6. januar 2015

På en dag, hvor vi har 5 grader og med fugtighed i vejret, er vi her kl. 8 på vej over for at John kan foretage det første spadestik.

DSCN1963

Da vi kommer over på grunden, er der allerede 2 personer på pladsen. Den ene er Hans Pedersen. Det er dét firma, som skal grave de øverste 70 cm. af. Den anden er Dennis, vores kloakmester. De venter på Gravemaskinen, og i ventetiden, får vi talt om, hvor de skal lægge det affald som de finder, under jorden. Det skyldes at hvis man afleverer jord til jordflytning, må der ikke være affald i. Resultatet er at det er mange gange dyrere at komme af med et tons jord, hvis der f.eks. ligger murbrokker eller fundamentsrester i.

DSCN1959
Da vi kom på pladsen da klokken var var der allerede folk på pladsen 🙂

 

Det er stadig mørkt på grunden. Men ved hjælp af kunstigt lys, kan de begynde at måle op. Da klokken er 8:20, er det rimeligt lyst. De får målt og trukket snore mellem pælene.

DSCN1989
Al tegningsmaterialet ligger godt beskyttet.

 

Vi får talt med medarbejderen fra Hans Pedersen og fortæller, at vi har lagt det komplette tegningsmateriale på et bestemt sted i en stor klar affaldspose. Så kan alle de de medarbejdere kigge på materialet, såfremt der er noget de bliver i tvivl om. Da de er i gang med opmålingen, går vi hjemad.

 

 

 

 

Omkring middagstid, går vi igen over på grunden og kigger og fotograferer. Hold op, hvor er det bare gået stærkt. Allerede nu er der gravet en del ud. Vi kan se, at der bliver lagt lidt murbrokker og gl. byggeaffald på den angivne plads. Det ligger og venter på, at John skal i gang med at flytte det. John vil gerne hele tiden sørge for, at pladsen er så ryddelig som muligt. Men det bliver lidt besværliggjort af, at vi ikke synes det er en god ide at arbejde på grunden samtidig med at entreprenørerne arbejder med deres store gummigeder.

DSCN1972

Når de tager hjem, er det ved at være mørkt. Men supergodt at vi har et par sønner som er søde til at hjælpe til. Vores yngste søn Valdemar har været med ovre på grunden og hjælpe til flere gange allerede med at rydde grunden. Han kommer i sving igen i eftermiddag.