21.01.2015

Byggemøde

I dag holdt vi byggemøde. Det var sammen med kloakmesteren og vores tømrere. Vores indkørsel er efterhånden noget sumpet. Vi håber på et par dages frost. I øjeblikket er der 3 kloakfolk på, og der bliver muligvis en ekstra i morgen.

Der var nogle præciseringer på tegningerne som blev gennemgået. Der blev talt om løsninger som John ikke havde set. Det var rigtig fint, at både kloakmester og Runøe og Teil, øste ud af deres erfaringer. Så nu kommer John lidt på nye opgaver med at tilrette tegningerne 😉 – Hold op, hvor er det skønt, at alle giver deres input og udfordrer os på den måde 🙂

Vi fik også talt med tømrerne om, at vi ønsker en (terrasse) dør fra badeværelset og udenfor, i stedet for et vindue. Det skal vi sørge for at få Svendborg Vinduer ændret i ordren. Det kan sagtens nås, for de er endnu ikke sat i produktion. Da soklerne under vinduerne er ens med dem under dørene, giver det ikke anledning til problemer.

John blev spurgt om han eller de andre skulle planlægge hvor de mange målere og andet teknisk udstyr som skal være i teknikrummet skal placeres. John fik fortalt at det ville han rigtig gerne. Det er hans “hjertebarn” da han selv underviser i tekniske installationer. Så han skal i gang med at lave en disponering af føringsveje i teknikskabet.

Allerede fra 2. februar, er det meningen at Runøe og Teil, skal starte deres tømrerarbejde på huset. De har planer om at starte med 3 mænd og måske en 4. mand i form af Mikkel eller Martin. Det er planen at det bliver 2 svende og en lærling.

John skal have talt med VVS´seren for at fortælle, at han ønsker gulvvarmen i badeværelset anlagt på en lidt anden måde end normalt. Ændringen er med til at give en bedre udnyttelse af varmefordelingen.

John er næsten færdig med ventilationssystemet. Han har fået talt med Runøe og Teil om, hvordan det kan passe ind i deres planer, mht. hvornår John kan komme til at montere. Det skyldes at det er vigtigt at rørene kommer til at ligge i isoleringen, og da der ikke må opstå kuldebroer, er det vigtigt at der bliver lagt lidt mere isolering på.

Vi fik talt om et et tilbud om ekstra store Veluxvinduer og en forbedret radonspærre. Da der er evidens for at radon er skyld i mange lungekræfttilfælde og vores hus bliver meget tæt, har vi valgt at betale ca. 23.000 ekstra for levering og montering af radonspærren, udover den udregnede pris for en standard radonspærre.

Der udover talte vi omkring tilbudet om ekstra store Velux vinduer.

På byggepladsen er godt gang i arbejdet. De er ved at færdiggøre den indvendige kloakering og skillevægsfundamenterne med tilhørende sokler.