28. juli 2015

DSCN3692 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her bag døren, skal “lærredet” være. Væggen består af osb plade, med en gipsplade. Jeg har derefter spartlet gipspladen og pudset den, så den kunne blive meget fin jævn. Derefter har jeg af flere omgange haft spartlet gipspladen med fin spartelmasse, og ligedes brugt meget fint sandpapir til at slibe med.

Efter spartelmassen var tør, købte jeg maling til væggen. Malingen er en rigtig god kvalitet loftsmaling, som har så lav en glans som 2. Det er meget vigtigt at vi generelt maler med så lav glans som muligt, da projektor og andet, ellers vil give genskin.

Når vi får tilsluttet elektronikken og får kalibreret det der skal, er det meningen at der skal optegnes noget mere på væggen. Det er ikke nødvendigt at have “lærred” på hele væggen. Yderst skal der være vægfarve. Udenom “lærredet”, skal der opmales en sort kant på ca. 8 cm. Det giver en pæn indramning.

En stor tak til Facebookgruppen Hjemmebiografen Projektor/Surround for alle de yderst kvalificerede svar vi har modtaget, når der har været noget som vi har været i tvivl om. Det har været til en meget stor hjælp. En af de meget professionelle, inviterede os på besøg i hans hjem på Vestfyn, hvor vi fik vist hans hjemmebiograf og hvor han forklarede en hel masse om, hvad udstyr vi skulle bruge og gav en masse gode råd til udstyr. Det var vildt godt.

DSCN3696

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henne ved hullet i podiet, skal der senere fremstilles en bred trappe.

DSCN3699

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi valgte at købe et gråt tæppe. Vi handlede hos TC tæpper på Rismarksvej. Der føler vi os altid godt behandlet. Vi valgte at påsætte tæppet på podiet først. Der var mange ting der skulle tages hensyn til. Bl.a. skulle der skæres huller til indbygningsspottene.

DSCN3697

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er John i gang med at måle om de angivne mål fra tegningen svarer overens med virkeligheden. Det gjorde de faktisk ikke helt. Og det skulle John så i gang med at korrigere, da fastgjorde stolene til underlaget.

DSCN3701

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John valgte derfor at starte med at fastgøre alle de armlæn der var til 2. række.

DSCN3705

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med hensyn til opmålingen, viste det sig, at centerafstanden mellem armlænene var beskrevet som 60 cm, men at i virkelighedens verden, var den kun på 58,5. Umiddelbart er det jo ikke noget som gør den store forskel, men da 1. række skal monteres, således at de skal rykkes i forhold til 2. række, har det alligevel en meget stor betydning.

26. juli 2015

Arbejdet med biografen skrider stille og roligt fremad.

DSCN3680

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu er podiet færdiggjort og nu da John er begyndt at male, kan vi begynde at kunne fornemme rummets størrelse.

DSCN3686

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malingen til en hjemmebiograf, er meget vigtig. Den skal helst være helt mørkegrå. Den skal have så lidt glans som overhovedet muligt. Vi har købt en mørkegrå, med en glans 5. Men det er også vigtigt at malingkvaliteten er god.

På podiet mod gulvet, samt bag ved hvor “kys og kram” rækken skal være, har vi placeret nogle skarpe lamper. De vil give noget inddirekte belysning, når biografen er færdig. Det var godt nok et problem at få dem samlet.

Hos Ikea, havde jeg fulgt anvisningerne så pærer og fatning skulle passe sammen. Det gjorde de ikke 😮  – Det betød at en teknisk designer som mig, måtte ud og forklare dem, at uanset hvor meget de reklamerede på deres website med at det hele passede sammen, var det en ganske umulig løsning. De fik efterfølgende givet deres hovedkontor besked om, at fejlen skulle rettes. Men endelig langt om længe, fandt jeg sammen med Ikea, frem til en størrelse pære som passede til indbygningsspottet 🙂

DSCN3690

24. juli 2015

Det er så dette (rode)rum der skal blive til en biograf 😉

DSCN3654

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er svært at se, at om lidt tid, er det omdannet til en biograf 🙂

Men nu er stolene lige blevet leveret 🙂 Vi har købt dem hos www.biograf-stole.dk. Det er et firma som vi har været rigtig glade for,  at vi har handlet hos. De var flinke, og meget dygtige. Nedenfor kan vi se alle kasserne med de 10 biografstole i, som lige er blevet leveret. Vi har købt stolene som er i samme gode kvalitet som i de øvrige biografer. Stoffet er uhyre slidstærkt på dem. Men hold op, hvor var de bare tunge at bære.

DSCN3658

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu er der blevet lavet skillerum, så biografen og gæsteværelset er blevet adskilt.

DSCN3678

 

 

 

 

 

 

 

 

3. juli 2015

I denne weekend, er John i gang med at opsætte et skur. Vi har fået bestilt beklædningen, men er klar over, at vi ikke når at sætte den på i denne weekend. Skuret er på 3,6 x 3,6 meter. Hældningen på taget er ca. 10 grader. Det er valgt for at få et lidt diskret  tag. Det skyldes, at når der kommer sternbrædder på, kan de skjule taget.

DSCN3643

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN3647

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN3657

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her i baggrunden, kan vi se at skuret er dækket af en presenning, indtil vi får tid til at lægge beklædning på.