30. oktober 2014

Entrepriseforsikring

At være egen rådgiver, kræver at man sætter sig ind i en hel del. Et eksempel er forsikringsspørgsmålet. Vi er lige blevet bekendt med, at når man bygger et nyt hus, skal der tegnes en entrepriseforsikring.

Jeg talte med en rigtig sød medarbejder i vores forsikringsfirma (Nem forsikring). Hun fortalte mig om at vi skal have en entrepriseforsikring samt en brandforsikring. De to forsikringer koster ca. 11000 kroner for en periode på knap et år. Når byggeriet er færdigmeldt, vil forsikringen overgå til en almindelig villaforsikring.

Hun fortalte mig at det er MEGET VIGTIGT, at vi får oprettet forsikringerne FØR vi tager det første spadestik. Ellers vil vi få afvist tilbudet om en entrepriseforsikring. Jeg lovede hende, at jeg ville sende myndighedssættet til hende så snart John var færdig med det. Det skyldes, at hun så kan få hendes byggesagkyndige til at kigge sagen igennem og gøre det indledende arbejde med at klargøre forsikringerne så de lige er klar til at underskrive, når vi får vores bygningstilladelse og lige før vi starter byggeriet.

28. oktober 2014

Vi skal tale med 2 forskellige elektrikerfirmaer vedr. solceller og smart belysning.

Vi har også valgt at kontakte 2 elektrikerfirmaer som vi ønsker skal give tilbud på hhv. almindelig belysning, IHC systemer samt solceller. Vi har valgt 2 firmaer som ligger udenfor Odense og som begge beskæftiger en del lærlinge.

Ligeledes skal vi have flere detaljer på plads indretningsmæssigt, men oså uden for. John er ved at tegne en terrasse. Det skal være en såkaldt ”Amerikansk terrasse”, som omkranser meget af huset. Vi får ca. 100 m2, som skal beklædes med komposit terrassebrædder.

Vi skal også finde ud af hvilke skillevægge der skal indeholde små rum med lys i til de ting der betyder meget for os. Vi skal også gøre klar til at begynde at have byggemøder.

28. oktober 2014 – Lige før midnat

Myndighedssættet bliver afsendt.

Nå, nu kommer dagen, hvor ”maven slår lidt knuder”. I dag bliver myndighedssættet sendt til Kommunen. Vi kan nu bruge den tid vi venter på at få en byggetilladelse, på at komme nogle skridt videre: Financieringen skal på plads, der skal fremfindes en masse dokumenter. John skal i gang med de mange detail tegninger som skal bruges til huset. Det er nødvendigt af hensyn til flere ting: Håndværkerne er nødt til at kende disse tegninger for at kunne give et endeligt tilbud. De skal også bruges for at vi sammen med håndværkerne er enige om hvordan konstruktionen skal se ud. Hvis de så har andre forslag, lytter vi meget gerne. Det kan være at de med deres erfaring, kan foreslå noget som er bedre.

27. oktober 2014

Byggeskadeforsikring

Jeg har i de sidste flere dage, læst meget om en byggeskadesforsikring. Jeg har i dag d. 27. oktober, haft kontakt med et forsikringsfirma som hedder Frida. Jeg talte med en medarbejder som virkede utrolig dygtig og var god til at forklare. Vi talte om vores situation. Han mente, at vi skulle søge om at blive fritaget for forsikringen, da der er så meget selvbygger. Både i projekteringsfasen og i Apteringen. Selvom vi har fagfolk på, er vi alligevel dækket da de er medlem af BygGaranti ordningen. Så John og jeg skal lige have en snak om det, inden han sender myndighedssættet af sted til kommunen i aften.

John og jeg fik senere talt om, hvorvidt han skulle ansøge om at vi bliver fritaget for en byggeskadesforsikring. Det blev vi enige om at han ville gøre. For uanset, hvis der sker noget med boligen og håndværkerne har udført arbejdet efter Johns tegninger, er det alene Johns ansvar.

25. oktober 2014

Bestilte toilet hos Geberit i Vejle

Den 25. oktober, var vi på messe i Odense Kongress Center på Ørbækvej. Der var en stand fra Geberit i Vejle, hvor de sælger toiletter til velfærdsteknologi.

Vi fortalte ham, at vi var på udkig efter et vaske /tørre toilet. Han gav os et godt tilbud på et sådan sæt med toilet, cisterne samt en smart trykknap dims til væggen.

Det toilet vi har bestilt, er et Geberit Aqua Clean 8000 plus. Det er et vaske/tørretoilet der indeholder mange funktioner. Vi har bestilt dem til at levere det engang i februar.

17. oktober 2014

Den dag følte vi begge at det nybyggede hus som vi ønskede os, lige pludselig kom meget tæt på. Der holdt vi det første byggemøde møde med Runøe og Teil, hvor vi fortalte dem om vores planer med byggeriet. Vi gik sammen med dem over og så den grund som vi har købt, hvor der skulle bygges et nyt hus på. Det var et rigtig godt møde. De spurgte om flere ting som vi end ikke havde overvejet, de var meget lyttende i forhold til hvad der var vores behov. De kom med råd og vejledning og med de erfaringer som de har gjort sig indtil nu. Vi fortalte dem, at vi ønskede at få opført et træhus samt hvilke andre ønsker vi har for huset.

Vi fortalte dem, at vi ønskede, at såfremt det var dem som fik opgaven, ønskede vi at de sørgede for et samarbejde med den kloakmester som de samarbejder med og som er meget dygtig. Han skal sørge for at lægge kloakrør, lave omfangsdræn og lave murerarbejdet ved fundamentet.

De var fortsat friske på opgaven da vi skiltes efter mødet. Vi aftalte, at de skulle udarbejde et tilbud på, hvad det vil koste at få den opgave udført.

16. oktober 2014

På besøg på Svendborg vinduesfabrik.

I dag tog vi på besøg på Svendborg Vinduesfabrik. Vi ville undersøge markedet for vinduer og døre til vores nye hus. Vi kørte til Svendborg, hvor de selv laver dørene og vinduerne.

Medarbejderen fortalte at deres døre og vinduer bliver fremstillet af komposit og de bliver fremstillet direkte på fabrikken. Vi fik en rundvisning på fabrikken og en supergod behandling. Ham der præsenterede os for hvilke løsninger de har, var utrolig kompetent i forhold til sin viden indenfor døre og vinduer.

15. oktober 2014

Nu har vi begge efterårsferie. Den bruges dels på at sætte vores “gamle” hus i stand, så det bliver klargjort til salg. Men samtidig er vi i en fase, hvor vi også skal skue fremad. Vi kørte derfor en tur til Vejle for at kigge på smarte møbler som kan kombineres. Firmaet smartbed på adressen www.smartbed.dk, importerer møbler som kan kombineres på en masse måder. Det var lækre ting de havde, men også dyre. Men John kunne jo også få nogle ideer. Firmaet har også youtube filer, som præsenterer deres varer på en fin måde.

Da vi er på vej hen til bilen, får vi øje på 2 store køkkenfirmaer. Det er Vordingborgkøkkenet og Svanekøkkenet. Selvom vi ikke forventede at skulle beslutte køkken, kiggede vi alligevel ind. Vi valgte at kigge ind til Vordingborgkøkkenet. Vi blev modtaget af en meget behagelig sælger Brian Damgård, som lyttede til de behov vi havde i forhold til køkken.  Vi fortalte at vi i vores gamle hus har et Ikea køkken, som vi er meget tilfredse med, da det er et godt køkken. Han fortalte at deres basic serie svarer overens med Ikeas. Men han rådede os til at kigge på deres luksuskøkkener, da de er bedre end deres basic serie. Og så er de sat ned med 50% hvis vi vil købe inden d. 1. november. Vi kiggede rundt og Brian viste os alt hvad vi havde brug for.

VUPTI – så var vi solgt. Vi blev enige om, at vi hver især ville gå igang med at udarbejde nogle ideer til indretning af køkken, bryggers og bruser. Efter 4-5 timer (heldigvis med tilbud om god drikkelse igennem opgaven), var vi så færdige at vi hver især ville gå tilbage og tegne nye  tegninger. Så vi tog glade hjem og var blevet en oplevelse meget rigere. Vi kunne i princippet godt have købt køkken i Odense, men vi synes at vi var blevet så godt modtaget i Vejle, at vi gerne kører turen igen.

Vi fik bestilt alle vores køkkenskabe til køkkenet, bryggerset og vores badeværelse.

11. oktober 2014

Vi slog en annonce op på Facebook, om hvem der kunne anbefales til at hjælpe os med at bygge vores nye hus. Vi overvejede i mellemtiden, hvad der var vigtigt for os, når vi skulle vælge mellem kommende entreprenører. Vi tænker, at når vi skal have bygget et helt nyt hus, ville det være vigtigt for os, at vi har gennemtænkt hvilke etiske retningslinjer vi sætter op.

Vi havde 3 ufravigelig krav som skulle opfyldes, i forhold til hvilke håndværkere vi ville samarbejde med:

*   Alle firmaer som skal hjælpe os med byggeriet skal beskæftige lærlinge

*   Ingen underbetalte østeuropæisk arbejdskraft

*   Alle skal have en garantiordning i forhold til de opgaver de udfører og det ansvar de har.

Her var et firma som kunne opfylde alle 3 ønsker og hvor de samarbejdspartnere de bruger også kan opfylde dem.

Vi fik anbefalet Runøe og Teil. 2 unge fyre som begge er uddannede tømrere. Derefter gennemførte de en uddannelse som byggekonstruktører på Erhvervsakademiet i Odense. For i øvrigt 2 fyre som John har haft og kender som meget dygtige og ambitiøse studerende. De meldte tilbage at de var friske på opgaven.

Det er et firma som startede i 2010. De har efterhånden stille og roligt udvidet firmaet og beskæftiger også lærlinge. Derfor har de vist at de også kan overleve selv i krise. Det kræver meget af et firma at de kan udvide under en krise.

Opslag på Facebook