Tirsdag d. 31. marts 2015

I dag blev vi kontaktet af Runøe og Teil, vedr. den ene af de døre fra Svendborg vinduer, ikke helt ville gøre det som håndværkerne ville have den til 😉 Jeg ringede til Svendborg Vinduer, og talte med deres søde medarbejder.

Hun ville rigtig gerne have at Runøe og Teil, lige kontakter dem, med hensyn til hvordan de kan gøre indtil videre. De har nemlig ikke mulighed for at sende en mand ud, før efter Påske.

Vi gik over på pladsen, og kunne høre at Runøe og Teil, var i gang med at tale med dem. De fandt en midlertidig løsning på problemet. Så afventer vi til efter påske med den endelige løsning. Det er jo hvad der kan ske. Så er det dejligt, at det er et firma, som vi føler, tager det alvorligt.

I dag havde vi stadeopgørelse med Runøe og Teil. Vi gennemgik det arbejde der var udført. Kvalitetssikringen, bliver udført alle de gange vi er på byggepladsen og taler med Runøe og Teil om det. Hvor er det bare dejligt, at der ikke bliver sprunget over hvor “gærdet er lavest”. Deres arbejdsomhed, fleksibilitet og grundighed er utrolig vigtig for os.

Vi regner med at der allerede kommer en faktura i aften på 25% af entreprisesummen. Så kan vi få den sendt til betaling i vores realkreditinstitut. Vi synes det er er en rigtig fin måde, at ordne økonomien på, i forhold til håndværkerne. Vi har fuld tillid til dem og synes at de stiller meget høje krav. Både hvad deres  fagligehed angår, men også deres “ordentlighed” i forhold til økonomien. Det synes vi, går igennem alle deres underentrepriser også.

Nu går vi hjem og får os en tår kaffe, og planlægger resten af dagen i detaljer. Der skal bestilles hårde hvidevarer. Det gør vi naturligvis hos Skousen i Bolbro. Det er bare SÅ skønt at handle dér. De har altid gode tilbud, og hver gang vi køber hårde hvidevarer hos dem, låner vi en sækkevogn, kører lige ind til os selv, læsser af, og kører  sækkevognen tilbage igen. Det er jo skønt, at man er (næsten) nabo til sådan en forretning. Når vi flytter i vores nye hus, har vi stadig samme mulighed. Dog vil vi denne gang bede dem bringe ud, da der er tale om både Amerikansk køleskab, frysere, emhætte og en tørretumbler. Det bliver vist for hårdt at køre med en sækkevogn – smiler.

John og vores søn skal hente en masse osb plader, der skal bruges til skabe i vores værksted. Vi har med vilje italesat overfor håndværkerne, at vi ønsker vores værksted færdiggjort allerførst.

Vi vil også tage ud til fliseimportøren og finde en fugefarve som passer til vores badeværelsesgulv. I badeværelset, har vi valgt nogle vægfliser som bliver fremstillet i Spanien, som hedder “Oxo Garden Arena”. Det er en flise som måler ca. 310 x 900 mm. Den faldt vi for, med det samme.

Oxo Garden Arena
http://ceramica-delux.com.ua/shop/125/99/item_1913_3631.html

 

Som gulvflise har vi valgt en flise som hedder Rodano Taupe. Det er en gulvflise som måler 443 x 443 mm. Den synes vi passer rigtig fint til den vægflise vi har valgt. Det er begge fliser, som er fremstillet på en fabrik i Spanien.

RODANO TAUPE 59,6X59,6(A)

 

 

 

 

 

 

 

Efter 3 køreture med ialt 30 osb plader, var sønnen godt træt 😉 hvorimod John var klar til at have kørt nogle flere. Dem skal John igang med i morgen. Da vi ikke kan opsætte gipsvægge endnu, har vi valgt, at John starter med at få fremstillet de skabe der skal anvendes i vores værksted. Så får han brugt tiden så hensigtsmæssigt som muligt. Han skal nok bare arbejde med opgaven inde i det rum, hvori de skal stå. Så går han ikke i vejen for håndværkerne.

Her til aften skulle vi lige over og se, hvordan VVS arbejdet så ud. Panik – det var ikke udført. VVSéren skal lægge den sidste rørføring inden gulves støbes. Det drejer sig om fjernvarmeindgangen, gulvvarmen i badeværelset og samle alle rørerne til teknikskabet. Det trænger vist også. Jeg er glad for at det ikke er mig som skal finde rede i alle de rør.

DSCN3116

Og vi vidste at mureren skulle til at støbe gulvene i morgen. Så kan gulvene stå og hærde her i påsken. Når temperaturen er ca. 5 grader, er betonen ca. 3 gange længere om at hærde, end hvis temperaturen var 20 grader. Så det er rigtig vigtigt for de efterfølgende entrepriser, at gulvet bliver støbt i morgen.

Vi skyndte os at skrive en mail, til både tømrerfirmaet og VVS manden, omkring vores bekymring. Men py-ha. “Blækket var næsten ikke blevet tørt”, da VVS manden skrev tilbage, at der var styr på det. Han ville komme i morgen tidlig og betonen til murerne kommer i morgen eftermiddag. Py-ha. Det var en skøøøøn meddelelse. Vi skyndte os at skrive tilbage og takker for den hurtige tilbagemelding.

Da der er mange flittige og dygtige folk på pladsen, vil jeg i morgen lige gå over med noget kaffe og rundstykker og basser. Det tror jeg godt at de kan trænge til. Sådan som de arbejder og slæber materialer, får de da godt nok brugt noget energi.

Når man ser håndværkernes indsats, er vi imponerede over, hvordan de går til den. Der sker rigtig mange ting på meget kort tid i øjeblikket. Nu er John også ved at indfinde sig på byggepladsen.

I morgen, skal jeg også have givet banken besked om at de skal betale 3. stade af byggeriet. Det går vel nok stærkt 🙂

Mandag d. 30. marts 2015

I dag har vi haft meget travlt ved telefonen. Alt går i øjeblikket lige en kende stærkere, end vi føler at vi kan følge med 😉 Men det er jo selvfølgeligt positivt.

Vi har i weekenden været i gang med at kigge på priser på gipsplader til de indvendige vægge samt på osb plader til brug i vores værksted og walkin closet. Alene at skulle sammenligne priser der er udregnet i hhv. m2 meter og pladestørrelse mm, er noget vi skal være skarpe på. Men vi fandt ud af, at vi gerne vil benytte os af et tilbud som Runøe og Teil har været så søde at skaffe. Det er vigtigt at vi af hensyn til brandsikkerheden, benytter de rigtige gipsplader. Så vi benytter dem der er af kvaliteten A1 som er de plader som er godkendte til byggeriet.

Vi har også talt med Glentevejens antennelaug. Jeg ved ikke hvorfor jeg havde fået den tanke, at vi kunne få internet fra Glentevejen. Det kunne vi ikke. Vi er (sammen med mange andre), nødt til at vente til januar 2017 med at kunne få internet fra Glentevejens antennelaug. Øv . . .  men det er der ikke noget at gøre ved. Men vi har så hos Glentevejens samarbejdspartnter Stofanet fået bestilt en 40/20 hastighed på Internettet. Der bliver installeret internet d. 24. april. Vi er også i dag blevet tilmeldt Glentevejens antennelaug. Vi tog havde besluttet at vi kun vil have den lille fjernsynspakke, da vi ikke ser fjernsyn ret tit. Den bliver installeret d. 21. marts.

Vi smuttede også lige en tur på byggepladsen. Der var godt gang i arbejdet. Håndværkerne var igang med at lægge armeringsnet, i rum hvor der i overmorgen skal lægges beton. Vi har fået oplyst at mureren kommer og lægger beton i, på onsdag. Så det er vi rigtig glade for. Så kan det nemlig stå og hærde stille og roligt i påsken og så er vi klar til at der kan lægges fliser efter påske.

DSCN3105 DSCN3107

Men hvad er det, som håndværkerne har gang i? Allermest gætter vi på, at de ligger og kigger efter myrer eller andet. Vi må nok hellere kigge lidt nærmere 😉

DSCN3108

Hmmm – nej, det er sørme noget helt andet de er igang med.

DSCN3110

De er igang med sirligt at tætne radonspærren. Hvor er det bare skønt at se, at håndværkerne er så grundige 🙂

Rundt omkring kunne vi se, at arbejdet skrider godt frem. Vi fik talt med sjakbajsen vedr. det videre forløb, hvilke rum vi ønsker færdige først, hvordan vi kan selv kan arbejde i huset uden at forstyrre håndværkerne (alt for meget) osv. John og jeg gik rundt og kiggede, og forsøgte at danne os et overblik.

Vi fik oplyst at der kommer en VVSèr i dag, og at der kommer flere tømrere på byggepladsen i morgen. De kan desværre bare ikke helt gøre væggene klar til at vi kan arbejde videre før efter påske. Det er nemlig vigtigt at elektrikerne har mulighed for at lægge alle kabler mm. i én arbejdsgang. Så kan det ikke nytte, at der bliver opsat osb plader for tidligt.

Tømrerne fortalte at de har planer om, at indsætte de 3 dobbelte terrassedøre i dag. Det bliver vildt spændende. Vi har endda fået nøglerne 😉

Weekenden 28 + 29. marts 2015

Det er weekend. Også hos os. Som sædvanlig (i øjeblikket), bruger vi weekenderne på, at evaluere på ugen der er gået, samt den uge vi kommer ind i. Samtidig er der rum for alle de forskellige beslutninger der skal tages.

Vi startede med at gå en tur på byggepladsen, og finde ud af hvad der var optimalt at vi gik i gang med. Tømrerne er godt med. De kommer heldigvis også i næste uge 😉 Men ellers er vi ved så småt at kunne danne os et indtryk af ideer til indretning og vores del af arbejdet indtil huset står helt færdigt.

DSCN3087
Et kig fra biografen og ind til værkstedet
Værksted
Værksted

 

 

DSCN3082
Et blik inde i storrummet. På dette område skal der være kontor og atalier
Biograf og gæsteværelse
Biograf og gæsteværelse

 

 

 

Biograf og gæsteværelse
Biograf og gæsteværelse
Biograf og gæsteværelse
Biograf og gæsteværelse
Gæsteværelse
Gæsteværelse
Værksted
Værksted
Walkin closet
Walkin closet
Fra soveværelse og ind til walkin closet
Fra soveværelse og ind til walkin closet
Et kig til vores fugtadaptiv dampbremse (fugtspærre)
Et kig til vores fugtadaptiv dampbremse (fugtspærre)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I denne weekend, har dagsordenen været, at vi er igang med at pakke og flytte papkasserne over i det som skal blive til vores nye hus. Vi vil nemlig gerne sørge for, at vores gamle hus, hele tiden er i stand til at blive fremvist, hvis der kommer en potentiel køber.

Vi har i denne uge færdiggjort vores plan med værksted og walkin closet. Tanken var fra starten, at John selv ville fremstille nogle hylder, hvor vi så køber en masse kasser (i 2 forskellige str.), hvor kasserne så kan stå på hylderne i de 2 rum. Vi brugte et par timer på at “cykle” rundt mellem en masse andre muligheder også. Jeg fik ideen med, at vi kan købe en reol med en masse små rum. Men det endte alligevel med, at vi begge synes at den første ide vi fik, var den bedste.

John har fået udarbejdet en plan, som viser hvordan han har tænkt sig, at han vil gå frem. Den har han opsat på en tavle. For en gangs skyld, er planen ikke elektronisk. John har kun besat dage, hvor han har helt fri. Dage hvor han kan bruge nogle timer efter arbejde, er ikke medtaget. Han har planer om at være færdig ca. medio juli. Men nu må vi se. Der kan sagtens opstå situationer, hvor opgaven tager længere tid, end han regner med.

DSCN3104 DSCN3103

Vi er også i gang med at planlægge, hvornår vi skal indkøbe de forskellige materialer til byggeriet. Det er jo ikke nødvendigt at vi skal gå og falde over materialer, som måske først skal bruges om en måneds tid.

Torsdag d. 26. marts 2015

I dag var vi på byggepladsen. Der gik 2 tømrere og 2 murere.

Der var et mål som John ikke havde fået skrevet på tegningen. Men så er det jo godt, at vi lige kan komme forbi.

DSCN3072
John og Klaus er igang med at nærstudere tegningen og få angivet det korrekte startpunkt for rørføringen

Tømrerne var igang med at indsætte de nye døre og vinduer. De var også igang med at opsætte dampspærrer. De manglede noget tape som de havde bestilt for lidt af. Det skulle vist komme fra Sverige. Men det var ikke kommet endnu, så der var ikke arbejde til flere folk. Det er skønt, at håndværkerne ikke “bare” bruger noget andet tape, men at de er så omhyggelige med deres arbejde. Vi kan se, at det arbejde de udfører, bliver udført efter alle forskrifter.

DSCN3067 DSCN3060

DSCN3058

Tømrerne arbejder så sveden springer. Det samme gør vores  2 murere, som er igang  med at klargøre til at lægge beton i bryggers og badeværelse. Begge entrepriser, arbejder meget hårdt på, at den tidsplan som vi har ønsket kan gå op. Vi har fra starten af byggeriet, ønsket at vi kan begynde at arbejde indendørs pr. 1. april 2015. Og det er ingen aprilsnar 😉 Derfor har tømrerne som har det overordnede overblik, haft travlt med at sørge for at alle entrepriser, får det arbejde udført som er nødvendigt, for at vi kan begynde at arbejde indendørs pr. 1. april.

MEN… Vi må i dag i gang med at lægge vores egen tidsplan om. Det var meningen at elektrikerne skulle komme og trække kabler til vores strøm. Det er IHC system, og det skal derfor anlægges inde i væggene. Så elektrikerne er nødt til at udføre deres job, før vi kan få væggene lukket med osb plader og at vi selv kan komme til at opsætte gipsplader. Men de kontaktede os i dag og fortalte at de først kommer tirsdagen efter påske. Det var lidt “øv”. Men vi har aftalt med Runøe og Teil, at de forsøger at udføre deres arbejde, så vi har så meget som muligt at lave i påsken som muligt. Det var nemlig vores plan at indrette værksted og walkin closet, og opsætte hylder mm. Men den plan må vi lave om. Det skyldes at vi har taget en del feriedage, for at vi kan komme rigtig i gang og derfor vil udnytte vores fridage så godt som muligt.

Onsdag d. 25. marts 2015

Hold da op – Der er godt nok gang i den på byggepladsen. Der var ikke mindre end 6 tømrere på pladsen. Der var 2 tømrere som opsatte osb plader. Der var andre der var igang med at isætte døre og vinduer, og igen andre som arbejdede med at opsætte zinkkanter ved sternbrædder.

DSCN3036 DSCN3038 DSCN3042 DSCN3045 DSCN3053 DSCN3054

Det går rigtig fint fremad. Vi er også blevet lovet at de ville klargøre vores værksted, walkin closet og vores soveværelse, så vi kan få startet på nogle af rummene, når vi har fri i påskedagene.

Det var bare så fedt at se, at det første vindue var isat. Vi skulle straks prøve at åbne det. Uh, hvor vi glæder os, til det alle døre og vinduer er isat 🙂

DSCN3040 DSCN3039

I dag og i morgen, forventes det at de er færdige med at opsætte døre og vinduer. I denne uge påbegyndes dampspærre, krydsforskalling, indvendig isolering og osb plader. Dette arbejde forventes at være færdiggjort før påske.

En af de næste dage, kommer vores VVSèr ud og trækker de sidste afløb inden mureren kommer og støber gulve i badeværelse og bryggers. Vi har bedt om, at gulvene i badeværelse og bryggers, bliver støbt før påske, så der er lidt tid til at de kan hærde i ro og fred.

Arbejdet ser rigtig fint ud. Der er aftalt stadeopgørelse på fredag i denne uge. Der går vi rundt i byggeriet sammen med Runøe og Teil, og anslår, hvor meget der er bygget i procent, så de derefter kan sende en faktura til os, på endnu en rate. Samtidig med at vi bliver enige om, hvor stor en andel der nu er bygget, gennemgår vi sammen med Runøe og Teil, en fælles kvalitetssikring. Da John er på arbejde den dag, er det denne gang mig som skal gennemføre stadeopgørelsen sammen med Runøe og Teil.

Mandag d. 23. marts 2015

I dag har jeg været på byggepladsen og tale med håndværkerne. Der er et par ting som vi ønsker at få afklaret. Cheferne var der ikke, men jeg talte med en håndværker, som har rimeligt godt styr på, hvad der sker på byggepladsen.

Der er igang med at blive lagt gulvspånplade ud. Jeg fik talt med tømren om, at vi vil være meget taknemmelige for, hvis de kan færdiggøre rummene: værkstedet, walkin closet samt vores soveværelse. Det drejer sig om at vi efterhånden har temmelig mange flyttekasser som vi gerne vil have fjernet fra vores gamle hus som er til salg.

Vi ønsker også at der bliver støbt gulv i badeværelse og bryggers inden påske. Så kan det nemlig stå og hærde i påsken.

Der er også folk i gang med at lave udhæng. Det skyldes, at der er mange hænder i gang på byggepladsen, og at de tømrere som ikke arbejder inde, kan arbejde ude, for at benytte tiden bedst.

Da jeg stod og talte med en håndværker, kom en af dem fra kloakfirmaet. Da jeg talte med ham om, at det er vigtigt at gulvene bliver støbt så hurtigt som muligt, forstod jeg på ham, at de er klar så snart at de får et “go for it”. Jeg forstod også på ham, at han ikke ville være ked af at få støbt inden påske. Men nu må vi se. Vi vil ihvertfald lige kontakte Runøe og Teil, vedr. hvordan det hele kan komme til at foregå. Det er dem som har styr på det håndværksmæssige.

Vi håber også at alle døre og vinduer kan blive isat før påske. Det giver os bedre mulighed for at kunne arbejde derhenne. Vi har nemlig ingen aflåselig skurvogn eller container 😉

Jeg kunne også se det lille uheld som John har lavet derhenne i weekenden 😉 Det var blevet tapet rigtig fint. Så det må koste en “kvajbejer” når projektet er overstået. John havde i weekenden arbejdet med ventilation på loftet. Da der endnu ikke er en lukket etageadskillelse, skete der et lille uheld med at John tabte et stykke værktøj ned i stueetagen. Lige ovenpå den fine radonspærre, som håndværkerne havde udlagt. John lagde en lille seddel til hånværkerne om at de var ham som havde været uheldig. De søde håndværkere havde allerede udbedret den lille fejl 😉

DSCN3030
UPS !!! Det er godt med nogle søde håndværkere, der kan udbedre Johns små uheld 😉

Jeg har i dag haft fornøjelsen af at indbetale de 150.000 kroner som Vordingborg Køkkenet skal have for alle deres køkken, bryggers og badeværelsesskabe. Vi var i efteråret så heldige, at vi tilfældigvis kiggede hos dem, i den periode, hvor de havde deres bedste serie til salg med 50% rabat. Vi skulle bare bestille dem lige før d. 1. november 2014. Vi bestilte, men i år kunne vi se, at der var kommet lidt bedre låger. Så vi var i januar i Vejle, for at få det sidste rettet til.Det betød at vi kunne ændre vores bestilling på lågerne. i de 3 rum. Så vi var så heldige at de låger der var kommet i 2015, at dem måtte vi godt udskifte med dem som vi oprindelig havde bestilt. Dem glæder vi os til at se. I vores gamle hus, har vi et Ikea køkken. Det er vi også fint tilfreds med. Men ved Vordingborgkøkkenet, skal vi ikke engang samle skabene. Skabene kommer godt pakket ind, så der ikke sker dem noget. De monterer også lågerne fra fabrikken. Så John kan lige sætte dem ind på sokkel, og fastgøre det greb de skal have. De har endda boret for dér hvor John skal påsætte greb 🙂 Så kan det vist ikke blive lettere. 🙂

Jeg har også fået betalt de 28.000 kroner som det koster at få gravet vores el- og antenneledning ned i de 20 meter ude ved fortovet. Det var godt nok mange penge for en mand som kun skal grave 20 meter. Men der er nok ikke noget at sige til prisen. Han skal jo også sikrer sig en hel masse. Også om der allerede er gravet andet ned.

Lørdag d. 21.3. 2015

I går havde vi byggemøde. Runøe og Teil var repræsenteret. Det samme var den ene af vores elektrikere.

Tømrerne er en smule forsinkede, grundet at leveringen af sundulittpladerne var lidt forsinkede. Der har også været lidt sygdom. (Det er der mange steder i øjeblikket).

I næste uge, opsætter de osb plader og dampspærrer i de “lave” rum. Når der er opsat sider på vægge og lagt gulvspånplader indvendig, overtager vi (bygherrerne) derfra.

Elektrikerne er også klar til at gå i gang med opgaverne, men det skal lige koordineres med tømrerne. Det store samtaleemne er i øjeblikket, vigtigheden af, at alle entrepriserne taler med Runøe og Teil, vedr. reglerne for vores radonspærre. Vi har valgt at bruge ca. 25.000 kroner ekstra på, at der kommer en kraftigere kvalitet i radonspærren. Det skyldes opmærksomheden på, at der sker mange kræftdødsfald som skyldes forhøjet radon i indeklimaet. Da vores hus bliver meget tæt (lige som andre nye huse), har vi valgt, at fokusere ekstra meget på en god og kraftig radonspærre. Hvad der overrasker mig meget, er den grundighed i arbejdet med radonspærren. Hvis elektrikeren skal bore et hul igennem, eller VVS entreprisen bryder det, er der regler for hvordan utæthederne omkring installationen bliver tætnet. Det er skønt at se, hvor dygtige at håndværkerne er, og hvor stort et arbejde de gør, for at det hele skal blive i orden. De springer ihvertfald ikke over, hvor gærdet er lavest 🙂 så en stor ros til dem alle.

På billedet herunder, kan vi se den kraftige radonspærre med tapen. På billederne, kan vi se at der er fyldt noget flydende radonspærre ned i et hul som VVS manden har lavet. Det er meget vigtigt at man kun bruger radonspærre og tilbehør fra én producent, og nøje følger producentens vejledning.

DSCN3008 DSCN3011

Vi fik også talt med elektrikeren, vedr. lys i indkørsel. Det skal vi arbejde videre med.

Arbejdsopgaverne i weekenden for John, er bl.a. nogle af de opgaver som vi har talt om til byggemødet: John har været i gang med at udarbejde den sidste finpudsning af tegningerne, som elektrikerne skal anvende, når de installerer IHC i huset. Der var lige et par justeringer. Dem skulle han sende til elektrikeren. Men han mangler også at opsætte en lille smule ventilation. Det meste har han gjort i dag. Den sidste smule ordner han i morgen. Dét her er bare Johns yndlings arbejde. Jeg kan stadig huske hans begejstring over, da vi fik delene leveret. Det skyldes at John har speciale i klima- og komfort og det derfor også er indenfor hans store interesseområde.

DSCN3017 DSCN3021

DSCN3012

John vil i morgen i gang med at udjævne jorden lidt udenfor vores østfacade. Det vil gøre arbejdet for håndværkerne lidt lettere. Nu varer det ikke så længe, før John får en del arbejdstimer på pladsen. For efterhånden som håndværkerne gør deres arbejde færdigt indvendigt, giver det rum til, at John kan fortsætte.

På mandag vil tømrerne isætte døre og vinduer. Det bliver skønt at få det hele lukket af.

Torsdag d. 20. marts 2015

I dag, skulle vi tidlig op. Vi stod op klokken 2, da en af vores sønner skulle til Japan sammen med et band og spille koncerter. Så vi lovede at køre ham til banegården. Bum, bum, bum – hvad skulle vi så få tiden til at gå med, fra 3:30 til kl. 7:30 til min mand skulle køre på arbejde? Jo, vi kunne få tegnet vores værksted færdigt. John tegner skitserne til indretningen i hånden, så er det bagefter lettere at tegne over i 3D.

Vi har valgt en løsning i vores værksted som giver så meget skabsplads som muligt, er meget fleksibelt og som betyder at vi hurtigt kan rydde væk i det.

Vi indkøber eukasser i kraftig plastik, som kan stables, men som også kan vendes. 2 små kasser, svarer i omfang til én stor kasse.

I starten havde vi tegnet nogle brede hylder i begge sider af værkstedet. Men jeg kiggede efter ideer på www.pinterest.com. Der fik jeg nogle ideer om, at i stedet for at fremstille hylder til vores kasser, indretter vi to små rum i værkstedet. De er ikke store, men bliver delt op på den ene side, så der kan lukkes derind til. Det er meningen at der i det ene rum, skal være hånd- og elværktøj og i det andet rum skal der være stof og papir mm.

I aften, vil vi kigge nærmere på, at bruge lidt af de samme ideer til vores walkin closet. Det er om at man får overstået mange af disse opgaver, inden John for alvor skal over i huset og arbejde med de indendørs opgaver.

DSCN2995[1]

DSCN2997[1]

Tirsdag d. 18. marts 2015

I dag har jeg ellers fulgt lidt med i dagspressen, omkring omfanget af de ansøgninger der er indkommet til energinet vedr. ansøgning om forhøjet PSO-støtte. Som vi læser det, tyder det på, at dagens ansøgninger i går, allerede har “spist” hele portionen af PSO puljen på de 12MW. Som jeg også kan læse, ser det ud til at der bliver lodtrækning om, hvorvidt vi får en del af puljen eller ej.

I ansøgningen stod der at såfremt formularen ikke var korrekt udfyldt, ville den ikke komme med i puljen. Det fremgik også, at det var efter “Først til mølle princippet”. Begge dele har de så valgt (som jeg kan læse det), at trække tilbage. Det betyder, at selvom vores ansøgning kom igennem ved 10:30 tiden, kan vi ikke være sikre på, at være de heldige. Det kan ligeså godt være en af dem som indsendt kl. 23:59 som er heldige, da der vil blive trukket lod mellem hele dagens ansøgninger, såfremt puljen er opbrugt. Men vi krydser fingre, og har udtænkt en mulig plan B.

Tirsdag d. 17. marts 2015

I forbindelse med et byggeri, kan der hurtigt opstå ting, som der skal besluttes og handles på. Herunder er blot en status for de arbejder, som opstod inden for den forgangne uge, der skal være ekstra opmærksomhed på. Så jo, det kan til tider være hårdt, men spændende, at agere arkitekt, ingeniør, rådgiver og ikke mindst bygherre for sig selv 🙂

Tømrer – Udendørs

Der opsættes hvide udhængsbrædder og den endelige udhængsbredde justeres tilsvarende. Skotrende føres til tagrende vha. wakaflex. I de skrå afstandslister øverst på gavlene skal der nedfræses spor så ventilation sikres. Der skal opsættes zinkkant på vindskeder i stedet for aluminium.

Tømrer – indendørs

De tre yderste bjælker over bryggers skal forstærkes ved bjælkeskoene, pga. egenlast fra ventilationsaggregatet. Isoleringen på loftrum foretages i en arbejdsgang. Der udlægges ikke strøer på bjælkelaget. Tømrerne opsætter OSB plader under spær efterfulgt af fugtadaptiv dampbremse og slutteligt forskalling med centerafstand på 500 mm. Bygherren opsætter selv 45 mm isolering under lofter i forbindelse med opsætning af listeloft. Gulvspånplader brydes med en 20 mm sprække midt i døråbninger. Dette giver mulighed for at den endelige gulvbelægning, som bygherren lægger, kan monteres med en samling under dørplade. Tømrerne opsætter vådrumsplader efterfulgt af spartling.

Vand

Der nedlægges en ekstra vandledning til evt. fremtidig behov for cirkulationsledning til badeværelse. VVS manden var lidt bekymret for mere end 10 sekunders ventetid for det varme vand. I teknikrummet bag toilettet monteres et fordelerrør for det varme vand til vask og brusekabine. Der skal trækkes to vandføringer (varmt og koldt) til værksted. Der skal trækkes en ekstra vandføring (koldt) til køkken, da ikke blødgjort vand skal føres til vandhane.

Varme

Regulering af gulvvarme foretages med termostat på retur i teknikrummet bag toilettet. Radiatorer som er angivet med en bredde på 700 skal i stedet have en bredde på 600 og gøres dybere for at opnå samme hedeflade. Der var problemer med pladsen til disse.

Murer

Mureren oppudser sokkel og afskråner kant ved døre og vinduer. Mureren påfører vådrumsmembran og gulvklinker på hele gulvet og vægfliser i brusekabine.

 

Mandag d. 16. marts 2015

Pyha, i dag har jeg godt nok “sommerfugle i maven”. Det er i dag, energinet.dk, åbner for ansøgning om den forhøjede PSO-støtte. Kort fortalt, kan man i dag opnå 60 øre pr. ubrugt kW. Men i går blev der åbnet for en pulje, hvor der er en mulighed for at opnå en såkaldt PSO-støtte. Det betyder at hvis vi er heldige, kan vi i stedet for 60 øre, opnå 102 ører pr. ubrugt kW, som solcellerne producerer.

Vi havde i aftes, undersøgt, hvilke oplysninger som energinet skulle have, for at vi lever op til kriterierne for ansøgning af det forhøjede tilskud. Vi skulle oplyse om navn, adresse, cpr nr, leveringsadresse, hvilken pulje vi ansøger om (i vores tilfælde underpulje 2 som dækker private husstande), om vi vil ønske at lægge ansøgning ind på en mulig pulje til efteråret hvis vi ikke er heldige denne gang, en oplysning om at vi ikke allerede har købt og tilmeldt, mm.

Da klokken var 10, sad vi ved computeren. Det var lidt svært at finde den korrekte formular, men det lykkedes. Da vi endelig fandt den rigtige, var det ingen problem at udfylde formularen. Det blev hurtigt gjort.

Nu må vi bare væbne os med tålmodighed. Der står i vores kvittering, at vi skal regne med ca. 14 dages ventetid. Så vi må bare være tålmodige 🙁

Weekenden 7-8. marts

IMG-2015-03-08-17.43.12Så fik jeg monteres alle ventilationskanalerne på loftet. De blev skåret til med vinkelsliber og skruet sammen med selvskærende skruer. Der er tale om et balanceret ventilationssystem, så der skal trækkes to sæt kanaler: et til indblæsning og et til udsugning. Det er rart, at dette nu er gjort inden isoleringen lægges. Det næste jeg mangler er loftdyserne, som først bliver monteret, når loftet er lagt.

Det tog mig to hele dage, at gøre dette arbejde, plus en øm krop. Jeg må indrømme, at det er lang tid siden jeg fysisk har arbejdet så intenst. Op og ned af stiger, slæbe rundt med kanaler, stå i mærkelige stillinger med arme over hovedet, plus frisk vind og masser af sol. Jo det kan mærkes, men nogen siger det er sundt.

I den kommende uge, planlægger jeg at montere selve ventilationsaggregattet og lyddæmperne.

Fredag d. 6. marts 2015

Hmmm. Allerede nu, må jeg lufte mine røde ører. Årsagen til at vores tømrere igår ikke kom, var at jeg havde angivet et mødetidspunkt, hvor ugedag og dato ikke passede sammen 😉

Vi holdt derfor byggemøde med vores tømrere her i dag.

Som sædvanligt gennemgik vi punkterne på dagsordenen. Vi fik aftalt nogle afklarende løsninger vedr. vægkonstruktion, skotrende og fik kombineret vores tidsplan med deres tidsplan, således processerne kommer til at hænge sammen.

Vi fik også aftalt med dem, at det er dem som tager kontakten til Svendborg Vinduesfirma, når de kender den præcise dato for, hvornår de kan tænke sig, at få leveret døre og vinduer. Vi vil alle gerne have lukket af i huset, så hurtigt som muligt.

Ellers kører tingene jo (som sædvanligt) som de skal.

I øjeblikket, er der 3 svende og en lærling på byggepladsen. De har også bestilt ekstra køreplader, så det bliver så let fremkommeligt som muligt. Der er jo ingen tvivl om udfordringerne ved vinterbyggeri 😉

Banken har lige i dag bedt om at få kopier af vores entrepriseforsikringer med tilhørende storm og brand samt All Risk. De ønsker også en kopi af afsætningsplanen for huset.

Torsdag d. 5. marts 2015

I dag skulle vi afholde byggemøde. VVS havde ikke mulighed for at deltage. Da klokken var 14, sad vi klar sammen med de 2 elektrikere. Men der manglede noget . . .

Vi kunne simpelthen ikke se Runøe og Teil – Hmmm?

Vi ringede til dem, og fandt ud af, at de troede det først var i morgen. Vi plejer at afholde byggemøde om fredagen, så de blev med det samme undskyldt. Så vi snupper lige et byggemøde til i morgen 😉

Sammen med elektrikerne fik vi aftalt, at gennembrydningerne til de udendørs lampesteder, får tømrerne lov til at udføre. For så bliver det udført efter forskrifterne mht. produkterne.

Vi fik talt med med dem om, forskellige andre småting som lå os på sinde.

I dag fik vi sammen med elektrikerne underskrevet blanketten til at ansøge om den nye pulje på solceller. Lur mig – d. 16. marts, kl. 00,01 ligger vi nok og krydser fingre for, at vores ansøgning om den forhøjede sats for ikke-brugte kWh. Men nu må vi se 🙂

Efter byggemødet, gik vi en tur over på byggepladsen. De er godt nok nået langt. Der er blevet lagt undertag på det meste af taget. De er også startet med at lægge isolering, hvor der er loft til kip.

I aften tager vi en friaften. Vi skal hen og spise i Bolbrohallen. Det er et lokalt initiativ som betyder at man kan komme og spise med sammen med mange andre Bolbroborgere. Det lyder rigtig hyggeligt, og så får vi lige en aften uden arbejde 😉 At vi så heller ikke skal vaske op efter aftensmaden, er jo også et stort plus 😉

DSCN2623 DSCN2632 DSCN2627