11. juni 2016 – 19. juni 2016

Efter lang tid hvor vores “stjernehimmel” i soveværelset, kun har været med nogle stykker papir som skulle give os indtrykket af det færdige resultat, er det nu stjernehimlen som er i fokus arbejdsmæssigt.

Historien bag stjernehimlen er, at John havde bygget en i vores soveværelse i vores gamle hus. Den ide ville vi gerne videreføre i vores nye byggeri.

Stjernehimlen er en tro kopi, af hvordan stjernehimlen så ud på vores bryllupsnat d. 16. april 1988. John har brugt et par dage på, at bore små, mellemstore og store huller ud på pladen, da ikke alle stjerner er lige store.

Selve den plade der er lyseblå, er 1988 x 1988 mm. præcist, da målet refererer til det årstal vi blev gift.

Stjernehimlen er opbygget af et skelet (se dagbog d. 4-24. januar).

John har længe forsøgt at få mulighed for at få udskåret vores krydsfinerplader på et værksted, hvor man kan stanse dem ud med laser. Det lykkes ikke. Så John valgte at tage saven i egen hånd, og bruge hans lille dekupørsav

dav

John sad under overdækket i en hel del timer. Der er godt nok mange detaljer som skulle skæres ud 🙁 Men efterhånden blev alle udskåret.

Herunder er John ved at opsætte de første udskæringer

dav

Alle kanterne blev grundet med grundmaling som bruges under guldmaling. Begge dele havde vi fundet på nettet. Alt fik 2 gange grundmaling og 2 gange guldmaling. Vi købte også et tykt reb. Det er vigtigt at det var til at male guldmaling på. Rebet havde en diameter på 20 mm. Det synes vi var passende. Der er godt nok noget arbejde ved at male sådan et reb, men med lidt flid, bliver det faktisk pænt. Rebet vil blive hængt op som kant på den side af stjernehimlen ind mod midten.

Herunder nogle detaljebilleder:

Her bliver rebet som er malet guldfarvet, sømmet fast
Her bliver rebet som er malet guldfarvet, sømmet fast

dav dav

soveværelset med himlen i dagslys
soveværelset med himlen i dagslys
Soveværelset og himlen i dagslys
Soveværelset og himlen i dagslys

dav dav