22. maj 2016

Nu er tiden kommet til det sidste store stykke arbejde. Nemlig at fremstille og opsætte inddækning af vores 6 store velux vinduer.

Tiden er godt nok lidt imod os. John og jeg har begge meget arbejde og bestyrelsesarbejde. Og vi er nok også ved at være lidt “matte i sokkerne”, så vi har også valgt at holde et par fridage en gang i mellem.

Vi valgte dog at give os selv god tid, og ikke stresse. Selvom John selv skar alle inddækningerne ud af noget hvidt mdf plade og påsatte hjørnelister, tog det kun ca. 4-5 timer i arbejdstid. Det var ikke så slemt som forventet. Dog tog arbejdet med at opsætte og nedtage stillads, også noget tid.

Det ser nok lidt underligt ud, med de hjørner. Men det skyldes at når man monterer plader opad og får dem tilpasset fint i de profiler der er ved vinduerne, sidder de ikke mere i spænd, end de vil falde ned, hvis der ikke er noget der holder på pladerne, indtil John fik sat hjørnelisterne på.

Vi har valgt hvid mdf plader, og hvide kanter, da det giver mere lys. Udover dette, er vores loft også hvidt og ikke RAL 9010 (knækket hvid) som vores vægge.

dav

dav

Vi har valgt at få velux vinduer, hvor glassene er nanobehandlet. Det skyldes at snavs lidt lettere falder af, af sig selv. Vi har ikke valgt automatisk luk op/i, men det vil vi senere tilkøbe. Det er rimelig kostbart. Men til gengæld, har vi valgt at købe 6 x mørklægningsgardiner. Det skyldes, at det meget let kan blive meget varmt på en solrig sommerdag. Når vi bruger mørklægningsgardinerne, har vi derfor mulighed for at holde noget af varmen ude. Det virker også meget fint.

dav

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det samme gælder også ved de 2 vinduer som sidder ovenover vores arbejdsstation med vores computere. Der er det også rart at kunne mørklægge, efter behov.

13. maj 2016

Ak ja. Nu er den lille model af huset som John har fremstillet i tyndt træ mm. ved at have gjort det gavn den skulle. John mente at den nu skulle på nærgenbrugsstationen. Det var jeg ikke helt enig i. Men jeg nåede lige at få det sidste billede af modellen. Den har været til rigtig god gavn. Både når vi selv havde behov for et overblik, men også i forhold til vores samarbejdspartnere. Det giver lidt ekstra fornemmelse for byggeriet, når vi både havde byggeriet som 2D og 3D tegninger og også som model.

dav

5. maj 2016

Nu er tiden omsider kommet, hvor der sker lidt med noget nips og pynt. (Lige noget for mig) 🙂

Nu kan vi endelig få alle de solcelledimser og andet frem, som jeg købte sidste år. Så nu er det klar til at blive fordelt.

hdr

John får hurtigt opsat vores pavillion, så vi kan komme til at sidde i tørvejr, i så fald at det skulle komme til at regne.

dav

mde
Det er mit påfund med de lystræer – John er knap så vild med dem 😉
John fik hurtigt produceret 4 stk. kapillær skjulere i samme materiale som terrassen er fremstillet af.