Tirsdag d. 17. marts 2015

I forbindelse med et byggeri, kan der hurtigt opstå ting, som der skal besluttes og handles på. Herunder er blot en status for de arbejder, som opstod inden for den forgangne uge, der skal være ekstra opmærksomhed på. Så jo, det kan til tider være hårdt, men spændende, at agere arkitekt, ingeniør, rådgiver og ikke mindst bygherre for sig selv 🙂

Tømrer – Udendørs

Der opsættes hvide udhængsbrædder og den endelige udhængsbredde justeres tilsvarende. Skotrende føres til tagrende vha. wakaflex. I de skrå afstandslister øverst på gavlene skal der nedfræses spor så ventilation sikres. Der skal opsættes zinkkant på vindskeder i stedet for aluminium.

Tømrer – indendørs

De tre yderste bjælker over bryggers skal forstærkes ved bjælkeskoene, pga. egenlast fra ventilationsaggregatet. Isoleringen på loftrum foretages i en arbejdsgang. Der udlægges ikke strøer på bjælkelaget. Tømrerne opsætter OSB plader under spær efterfulgt af fugtadaptiv dampbremse og slutteligt forskalling med centerafstand på 500 mm. Bygherren opsætter selv 45 mm isolering under lofter i forbindelse med opsætning af listeloft. Gulvspånplader brydes med en 20 mm sprække midt i døråbninger. Dette giver mulighed for at den endelige gulvbelægning, som bygherren lægger, kan monteres med en samling under dørplade. Tømrerne opsætter vådrumsplader efterfulgt af spartling.

Vand

Der nedlægges en ekstra vandledning til evt. fremtidig behov for cirkulationsledning til badeværelse. VVS manden var lidt bekymret for mere end 10 sekunders ventetid for det varme vand. I teknikrummet bag toilettet monteres et fordelerrør for det varme vand til vask og brusekabine. Der skal trækkes to vandføringer (varmt og koldt) til værksted. Der skal trækkes en ekstra vandføring (koldt) til køkken, da ikke blødgjort vand skal føres til vandhane.

Varme

Regulering af gulvvarme foretages med termostat på retur i teknikrummet bag toilettet. Radiatorer som er angivet med en bredde på 700 skal i stedet have en bredde på 600 og gøres dybere for at opnå samme hedeflade. Der var problemer med pladsen til disse.

Murer

Mureren oppudser sokkel og afskråner kant ved døre og vinduer. Mureren påfører vådrumsmembran og gulvklinker på hele gulvet og vægfliser i brusekabine.