22. + 23. juni 2015

D. 20. juni, startede John med at lægge gulve. Status er her d. 23. juni, at han i går fik lagt gulve i vores walkin closet og soveværelse. I går begyndte han at lægge gulv i storrummet. Han håber at blive færdig i dag. Det er et stort gulv at lægge, og derfor har han afsat 2 dage til det.

Vi lægger et helt billigt laminatgulv. Det skyldes, at vi ikke helt ved, hvordan vi vil bruge huset. Vi havde talt om at lægge linolium, men det er forholdsvist dyrt. Vi vil derfor bruge et par år på at vi ser, hvordan indretningen bliver optimal. Når vi så har fundet ud af, hvordan møblerne skal stå, kan vi derfor bedre finde ud af, hvordan et evt. mønster kan se ud i forhold til møblerne.

Jeg er i fulde gang med at tømme vores gamle hus, og sætte på plads i det nye.

I dag d. 23. juni, har elektrikeren været her. Han har opsat vores inverter, og den virker fint. Det eneste at elektrikeren nu mangler, er at opsætte lys ved vores indkørsel og tilslutte emhætte.

20+21. juni 2015

I denne weekend er jeg meget på arbejde. Men jeg har mulighed for at gå lidt til hånde og sætte i skabe og skuffer.

John har malet de sidste 2 vægge i storrummet, lavet vores køkkenbord helt færdigt, og er nu begyndt at lægge laminatgulve på. Vi har valgt at købe et billigt laminatgulv, indtil vi ser hvordan vi indretter os. Vi har i tankerne at vi om et par år, måske kan finde på at lægge linolium på gulvet. Derfor er det ikke noget vi vil ofre så mange penge på.

Jeg har været undersøgende omkring loftbeklædninger og købt nogle småting ind. Jeg har hentet et enkelt brædt som John kunne prøve at save over, og se om det er håndterbart. Det er et hvidt brædt, med struktur i. Det er 30 mm. bredere end de almindelige listelofter som vi ellers har haft i tankerne at opsætte.

Her da jeg kom fra arbejde kl. 22:15, var John lige ½ time før, blevet færdig med at lægge gulvet i vores walkin closet og soveværelse. Det bliver skøøøønt, når vi kan få vores egen seng herover, i stedet for den 3/4 seng (som boksmadras) vi har nu.

19. juni 2015

I dag er dagen, hvor Runøe og Teil, kommer for at lave afleveringsforretning på vores hus. Nu er alle håndværkerne efterhånden færdige. Martin Teil kom allerede kl. 6:45. (Det var godt nok tidligt). Men det er altid hyggeligt at se nogle dygtige håndværkere. Han havde inden han kom ned til os, sørget for at komme græsfrø på de områder oppe ved den gamle renserigrund, hvor deres containere havde stået og ødelagt græsset. Ligeledes har Runøe og Teil fået fjernet det gamle hegn rundt om renserigrunden, og lavet et helt nyt hegn 🙂

Afleveringsforretningen gik rigtig fint. Vi kunne jo kun rose dem for det de have arbejdet med. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med dem og deres underleverandører. Det har stor betydning, at vi har følelsen af at vi ikke skal kæmpe for vores ønsker til byggeriet, men at håndværkerne (både kloak, murer, vvs og tømrerne), har været så gode til at bidrage med deres erfaaringer, hvis der er nogle ting som de mente der kunne gøres anderledes. Det er bare guld værd. Vi kan kun anbefale dem på det varmeste 🙂

I dag var dagen hvor vi fik den glædelige nyhed, at vores overmontør accepterede at købe vores inverter fra det sted som der har dem på lager. De vil give besked i næste uge (mandag) når de har dem, med henblik på at aftale en dag hvor de kommer og opsætter den.

John og jeg er i fulde gang med at installere vores tøj i vores walkin closet.

16+17. juni 2015

I disse dage, er vores murere ved at opmure vores sokkel til huset. Vores golden retriever Fifi, synes det er vildt skønt, at håndværkerne er nede i hendes højde. Det benytter hun sig af.

DSCN3634 DSCN3632

 

 

 

 

 

 

 

 

I mens, er John og jeg i fulde gang med at få pakket ting i kasser fra Rømersvej.

Onsdag, fik vi den glædelige oplysning, at alle papirer vedr. salg af vores gamle skole på Rømersvej er gået helt i orden. Det var en dejlig oplysning. De nye ejere er nogle helt unge mennekser, som virker utrolig søde. Vi håber at de bliver ligeså glade for huset som vi har været.

Det er egentlig lidt skægt at tænke på, at vi lige nu, ejer både Bolbros ældste bygning (fre 1885) og Bolbros nyeste hus. Derudover har vi købt Danmarks mindste hus som ligger i Assens. Det “hus” har vi lavet til fritidshus. Det er kun 12 m2 og ligger på en grund på omkring 40 m2. Det har været et gammelt pumpehus, som John selv har renoveret. Der er i det ene lokale, både en ende til køkken, med køkkenelementer, induktionskogeplade, køleskab og ovn. I den anden ende, står der en sovesofa som kan trækkes ud. I midten står et lille spisebord med plads til 2 personer. Der har også været mange nede og kigge i tidens løb.

Vi fik også at vide, at vores inverter til solcellerne først kan leveres d. 2. juli tidligst. Det er vi så ikke helt tilfredse med. Vi har meldt tilbage, at de har vidst det så længe, at det ikke er noget som må ske. Der var også noget roderi, om hvem der havde bestilt inverteren og hvornår. Det satte vi os for at opklare.

Inverteren er nødvendig at have, før vi kan få glæde af vores solceller, da det er det apparat som kommunikerer med Energi Fyn.

Overmontøren fortalte at han havde ligget vandret i 2 dage for at fremskynde leveringen af inverteren. Men vi Googlede modellen, og fik i løbet af 15 minutter, lovning på, at elektrikeren måtte ringe til dem, så ville de have den i løbet af en dags tid.

12. juni 2015

I dag, har jeg fået olieret vores køkkenbord en sidste gang. Der kom også et lille visit fra en af vores naboer. Det er nu altid så hyggeligt.

John har været på nærgenbrugsstationen med det sidste affald, murerne er blevet færdige med at pudse sokkel, og mangler nu kun en lille klinke i badeværelset.

Vi skal prøve at indrette lidt og rydde lidt væk. Vi har inviteret nogle mennesker i aften til mad. Det er mennesker som vi ikke har set længe. Selvom der ikke er lagt gulv og kun har gulvspånplader, er det ikke et problem. Gulvet er jo fint og plant. Så det bliver helt rart med en hyggeaften uden at skulle arbejde 🙂

Vi har lige talt med Runøe og Teil. Der mangler nemlig at blive tilsluttet en kogevandhane og opsat nedløbsrør. Men det kan vores VVS` er først tirsdag og onsdag.

På næste fredag, bliver der holdt afleveringsforretning med Runøe og Teil. Der vil vi sammen gennemgå, om der skulle være noget som vi i den næste uge opdager der mangler eller skal udbedres. Men det bliver minimalt, hvis der overhovedet bliver noget. Mage til godt arbejde og omhu, skal man godt nok lede længe efter. Vi føler at vi har haft en rigtig god dialog med Runøe og Teil samt deres underleverandører. 🙂

Når vi har holdt afleveringsforretning, er det tiden for den sidste stadebetaling. Vi var enige om, at de sidste 10% af entreprisesummen vil blive betalt, når afleveringsforretningen er gennemført 🙂

11. juni 2015

I dag har er murerne begyndt at pudse vores sokkel på huset. Det medfører en meget stor forskel på huset, når det er gjort.

Her er mureren i gang med at pudse soklen på huset.
Her er mureren i gang med at pudse soklen på huset.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.... Men heldigvis har han dog også tid til at klappe Fifi lidt ;-)
…. Men heldigvis har han dog også tid til at klappe Fifi lidt 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elektrikeren er nu færdig med at installere IHC. Det er så dejligt at vi føler at der kommer en så kompetent og behagelig elektriker ud. Især når der er tale om funktioner, hvor det er en klar fordel, at vi har en god kommunikation.

Efter installeringen, fik vi et A4 ringbind, hvor elektrikeren har angivet hvilken kontakt der gør hvad 😉

Jeg skulle på arbejde om eftermiddagen, men John og jeg fik opsat vores “guld” tapet i hhv. walkincloset og vores soveværelse. Det var en rigtig lækker tapet at arbejde med. Først skulle vi lime væggen med tapetlim (ikke det celluloselim vi køber i pakker), men det i spande. Derefter skulle vi opsætte banerne. Det er tykt tapet, så det var let og hurtigt at sætte op.

Tapetet har vi købt hos Tapet Nyt, Ejbygade 12, 5220 Odense SØ. (tlf: 66 14 28 70).

Han har ingen webiste, så vi tog derud. Vi fik den skønneste betjening, vi kunne ønske. Han havde styr på alt, og havde et meget stort udvalg i tapet. Han delte med glæde ud af sin viden. Derfor vil vi med glæde anbefale ham.

Ellers fik John god hjælp af en vi kender i Bolbro, til at få flyttet et par ting herover.

Lige meget hvor travlt vi har, er det altid hyggeligt at få en god snak med en af vores nye naboer 🙂

DSCN3631

9. juni 2015

I dag har det været en dag, hvor vi virkelig har kunne se en forskel fra vores husprojekt morgen til her i aften sent.

John fik færdiggjort vores bordplader i køkkenet og isat vask og kogeplader samt installeret vores opvaskemaskine. Vasken er købt ved Vordingborgkøkkenet sammen med vores køkkenskabe. Min opgave var at oliere køkkenbordene. Jeg var faktisk overrasket over, hvor pænt det blev.

IMG 2015-08-03 07.35.40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mens jeg lige var hjemme i vores gamle hus, fik John ryddet pænt op i vores storrum og kørt  på nærgenbrugsstationen.

Elektrikeren var her for at programmere vores IHC. Vi havde på forhånd bestilt en fast IP adresse, efter elektrikerens besøg i går. Der var lige lidt arbejde for elektrikeren i, at få det hele til at virke. Men det lykkes til sidst. Vi fik hentet vores app i google play og fik startet med at prøve at tænde og slukke lyset via vores mobiltelefon. Elektrikeren kommer igen i morgen. Nu er klokken næsten 00:30 og vi vil til at gå i seng.

 

8. juni 2015

I dag har tømrerne været i gang. De har monteret vores loftslem færdig. De er godt i gang (og næsten færdige) med at rydde væk ude ved vejen. De havde forventet at være færdige i dag.

Men da loftslemmen drillede lidt, og de samtidig var alle vores døre rundt for at checke om de var for stramme, tog det lidt mere tid end de forventede. De kommer derfor i morgen og sætter bånd ved døre og vinduer, samt rydder det sidste væk på grunden.

Men py-ha. Dagen i dag, er også dagen, hvor jeg har været meget forvirret over at det roder lidt over det hele, og at tingene også i dag driller lidt. Heldigvis er John en meget tålmodig mand. Han synes ikke at det er så galt 😉

Vi talte lidt om det, og var enige om, at selvom der er mange projekter i gang, så sker der pludselig en masse. John har det store “forcromede” overblik og tålmodigheden. Så det skal nok gå det hele.

Jeg fik lige kogt lidt rabarbergrød som vi lige har fået her i aften.

Tømrerne kommer i morgen tidlig kl. 7 og elektrikeren vil komme lidt senere.

Vi har fra vores antennefirma, nemlig Internet fra Stofa. De forlanger at der skal være en fast IP adresse til vores Internet, i stedet for en dynamisk. Det er fordi at når vi skal have IHC, skal der være en fast IP adresse. John var ikke lige hjemme da jeg talte med elektrikeren om det. Elektrikeren kunne nemlig ikke forstå, at vores IHC ikke virkede. Men da jeg nævnte for ham at vi har dynamisk Internet, så fandt han ud af hvorfor det ikke virker.

Men heldigvis kan vi få fast IP adresse fra Stofa, ved at betale et oprettelsesgebyr på 99 kroner og et fast månedligt beløb på 29. kroner. Det vil de få bestilt i morgen.

7. juni 2015

I dag har vi været i gang med mange projekter. John har været i vores have på Rømersvej og slå græs, og jeg har vandet de blomster der står i krukker rundt om på grunden.

Det er også en af de dage, ligesom de foregående, at der har været rigtig mange ting som har drillet. Det har været projekter vi har været i gang med som har drillet lidt, eller hvor vi har opdaget at vi har manglet en dims.

Men de projekter der er blevet færdige, er vores  bryggers ø, hvor vi har fået monteret en dobbeltvask og et armatur med udtræksslange. Da vi har skuffeskab hvor vasken skal være, har John været nødt til at blænde den øverste skuffe af, så det nu blot er en “narreskuffe”. Han ville gerne undgå at rørene og afløbet fra vasken forstyrrer den næste skuffe for meget. Derfor har han monteret afløbsrørene så de ligger dels på den indvendige side af skufferne og dels ligger på den udvendige del. Det betyder nemlig, at skufferne stadig kan bruges. Der bliver til sidst sat en pæn plade, som så kan skrues af, når John har behov for at rense vandlåsen mm.

Her ligger John og samler rørerne til vores bryggersvask. Han lader dem gå lidt "bagud" i forhold til den allerede monterede bagplade. Efterfølgende opsætter han en ny. Det giver mulighed for så optimal brug af vores skuffer som muligt.
Her ligger John og samler rørerne til vores bryggersvask. Han lader dem gå lidt “bagud” i forhold til den allerede monterede bagplade. Efterfølgende opsætter han en ny. Det giver mulighed for så optimal brug af vores skuffer som muligt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi er også kommet lidt videre, i forhold til vores køkkenbord. I morgen skal der saves ud til vask og komfur. Så kan jeg komme i gang med at oliere køkkenbordpladen. Jeg har allerede øvet mig på et stykke overskydende træ. Vi er blevet anbefalet at oliere køkkenbordpladen. De andre gange har vi blot slebet den og givet den skibslak. Men mange anbefaler olien. Så vi tog til Silvan og fik en dygtig medarbejder til at hjælpe os.

Når vi skal oliere en bordplade skal vi først aftørre bordpladen med noget trærens. Derefter skal den tørre. Når pladen er tør, slibes med en korn 150. Når det er gjort, kan man give godt med olie på bordpladen. Enten med en pensel eller en mikrofiberklud. Man lader pladen suge i ca. 20 minutter og går hen og giver mere olie, der hvor det trænger. Til sidst poleres pladen.

Jeg selv har ordnet en masse poser rabarber fra vores gamle have. Inden der kommer nye ejere og overtager huset på Rømersvej, vil de rabarber være kedelige. Så kan vi jo ligeså godt få lidt rabarbergrød ud af anstrengelserne 🙂 Det er meget sjældent at John giver udtryk for hvad han lige kunne tænke sig, men jeg blev ikke i tvivl om, at John ønsker at jeg skal lave rabarbergrød. Gerne så hurtigt som muligt 😉

I dag troede vi faktisk, at håndværkerne var helt færdige. Men det nåede de ikke. De kommer i morgen og arbejder videre.

Tømrerne mangler at opsætte trappelem, fugebånd og rydde væk. Både på vores grund, men også på den grund som de har fået lov til at anvende til at have deres materialecontainer samt deres mandskabsvogn stående.

VVS mangler at opsætte vores kogevandhane, når vi er klar til det, samt at opsætte nedløbsrør.

Mureren mangler en lille stykke sokkelkant, samt at pudse vores sokkel udvendigt.

Elektrikeren færdiggør deres arbejde, efterhånden som vores arbejde skrider frem. Han kommer i morgen og tilslutter vores lampeudtag på loftet.

6. juni 2015

Hold op hvor det regner. Det regner bare hele dagen. Men John har fået tilsluttet vores opvaskemaskine, så jeg kan starte med at bruge den.

Han har også været ude og købe ind til vores walkin closet. Han har købt galvaniserede rør som skal bruges til vores bøjletøj.

Han er også gået i gang med bord, vask og armatur i bryggerset.

Jeg selv, går og vasker en hel masse op. I forbindelse med vores igangværende flytning, har jeg købt nye spisestel og bestik og andet som skal vaskes op

4. juni 2015

Tømrerne som har været her hele dagen, er nu (næsten) færdig med deres arbejde og mangler stort set kun den udvendige oprydning. De klarer resten på mandag.

DSCN3581

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN3589

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elektrikeren har lige været her og opsætte diverse loftsudtag, og vvs manden har så fint, været hele vejen rundt for at opsætte radiatorer.

Det vi mangler nu fra håndværkernes side er, at de kommer og opsætter en enkelt sokkelflise (jeg havde købt én for lidt), samt at de kommer og pudser vores sokkel rundt om huset.

Elektrikerne mangler at opsætte en inverter. Den er i restordre, men kommer forhåbentligt inden så længe, så vi kan få glæde af den forhøjelse af PSO afgiften som vi har fået tilsagn om. Den medfører at vi vil få 102 øre pr. ubrugt enhed, i stedet for 60 øre.

Elektrikerne er også i fulde gang med at programmere vores IHC.

Nu er der ro på. Om et øjeblik, skal vi ned i byen og hente bordplader. Derefter kommer turen til (igen) at hente en masse kasser samt vores opvaskemaskine.

Vi har dog været rundt om huset, og kigget. Det er meget positivt. For alt passer bare sammen 🙂  al beklædning er blevet opsat så smukt.

1. – 3. juni 2015

Meget arbejde for os begge. Men har måtte en tur hjem på Rømersvej for at pakke mere. MEN, men, men – hold da op, hvor det regner. Det står bare ned i stænger. Det betyder at der vil gå et par dage før vi kan få vores flyttekasser som er pakkede, med over på Lundsgårdsvej.

Og øv – den vej som John så fint har revet og brugt et par timer på, ser igen bare ikke pæn ud mere 🙁 så den kommer han til at rive en anden gang.

Vores tømrere, har også deres problemer med at fragte deres byggematerialer fra vejen og op til vores hus.