30. juni 2016 – Afsluttende kommentarer

Nu føler vi selv, at byggeriet er vel til ende. Det har været en rejse på et par år, som nu er fuldendt. Der har været rigtig mange gode oplevelser, og MEGET ny læring, da vi selv var vores egne rådgivere.

Da det er mig som er skribenten på disse indlæg, bærer det også meget præg af, at jeg ikke altid kalder tingene ved deres rigtige navn. Det må I bære over med indtil videre. Vi har bare haft meget fokus på, at skrive indlæggene, og da John (af gode grunde) ikke har haft tid, har det været mig som har skrevet. John har dog lovet mig, at han i løbet af vinteren, vil gennemlæse det hele, og indsætte hans kommentarer og små specifikationer. Dette i respekt for, at vi også ønsker at vores dagbog skal kunne bruges både for de borgere som har lidt kendskab til byggeri i forvejen og dem som (ligesom jeg), ikke har det store kendskab.

En meget stor og dybfølt tak, vil vi dog begge to rette til de UTROLIG DYGTIGE håndværkere som vi samarbejdet med. Det er lidt utroligt at det er os som bygherrer som sommetider har prikket håndværkerne på skulderen og sagt “Øh, det behøves da ikke at være SÅ fint”. Det plejer at være modsat. Især kan jeg huske at der var et tidspunkt, hvor en af tømrerne var ved at opsætte vores Ivarplank. Jeg bemærkede, at plankerne var sat så nøjagtig på, at de lige passede over alle døre og vinduer. Jeg bemærkede det. Tømreren fortalte at det tog også lidt længere tid, men “at han hadede, hvis det ikke var lige præcis”. DET var bare skønt at høre.

Vi har begge to følt og set, at det arbejde som er udført af Runøe og Teil, og deres dygtige underleverandører, er fuldstændigt perfekt i vores øjne.

Nu skal vi i midten af august, gennemføre et 1 års eftersyn sammen med Runøe og Teil. Både John og jeg har i forvejen været HELE VEJEN RUNDT og DER ER BARE IKKE NOGET AT BEMÆRKE 🙂 Alt virker som det skal og der har ikke været knirkende gulve eller andet som vi kan gøre håndværkerne ansvarlige for 🙂 – Så der bliver ikke noget som Runøe og Teil skal komme og udbedre til 1. års eftersynet 🙂

Ovenstående var omkring RESULTATET af håndværkernes arbejde. Men vi som har gået op og ned af dem dagligt, og skulle udføre nogle småjusteringer, er en anden ting MEGET vigtigt: At PROCESSEN og SAMARBEJDET var SÅ fin og at vi havde en rigtig god kontakt med dem. Hvis en af håndværkerne så en lille detalje, som de ikke kunne få til at passe, gik de ikke bare videre, før de havde fået konfereret med John.

Selvom John havde tegnet hele huset selv, var der et par steder hvor Runøe og Teil, kom med et andet forslag som de ville foreslå, i stedet for Johns løsning. De vidste godt, at det var helt ok, at komme med ændringsforslag.

Også oprydningen på grunden var helt i top. Vi har en lille grund på knap 700 m2, og et hus på 200 m2. Så der er ikke meget “albuerum”. Men de var supergode til at rydde pænt væk efter sig. Udover dette, havde de også en voldsom ting at kæmpe med. Nemlig adgangsvejen som ikke altid var lige fremkommelig. Kombineret med at de ofte skulle bære MEGET materiale ned til vores hus.

Vi har som bygherrer også ind imellem været som man er, når der er så store værdier på spil. (Ikke altid lige nemme :-)) Vi er blevet SÅ pænt behandlet HELE vejen igennem byggeriet – Lige fra det første intromøde, til de dygtige håndværkere forlod pladsen med al deres grej og værktøj. Den rummelighed og viden som de også har kunne sætte sig ind i, mht. være bygherrer har været en rigtig god følelse.

Vi vil her på faldrebet, gerne have lov til at sende de varmeste anbefalinger til:

Tømrerfirma og byggekonstruktører Runøe og Teil v. Mikkel Runøe og Martin Teil

www.runoeogteil.dk  / Facebook: Konstruktørfirmaet Runøe & Teil

VVS firmaet Martin v. Martin Steen / www.vvspecialisten.dk

Kloakmester E. Henriksen & søn / www.e-henriksen.com/

 

23. juni – 28. juni 2016

Så er John nået til det ALLERSIDSTE store projekt. Nemlig at male sternbrædder og vindskeder. Det er det eneste i forhold til hus og terrasse, der ikke er komposit, og det eneste vi fremadrettet skal male.

Vi sikrede os at træet var godt tørt. Det blev opsat af Runøe og Teil sidste sommer og var fint tørt. John startede med 2 x trægrunder. Derefter fulgte 2 x hvid maling. Opmærksomheden var henledt på, at John ikke kom til at spilde på vores nye terrasse. Så der måtte lægges mange stykker presenninger ud.

Malingen var vandbaseret og skulle kunne holde i 15 år før næste maling. (Det er vi så ikke helt sikre på, men det er også ok for os, hvis det skal males igen om 5 år)

hdr

hdr

hdr

11. juni 2016 – 19. juni 2016

Efter lang tid hvor vores “stjernehimmel” i soveværelset, kun har været med nogle stykker papir som skulle give os indtrykket af det færdige resultat, er det nu stjernehimlen som er i fokus arbejdsmæssigt.

Historien bag stjernehimlen er, at John havde bygget en i vores soveværelse i vores gamle hus. Den ide ville vi gerne videreføre i vores nye byggeri.

Stjernehimlen er en tro kopi, af hvordan stjernehimlen så ud på vores bryllupsnat d. 16. april 1988. John har brugt et par dage på, at bore små, mellemstore og store huller ud på pladen, da ikke alle stjerner er lige store.

Selve den plade der er lyseblå, er 1988 x 1988 mm. præcist, da målet refererer til det årstal vi blev gift.

Stjernehimlen er opbygget af et skelet (se dagbog d. 4-24. januar).

John har længe forsøgt at få mulighed for at få udskåret vores krydsfinerplader på et værksted, hvor man kan stanse dem ud med laser. Det lykkes ikke. Så John valgte at tage saven i egen hånd, og bruge hans lille dekupørsav

dav

John sad under overdækket i en hel del timer. Der er godt nok mange detaljer som skulle skæres ud 🙁 Men efterhånden blev alle udskåret.

Herunder er John ved at opsætte de første udskæringer

dav

Alle kanterne blev grundet med grundmaling som bruges under guldmaling. Begge dele havde vi fundet på nettet. Alt fik 2 gange grundmaling og 2 gange guldmaling. Vi købte også et tykt reb. Det er vigtigt at det var til at male guldmaling på. Rebet havde en diameter på 20 mm. Det synes vi var passende. Der er godt nok noget arbejde ved at male sådan et reb, men med lidt flid, bliver det faktisk pænt. Rebet vil blive hængt op som kant på den side af stjernehimlen ind mod midten.

Herunder nogle detaljebilleder:

Her bliver rebet som er malet guldfarvet, sømmet fast
Her bliver rebet som er malet guldfarvet, sømmet fast

dav dav

soveværelset med himlen i dagslys
soveværelset med himlen i dagslys
Soveværelset og himlen i dagslys
Soveværelset og himlen i dagslys

dav dav