29. – 31. maj 2015

John har opsat en vægreol i Walkin closet. Så nu kan jeg begynde at lægge tøj i de grå kasser og indsætte i vægreolen.

DSCN3567

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John har fået opstillet en del skabe i bryggerset. Så nu kan jeg snart begynde at sætte på hylder.

DSCN3587

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da vi er så meget herovre, har vi valgt at vi vil flytte herover så hurtigt som muligt. Da vi har en lille mis, og den skal være lukket inde i inimum 14 dage før hun må komme ud, er det rart hvis de 14 dage kan blive “overstået”, inden det bliver alt for varmt, og vi gerne vil have dørene åbnet. Derfor har John isat en dør fra storrum til soveværelset. Så kan lillemis, gå rundt i soveværelse og blive tryg der. For hun ikke kommer til at kede sig, vil hun kun få adgang til de andre lokaler, efterhånden. For 14 dage som indekat, er meget lang tid for en lille nysgerrig mis.

Da adgangsvejen op til huset havde været meget pløret og kørt til af tunge biler og materialer, samt at den nu var ved at tørre, ordnede John adgangsvejen op til huset. Det så rigtig fint ud.  😉

DSCN3562-r

26. maj 2015

I dag er det en helt speciel dag. Udover at der er meget livlig aktivitet i byggeriet, er det for engang skyld, uden vores medvirken.

John er 50 år i dag, og vi har besluttet at vi vil holde en hel dag fri.

flag1

 

 

 

 

 

 

 

 

Men imens vi har holdt fri, har håndværkerne haft susende travlt.

Fjernvarmen er i gang med at grave op. Hold nu op – det er hverken til at komme frem eller tilbage 😉

DSCN3555   DSCN3523

 

 

 

 

 

 

 

Vores VVS montør, har været i gang med at tilslutte et blødgøringsapparat. Den virker ved at man tilsætter lidt salt. Den virker som en ionbytter, således vores kalk ikke sætter sig fast i vores armaturer, vaskemaskiner, fliser mm. Vi har naturligvis ubearbejdet vand i vandhanerne, samt i vores amerikanske køleskab. Jeg har læst meget om systemet og haft kontakt til både nuværende brugere, samt vandværker, for at finde ud af, hvorvidt det er noget fusk eller ej. For det ville være ærgerligt, hvis man køber noget der er så forholdsvist dyrt (ca. 15.000 kroner) og så det ikke virker efter hensigten.

Blødgøringsanlæg
Blødgøringsanlæg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VVS montøren er også i gang med at installere vores vaske- tørre toilet. Der er godt nok mange dele der skal holdes styr på. Det bliver væghængt.

DSCN3537

 

 

 

 

22. maj 2015

I dag, har der igen været tømrere på pladsen. De er i fulde sving med at opsætte beklædning på huset. De er startet i nordgavlen, hvor fjernvarmen i næste uge (tirsdag og onsdag) skal etablere vores fjernvarme.

Vi har i dag fået opsat flere køkkenskabe, nogle skabe i badeværelset, fået nogle kasser tømt og sat i skabe.

John har også fået malet lidt i storrummet.

21. maj 2015

Så er tømrerne i gang med at beklæde huset. Det er med eternit som er vedligeholdelsesfrit. Det er noget dyrere end med almindeligt træ, men til gengæld sparer vi at skulle male udvendigt.
Så er tømrerne i gang med at beklæde huset. Det er med eternit som er vedligeholdelsesfrit. Det er noget dyrere end med almindeligt træ, men til gengæld sparer vi at skulle male udvendigt.

DSCN3485

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hold nu op – hvis jeg i går følte  mig lidt ”alene” henne i byggeriet, skal jeg nu love for at der er aktivitet på pladsen.

ACT innovation, kommer nu med alle vores solceller som skal opsættes på vores tagflade.

DSCN3484

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er som jeg ser, 3 tømrere i gang. De er både i gang med at fastgøre solceller, samt at opsætte beklædning på huset.

Solcellerne er ved at blive monteret.
Solcellerne er ved at blive monteret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elektrikeren er også i fulde gang. Jeg ser at der er elektrikere i fulde gang med at opsætte og montere solcellerne. En tømrer er i gang med at fastgøre de beslag som fastgør solcellerne.

Beklædningen er nemlig lige kommet. Da gavlen skal være klar til at fjernvarmen kan komme til d. 26 + 27. maj, skal beklædningen være i orden.

Tømrermæssigt, mangler der kun at blive isoleret en smule på loftet samt at få færdiggjort loftslemmen.

Jeg selv har lige været i gang med at spartle væggen i walkin closet for 2. gang. Så nu skal det bare tørre og slibes. Men det når jeg ikke i dag.

20. maj 2015

I dag har der været HELT stille i huset. Det skyldes, at den beklædning der skulle have været kommet i mandags, endnu ikke er kommet. Så jeg så ikke en eneste håndværker i huset.

Jeg brugte tiden før jeg tog på arbejde, med at få spartlet den sidste væg i vores walkin closet.

19. maj 2015

Efter arbejde, tog John hen og opsatte gipsplader op på den sidste væg, som lige nu var blevet forberedt med osb plader. Det var den sidste væg i vores walking closet.

DSCN3531

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imens gik jeg og pakkede ned i vores gamle hus.

16. – 18. maj 2015

I disse dage er jeg i gang med at sætte ting fra kasserne i værkstedet op på hylderne. Der er mange ting, men heldigvis også mange gode grå EU-kasser. Det hjælper på systematikken 🙂

John og jeg begyndte at tapetsere hele storrummet. Det blev vi færdige med. Så nu skal det bare tørre og så skal det males. Det var en ordentlig omgang. Tapetbanerne er næsten 5 meter lange.

Dagen i dag, er også afskedens dag. Vores yngste søn Valdemar på 19 år, har valgt, at han flytter hjemmefra i morgen. Han har fået job i London som kunderådgiver, og har derfor skaffet sig bopæl i London. Så vi er klar over, at det nok kommer til at vare noget tid før vi ser ham igen. Vi glæder os vildt på hans vegne, og håber på at han vil få en tid som giver ham nogle gode erfaringer, som han kan bygge videre på senere.

15. maj 2015

I dag gjorde John reolen i værkstedet færdig. Så nu kunne jeg starte med at aftørre alle hylderne, samt begynde at indsætte alle de kasser som skulle ind i reolen

John og jeg holdt et lille familiemøde, hvor vi talte om, i hvilken rækkefølge, vi ville arbejde os frem i. (Det gør vi meget tit – næsten dagligt). Det skyldes, at forholdene mange gange kan ændre sig fra time til time. Der hører meget planlægning med, da der er mange forskellige håndværkerentrepriser som skal koordineres.

Her er vi i gang med at planlægge de næste opgaver.
Her er vi i gang med at planlægge de næste opgaver.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vores værksted vil vi gerne have færdigt. Så jeg er så småt begyndt at tømme nogle af de kasser, hvori der er ting som skal være i værkstedet.

I resten af weekenden, vil vi fortsætte med at tapetsere i storrummet. Så kan jeg fortsætte med at pakke kasser ud til værkstedet på mandag morgen. Jeg skal nemlig først møde på arbejde om eftermiddagen.

14. maj 2015 (Kristi Himmelfartsdag)

I dag har vi tilladt os at sove meget længe. (Helt til kl. 8) Det var rart at få sovet ud. Vi har haft nogle meget lange arbejdsdage i den seneste tid.

I dag har vi været i gang med at spartle 2. gang i storrummet. Det er vel nok rart, at vi nu kun mangler at opsætte gipsplader samt spartle og tapetsere ½ walkincloset. Det er hurtigt gjort, når den sidste væg er lukket af.

Her er John i gang med at færdiggøre gipsvæggene i storrummet
Her er John i gang med at færdiggøre gipsvæggene i storrummet. Heldigvis har John fået købt et højt stillads at stå på.
Imellem disse reoler, er det meningen at der skal indrettes et lille værksted til John. Det skal senere kunne lukkes af med skydelåger.
Imellem disse reoler, er det meningen at der skal indrettes et lille værksted til John. Det skal senere kunne lukkes af med skydelåger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbejdet med reolerne i værkstedet, er ved at være færdiggjort. Nu mangler der blot at blive lavet reoler til vores walkin closet. Det kan han dog ikke gøre før end den sidste side er lukket af med osb plader.

 

Heri de grå kasser, skal vi have alle vores kreative ting liggende. Det er materialer til papir og andet.

Heri de grå kasser, skal vi have alle vores kreative ting liggende. Det er materialer til papir og andet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På vej på arbejde i dag, var jeg forbi en som havde en herre gine til salg. Den ville John gerne have til hans kjole og hvidt. Den kan fint stå i vores walking closet. John har dog forsøgt at være lidt vittig, ved at sætte hans lilla sikkerhedshjelm på hovedet af “manden”

DSCN3475

 

 

 

 

 

 

 

 

Også vores børn hjalp lidt til. Valdemar har hjulpet rigtig meget. Kalle har haft meget travlt på det sidste, så vi har ikke ville gøre så meget brug af hans hjælp.

Her er Kalle ved at give en hjælpende hånd med malearbejdet.
Her er Kalle ved at give en hjælpende hånd med malearbejdet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valdemar i gang med at tapetsere
Valdemar i gang med at tapetsere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selv en "sej" fyr, kan have behov for et lille hvil. Den er Fifi med på :-)
Selv en “sej” fyr, kan have behov for et lille hvil. Den er Fifi med på 🙂 – Hun elsker at hjælpe til med at sove til middag 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Køkkenet skrider også langsomt - men sikkert frem.
Køkkenet skrider også langsomt – men sikkert frem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heldigvis har John fået indrettet et skab som er hans. Det kan han bruge, hvis jeg er på arbejde og han skal spise alene.

Ravioli og Odense Pilsner - fint til når "huskokken" er på arbejde :-)
Ravioli og Odense Pilsner – fint til når “huskokken” er på arbejde 🙂

 

13. maj 2015

John var i fulde sving med at opsætte reoler i værkstedet. Vi har lige fået leveret en masse store og mindre grå EU kasser, af kraftig plastik, som vi vil bruge i vores værksted og walkin closet.

11. maj 2015

I dag er VVS manden i gang med at opsætte en cisterne til vores toilet. Han fortæller at han meget tit har opsat sådanne, men aldrig prøvet at opsætte det i et walkin closet.
DSCN3395
Det skyldes, at John ønsker at der skal være bedre muligheder for at tilgå de ting der er ved cisternen, såfremt der sker et eller andet som medfører at der er en lille del der skal udskiftes. Cisternen bliver opsat imellem reglerne i skillevæggen, således den ikke bliver synlig på badeværelset.

Også elektrikeren er i fulde sving. Han er i gang med at opsætte afbrydere, lampesteder samt starte med at opsætte et panel med IHC i bryggerset.

9. maj 2015

John fik arbejdet lidt mere med reolerne i værkstedet.

Valdemar og jeg fik afleveret en masse affald til nærgenbrugsstationen fra vores nye hus.

Jeg fik en glædelig opringning på mit arbejde. Det var Valdemar som ringede og fortalte at han nu også havde malet vores bryggers 2 gange. Hvor er det bare dejligt, med sådan en ung gut, når man lige føler behov for en hjælpende hånd eller 2.

8. maj 2015

Vi fik færdiggjort tegningerne af skabene til vores værksted, af de skabe der mangler. Vi ønsker at der i vores værksted, bliver fremstillet et par “ekstra rum”. Det ene rum, skal indeholde alt det vi skal bruge af papir og redskaber dertil. Det andet rum, skal indeholde alt det værktøj som vi hyppigt bruger. Der er plads til en borestander og andet værktøj som kan stå fremme hele tiden. Det er der fint plads til, i “ekstra rummet”.

Der kom en vurderingsmand fra Realkredit Danmark for at besigtige byggeriet. Han var tilsyneladende tilfreds med det. Det virkede som om, at han var enige med os i, hvor langt byggeriet var nået.

Der er godt gang i taglægningen. De er startet på østsiden. Vi har valgt eternit tagsten. Det er B7. Grunden til at vi netop har valgt den slags er, at de ikke er helt symmetriske. Det betyder at toppen og bunden er forskellige. Toppen er lidt mere spids end bunden er. Pladerne er heller ikke så lange, så de minder mere om “rigtige” tagsten.

Her er tømrerne begyndt at lægge taget
Her er tømrerne begyndt at lægge taget

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har valgt at alt udvendigt metal til huset, skal være galvaniseret. Det gælder både skotrende, tagrender og nedløbsrør.

Jeg skulle på arbejde om eftermiddagen og aftenen. Jeg ryddede lidt væk. Jeg blev ringet op af Nem forsikring, vedr. entrepriseforsikringen. Hun ville bare lige høre, hvordan det gik. Vi havde en fin og god snak.

Jeg blev så overrasket, da medarbejderen der har med vores entrepriseforsikring at gøre, spurgte mig om vi har venner eller familie til at hjælpe med at arbejde i huset. Jeg spurgte hende, hvorfor hun stillede spørgsmålet. Hun fortalte at det var fordi at jeg skulle være opmærksom på, at hvis vi har venner som hjælper til, og de kommer til skade, er det automatisk dækket af vores entrepriseforsikring. Det blev jeg meget overrasket men også glad for. Dog er der noget med, at for at forsikringen dækker, må der ikke udføres privat arbejde for mere end 400 timer. Hvis en af vores venner hjælper med et eller andet, og vennen kommer til skade, er det dejligt at man er bekendt med den.

Hun fortalte at forsikringen ikke dækker håndværkere, da de skal have deres egne forsikringer.

Hun henviste mig til at jeg kunne finde ordningen på webstedet:

http://www.naersikring.dk/Arbejdsskadeforsikring/400-timers-reglen.aspx

Det er sådanne informationer, som vi i hver fald ikke var klar over. Derfor er det så dejligt, at forsikringsselskabet selv er opsøgende i forhold til at give informationen videre til os som bygherrer.

Jeg blev så glad for opringningen. Jeg har i de mange år hvor vi har haft Nem-forsikring, ALDRIG følt mig dårlig behandlet. Derfor var det også Nem Forsikring som var vores 1. prioritering at spørge vedr. entrepriseforsikring.

Alle de medarbejdere vi har talt med i de mange år hvor vi har været kunder, har været meget søde og kompetente at tale med. De har givet en god faglig rådgivning. Jeg har dog også mulighed for, lige at snige en lille reklame ind på sitet. Nem forsikring, finder I på https://nemforsikring.dk

Valdemar fik malet biografen, gæsteværelset og bryggerset 2 gange. Så det var en træt ung mand, der lagde sig til at sove om aftenen 😉

John fik opsat gipsvægge over øjenhøjde, samt fik spartlet det sidste over biografen, gæsteværelset og badeværelset, samt ind mod soveværelset.

Alt i mens fik jeg tapetseret i bryggerset

Vi fik kontaktet den sidste forsyning som mangler. Nemlig fjernvarmen. Men de kommer og graver op i slutningen af maj. Det passer os fint. For der har elektrikerne fået transporteret solceller til huset, og R&T har fået leveret den beklædning der skal uden på huset.

John skal også i gang med at samle al den dokumentation der skal bruges til at dokumentere byggeriet. De skal nemlig indsendes og godkendes, inden huset kan blive færdigmeldt, og dermed indflytningsklart.

2. maj 2015

Valdemar og jeg arbejdede videre. Valdemar fik malet i biografen og gæsteværelset.

Jeg fik opsat tapet i soveværelset. Jeg fandt faktisk ud af, at rutex er lettere at opsætte selv. (Der er også kun 2,7 meter til loftet i de almindelige rum). Der imod er det ikke let at opsætte selv, når det er med meget højt til loftet.

Alt imens, går John og knokler med køkkenet. Så der er gang i den flere steder.

DSCN3341

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vores anden søn Kalle, var også i gang med malekosten. Han havde lige mulighed for at hjælpe lidt til den ene dag, da han ellers har en meget travl dagligdag selv.

DSCN3342