at opsætte gipsplader i bryggerset. Det bliver altså rart at få overstået.

Gipspladerne på væggene i værkstedet er nu også sat op og spartlet 2 gange.

Her er John i gang med at opsætte gipsplader
Her er John i gang med at opsætte gipsplader

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er rart at vi efterhånden kan se, hvordan vores storrum bliver lukket til mod loftet og lukket af mod isoleringen. Der mangler dog lige en trekant op mod loftet.

Det giver lidt mere varme og vi undgår at skulle kigge på isoleringen. Der mangler dog at blive lukket af med osb, ud mod terrassen.

Det er interessant at se, hvordan lyset ser ud igennem veluxvinduerne. John har tegnet huset så vinduerne i taget ikke blænder eller giver direkte lys. I stedet for har han placeret dem således at vinduerne giver indirekte lys.

Her kan vi se, at der lige mangler en trekant op mod loftet
Her kan vi se, at der lige mangler en trekant op mod loftet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er også blevet opsat gipsplader og spartlet i biografen og gæsteværelset. Også i lysningerne.

For at kanterne i lysningerne skal blive mere holdbare, har John opsat en metalprofil. Profilet er et hjørneprofil. Det bliver opsat og spartlet og derefter kommer der tapet udenpå. Så de kommer ikke til at kunne ses.

I disse dage bliver der også lagt klinker i badeværelset. Vi er meget spændte på, hvordan det kommer til at se ud.

Her er badeværelsesgulvet ved at blive lagt.
Her er badeværelsesgulvet ved at blive lagt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gipspladerne i soveværelset er også ved at blive opsat. De kan bare ikke blive opsat alle sammen, da vi mangler at håndværkerne skal færdiggøre lysningerne.

I vores walkin closet er der ikke sket så meget. Der er kommet nogle forsyningsledninger op. Men det er også alt.

I morgen bliver vores Vordingborgkøkken leveret. Så vi har travlt med at lave plads til alle skabene. Det betyder at der bliver leveret skabe til både køkken, badeværelse og bryggers. De kommer til at fylde godt.

Tirsdag d. 21. april 2015

Nu har mureren lagt en vådrumsmembran på bryggersgulvet. Normalt må det kun lægges af to gange, og ikke af én. Men Lip har noget vådrumsmembran, som er ok at anvende i kun ét lag. Til gengæld har mureren lovet at benytte en større spartel, således laget bliver lidt tykkere end det ellers ville blive.

DSCN3254

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her ser vi hvordan det ser ud, når vådrumsmembranen er blevet påført:

DSCN3253

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I dag kom Glentevejens Antennelaug og tilsluttede os til fællesantenne. Da teknikeren så de tykke kabler vi havde fået fra Glentevejens Antennelaug, var han nødt til at hente nogle andre og større dele til at samle med. Han undrede sig over det kraftige kabel. Jeg fortalte ham, at det skyldes at kablet skulle være 90 meter langt og så var det ikke godt nok med et standard kabel.

Fredag d. 17. april 2015

I dag kom mureren og lagde klaplag på, i bryggerset. Klaplaget ligger ovenpå styropor isoleringen. Bryggers og badeværelse er de eneste rum, hvor der skal klaplag på. Det skyldes at der i bryggers og badeværelse, skal ligge fliser.

Her er mureren i gang med klaplaget som danner grundlag for anlæggelse af fliser
Her er mureren i gang med klaplaget som danner grundlag for anlæggelse af fliser
Sådan ser betondækket ud, inden mureren fremstiller klaplaget.
Sådan ser betondækket ud, inden mureren fremstiller klaplaget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herunder viser billedet, hvordan badeværelset ser ud når betondækket er støbt:

DSCN3225

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle de andre gulve bliver ”lette” gulve. De bliver opbygget af strøer, isolering og gulvspånplader.

Der er også gang i arbejdet med at isolere på loftet. Der anvender de den gule traditionelle glasuld.

Her er tømrerne igang med at lægge isolering på loftet.
Her er tømrerne igang med at lægge isolering på loftet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På væggene anvender de Knauff isolering fremfor den “almindelige” gule. Det skyldes, at tømrerne hellere vil anvende Knauff isolering, da det er lidt mindre generende at arbejde med, end det andet.

 

Her kan vi se den karakteristiske farve som isoleringen har.
Her kan vi se den karakteristiske farve som isoleringen har.

16. april 2015

I dag, var John på arbejde indtil klokken 12. Jeg har her til formiddag, været i fulde sving, med at ordne en hel masse forskellige indkøb til huset. Også returneringer af varer. Jeg havde fået lagt en masse rutex tapet til side hos Jem og Fix. Der skulle returneres en loftslem til Bauhaus (Jeg kunne købe den næsten 500 kroner i Silvan). Der skulle også hentes nogle  metalskinner til badeværelset hos Danesp. Super, at vores yngste søn er så sød til at hjælpe.

Over middag, gik vi alle hen i huset. Vi så at der var 4-5 tømrere i huset. Nogle ovenpå taget, i gang med at isætte veluxvinduer. Andre i gang med at opsætte vådrumsgips i badeværelset.

Vi havde mulighed for at få spartlet nogle af de gipsplader som John har fået sat på væggene. Desværre kunne vi ikke nå længere, da der ikke var lukket så meget af, at vi kunne gå videre med opsætning af gipsplader. Derfor blev alle de gipsplader der var opsat i hhv. soveværelset og biografen, spartlet.

Vi havde kaffe og brød med til håndværkerne. Vi har nemlig 27 års bryllupsdag i dag. Så det måtte jo give kaffe med brød – smiler.

I morgen, skal vi have talt med håndværkerne om at lukke værkstedet helt af. Ellers har vi slet ikke noget vi kan arbejde med i weekenden. Når vi taler om at håndværkerne skal lukke det af, betyder det, at de skal isolere de steder der skal isoleres, for derefter at opsætte osb. plader. Derefter kan John gå i gang med at opsætte gipsplader og jeg kan spartle. Det vil være rart at få værkstedet færdigt.

Men også storrummet er meget vigtigt at få gjort i orden. Det skyldes, at der kommer både køkken/bryggers/bad elementer, men også hårde hvidevarer på næste fredag.

15. april 2015

I dag den 15. april, var jeg lige kortvarig på pladsen. Hold nu op, hvor der blev arbejdet. Der var ikke mindre end 6 tømrere på. I løbet af dagen kom der også elektriker og VVS.

Udenfor på pladsen, lå der 6 store kasser. Jeg kunne se at der stod “Velux” udenpå. Hmmm…. Jubii. Det er vores nye ovenlysvinduer. Jeg kunne se, at de var i gang med at indsætte det første vindue. Det bliver underligt, når der kommer noget mere lys ind i huset. Men også skønt. I øjeblikket er der lidt køligt i huset. Men det ophører, når vi får isat nogle ovenlysvinduer så vi kan få lidt sol og varme ind. Men også når huset bliver lukket helt af.

 

Mandag d. 13. april 2015

I dag var vi igen i huset. Vi kan ikke rigtig komme videre før der bliver lukket mere af. Der er projekter i gang alle steder 😉

Vi sonderede, om det nu også kan lykkes at alt er klart til at vi får leveret et utal af køkken, bryggers og badeelementer d. 24. april. Samme dag, får vi hårde hvidevarer.

Her i aften skrev vi så en mail til Runøe og Teil vedr. vores bekymring. Vi fik en meget behagelig og beroligende mail tilbage om, at de havde styr på alle processerne. Hvor er det bare dejligt, at vi har en håndværkervirksomhed, der svarer så hurtigt tilbage. Også selvom arbejdsdagen er omme.

Det er et godt arbejde de leverer, og så giver det os ro på “bagsmækken”.

Ellers har vi i dag, gennemgået bygningen og checket om vores egen plan nu holder. Med meldingen fra Runøe og Teil, ser det fint ud.

Jeg skulle alligevel ud til Rosengårdsområdet, og fik den supergode ide at købe de stålskinner med hjem, der skal sættes i kanten af brusenichen. Da jeg havde fået dem købt, opdagede jeg til min rædsel, at jeg ikke er god til at vurdere vores bils størrelse 😉 Der manglede lige præcis 10 cm. i, at jeg kan have dem i bilen. Så jeg måtte aftale med den søde sælger hos Flisekompagniet (Danesp) på Rødegårdsvej, at vi måtte komme og hente dem en anden dag.

Weekenden d. 11. og 12. april 2015

Her i weekenden har vi været ude hos www.flisekompagniet.dk. Det ligger på Rødegårdsvej i Odense. Vi har handlet der en hel del før. Vi har ikke set et flisefirma, hvor vi har fået en flottere service end hos dem. Dem anbefaler vi varmt. Det er lang tid siden at vi fandt de fliser vi ville købe. De skulle hentes i Spanien, så der var lidt leveringstid på. Men vi bad om en prøveflise, som de fik hjem dernede fra. Det skulle vi ikke betale noget for. Da vi så opdagede at den ville være fin til badeværelset, fik vi bestilt alle badeværelsesfliserne dér. De har ligget på deres lager i et stykke tid. De har ikke på nogen måde skubbet på at vi skulle komme og hente dem. Dét selvom fliserne først er blevet betalt i denne weekend, da vi ikke har været der i et stykke tid. Så glade var vi for, at få vores fliser hjem.

Der skulle også slæbes gipsplader ind i huset. Der var blevet leveret 165 styk som var blevet leveret et stykke fra huset. Dem bar John og vores yngste søn Valdemar ind i huset. Heldigvis var Runøe og Teil så søde, at de tilbød at vi måtte låne den lille vogn de kører byggematerialer på. Det var vi rigtig glade for. Der skulle transporteres ikke mindre end 3300 kg. fra fortovet og ind i huset. Derudover skulle fliserne også transporteres ind. De vejer ialt 850 kg. Så mon ikke der er et par stykker som sover godt i nat? 😉

Ellers står arbejdet her i weekenden på, at opsætte skillerum i badeværelse, opsætte gipsplader samt færdiggøre de skabe som John har været i gang med i værkstedet.

Her er John i fulde sving med at opsætte skillerum til brusenichen
Her er John i fulde sving med at opsætte skillerum til brusenichen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var en stor hjælp fra John, at han må få lov til at låne en gipsskruemaskine af vores tømrere. Det var dog med tungen lige i munden, da det også kræver et håndelag at bruge den. Men efterhånden kom træningen alligevel. 🙂

Her har John været i gang med at opsætte gipsplader
Her har John været i gang med at opsætte gipsplader

Fredag d. 10. april 2015

Vi afholdt byggemøde. Runøe og Teil var repræsenteret. Og som en overraskelse, deltog vores elektriker også. Det var vi rigtig glade for. Vi var stillet i udsigt at ingen af elektrikerne kunne komme, så glæden var stor.

Der er jo rigtig meget der skal afklares i øjeblikket. Især er det på elområdet, tømrerområdet og så vores eget arbejde der skal koordineres. Vi er nået et punkt, hvor vi let kommer til at “forstyrre” hinanden. Så en god koordination og afklarende spørgsmål som besvares imellem entrepriserne, er en nødvendighed 🙂 Der er også mange ting der skal planlægges, fordi entrepriserne især i denne tid, lapper meget over hinanden. F.eks. skal det nøje overvejes, hvordan tømrerne kan lukke af med osb plader, så det er muligt for elektrikeren at få kablerne ført igennem pladerne. Og igen, hvordan arbejdet skal udføres, når John så opsætter det sidste lag beklædning, nemlig gipspladerne.

Vores opgave er så, at undersøge fugefarver, indkøbe loftslem og opsætte starten på skillevæggen indtil brusenichen. Min opgaver er som sædvanlig at gå lidt til hånde, og sørge for at alle indkøbene bliver gennemført samt at alle regningerne bliver betalt.

Dagen i dag, er også dagen, hvor der endelig kommer nogle konkrete udmeldinger vedr. den forhøjede PSO støtte vi har søgt i forbindelse med opsætning af solceller. Jeg har dagligt været inde og kigge på www.energinet.dk, for at checke, hvor langt de er nået i sagsbehandlingen af ansøgere som ønsker et forhøjet PSO. (PSO er egentlig en afgift, men kan også være en støtte til alternative energiformer).

http://energinet.dk/DA/El/Nyheder/Sider/Ingen-lodtraekning-om-solceller-til-private-husstande-indsendt-16–marts.aspx

Endelig er der i dag kommet en udmelding om, at alle ansøgninger som er korrekt udfyldt, og som er indsendt d. 16. marts, kan forvente at opnå den forhøjede PSO støtte (Jubii….). Dem der opnår støtten, vil i løbet af den kommende tid, modtage et brev om det. Vi afventer dog, da intet jo er 100% sikkert. Tænk hvis vi er nogle af dem som ikke har udfyldt ansøgningen korrekt.

Dem der opnår den forhøjede PSO støtte, får 102 øre pr. “ubrugt” kW, i stedet for 60 øre. Det lyder ikke af meget, men det betyder meget i løbet af mange år. Så vi venter spændt.

Torsdag d. 9. april 2015

Ja, der har været noget stille på dagbogsfronten den seneste tid. Men det betyder ikke, at arbejdet på byggepladsen har stået stille.

Tømrerne er i fulde gang med at opsætte osb plader, så John efterfølgende kan opsætte gipsplader. Men der har også været en påske imellem, og vi har derfor brugt noget af påsken til at få planlagt i tiden der kommer.

Vi har siden sidste indlæg, fået indkøbt materialer til nogle af de arbejdsopgaver vi har i huset. Men også undersøgt priser forskellige steder. Alene gipspladerne, skal vi bruge 165 stk. af, så stykprisen er også meget afgørende.

Vi har også fået indkøbt en masse osb plader. Det skyldes at John i påsken har været i gang med at fremstille reoler til vores værksted.

Tirsdag d. 7 og i resten af dagene i den uge, har der været tømrere på pladsen. Men også en elektriker kom og startede på at føre elkabler rundt i huset. Der var rigtig mange ting vi skulle tage stilling til. Bl.a. hvor måleskabet skal hænge, og i detaljer, hvor vores afbrydere skal være.

Vi fik dog også nogle smil på læben, da en af de elektrikere som har hovedansvaret for vores opgave fortalte os i telefonen at “han aldrig har været ude for bygherrere som flytter så meget rundt i køkkenet efter at udbudsmaterialet har været tilsendt”. Det grinte vi meget af, for det eneste vi har flyttet rundt med af køkkenskabe er, at vi har byttet om på 2 underskabe 🙂 Og vi taler om at vi alene i køkkenet har 23 køkkenskabe, så den ombytning af de 2 af skabene, burde vist ikke volde de store kvaler 🙂

Ligesom med tømrerne, var det også en sød og rar elektriker som gik og opsatte el-kabler. Vi var på pladsen ind i mellem, for at sikre os, at vi kunne få talt om nogle af de el ting som er svære at tegne ind på en tegning.

Tømrerne tog også godt fat, i de opgaver de kunne. Så det går stille og roligt fremad. Det er lidt svært at forholde sig til, hvad der bliver lavet i huset. For der er så mange ting i gang. Men det er tydeligt, at vores tømrerfirma, har helt styr på processerne. Det er bare SÅ skønt, at vi aldrig skal spekulere på, om vores tømrere nu husker det hele 🙂

Onsdag d. 1. april 2015

I dag er dagen før påskeferien for de fleste af vores håndværkere. Vi besluttede at vi ville gå over til byggeriet med rundstykker, basser og frisklavet kaffe.

Der var på det tidspunkt 5 håndværkere i fuld sving. Vores VVSèr var i gang med at installere gulvvarme i badeværelset.

DSCN3127
Her er et billede af gulvvarmen i badeværelset
Her er VVS manden i gang med arbejdet.
Her er VVS manden i gang med arbejdet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han vil senere gøre VVS arbejdet i bryggerset færdigt. I eftermiddag ved 15 tiden, kom der beton til gulvene. John var også på sin plads 🙂 Han har været i gang med at fremstille skabe til værkstedet.

John er i gang med at måle op til skabene i værkstedet
John er i gang med at måle op til skabene i værkstedet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN3145
Her er et af skabene som skal stå i værkstedet
DSCN3142
Der bliver målt op til det næste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der kom også en elektriker for at tilslutte jordforbindelse til armeringsnettet i både bryggerset og badeværelset.

På et tidspunkt var der ikke mindre end 10 håndværkere og John i gang: 4 tømrere, 1 VVSère, 1 elektriker og 4 murere, så der skete meget i løbet af meget kort tid.

Murerne fik støbt gulvene i hhv. badeværelset og bryggerset:

11 1

1111 111